Ce filtru extern e ala la care atasezi skimmer? Andrei....iti recomand cu caldura un plus de lectura. Nu mai intreba cum uzi rosiile in desert pt ca nu iti va raspunde nimeni.
Ma gandesc sa incerc marea cu sarea si sa bag o acropora doua sa vad cum le merge. Daca ma puteti servi cu ceva nepretentios....platesc in bani, vin, corali sau calduroase strangeri de mana.
Nu este bine sa facem afirmatii fara o comparatie reala. Eu am facut teste in paralel JBL cu Salifert. Ca, Mg, PO4, NO3. Singura valoare eronata si diferita era la Mg iar eronate ambele la PO4 unde se stie ca doar minicolorimetrul Hanna se apropie de adevar. Imi pare rau ca toata aceasta experienta si nu numai este pe un forum unde proprietarul "s-a gandit" ca ar fi mai bine sa stearga tot.
Baga doua plase in bazin si fugareste-l. Scoti o piatra doua de deasupra si il prinzi. Nu mai astepta. Astia pe cat sunt de mici....pe atat de mult spatiu au nevoie. Merg in bazine de peste 300 l fish only, sau bazine cu un nr mare de pesti. Daca vrei...ti-l trimit eu pe al meu si se bat amandoi.
Nu se potoleste.....al meu sta in sump acum. Acolo da cu capu de geam ca asa e el...smecher si smardoi. Il hranesc rar ca prinde puteri si se umple de sange.
Revin cu detalii. Odata cu un coral a ajuns la Dragos si niste apa de la mine din bazin si l-am rugat sa imi faca un test de PO4 cand are timp. Aveam o lista mai veche de pret de la HANNA Romania....o sa cer o oferta saptamana viitoare. Sper sa primesc si raspuns...sunt cam "refractari" domnii...