[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Nu te lua dupa vanzatori si producatori - sa speli substratul inainte sa il pui in acvariu.
Nu se vede bine in poza bazinului de acum, dar substratul actual este cuart sau marmura? Daca este marmura sa nu mai utilizezi...
Foarte frumos. Se vede pasiunea si pestii au tot ce le trebuie.
Nu exista o cantitate recomandata. Trebuie sa-ti setezi niste tinte pentru concentratiile de NO3, PO4 si Fe si faci dozarile astfel incat sa mentii acele valori. Dupa cum ti-am spus la fier mentine o valoare aproape de 0.5ppm, NO3: 5-20ppm si PO4: 0.5-2ppm. faci calculele pentru acntitatile necesare pentru a adduce concentratia de la cat ai la cat vrei. Spre exemplu:
- NO3 nu mai faci nicio aditie
- PO4: 1-0.1=0.9 => trebuie sa faci o aditie de 0.9ppm. Daca ei dau 10ml/500l noua ne trebuie 2ml/100l sa crestem cu 0.1ppm. Pentru a creste cu 0.9ppm ne trebuie 18ml. Pui aceasta cantitate odata. Dupa 2-3 zile mai faci o masuratoare si vezi cat a scazut concentratia de PO4 => este ce au mancat plantele si inlocuiesti doar acea cantitate.
- Fe: EL ProFito 25ml pentru 0.5ppm. Poti sa faci combinatie cu EL Ferro...

Parametrii recomandati:
pH : 6.0 - 7.0
KH : 3 - 6 degrees
GH : 2 - 8 degrees
NO3 : 5 - 30 ppm
PO4 : 0.2 - 2.0 ppm
Fe : 0.2 - 0.7 ppm
K : 10 - 30 ppm
In functie de plante, biotope, pesti iti fixezi tintele dorite de tine.

Succes!
E clar, cateva baruri din Bucuresti servesc cafeaua nefiltrata
Din scheme am inteles ca intrarea are o teava care duce pana la fundul rezervorului. Asa este? Ce filet au racordurile?

Ce mancare dai la pestiuci?
Informatii despre Filtre Brita . Foarte tare idea. Eu utilizez de 15 ani canile lor de filtrare a apei de baut si nu stiam ca au si filter mari. Trebuie studiata problema.
Johnny, tu cat ai dat pe ele? Erau la mana 2-a sau noi?
Poti sa cladesti punand una peste alta. Trebuie sa ai grija sa nu formeze podete si caverne care sa devina tentatii pentru "teritorii private".
Parerea mea este sa nu mai bagi si alte chimicale in apa (eu cel putin nu ma iau dupa ce spun unii producatori care spun ca solutiile lor nu contin decat lucruri naturale.... daca ii iei la bani marunti o sa inceapa, ca da, mai contine si substanta X care tine bacteriile inerte si substanta Y care face ca bacteriile sa se inmulteasca intr-un ritm mai mare si... dar este ok...). Iar la obiect Tetra Easy Balance nu te va ajuta cu nimic.
Am mentionat ca PAL-ul trebuie sa fie cantuit cu ABS si cel mai bine tine ABS-ul de 2mm (mai exista si cantuire cu ABS de 0.4mm). Daca se cantuieste cu banda la cald poate exista pericolul de a se umfla...
Foarte frumos ce ai facut. Incet, incet vei reusi sa faci un bazin super. Nu te grabi cu fertilizantii si mai ales nu fa adaosuri de micronutrienti fara macronutrienti. Dozele trebuiesc facute nu neaparat dupa schemele date ci mai ales dupa bazin (numarul de plante, iluminat, CO2, etc.) si mai ales deabia dupa ce termini ciclarea.
Pentru plante de covor te poti gandi si la o portiune cu Staurogyne repens - face un covor gros, compact, fara pretentii de tuns, iluminat si nutrienti
Bogdan_Musat wrote:tot la suport, este bine de evitat palul, nu prea este indicat pentru zonele expuse la apa, il poti imbraca cu scandura de dusumea, iar daca vrei sa-l asortezi cu mobila, il poti colanta in culoarea si modelul mobilei din incapere

Aici nu sunt de acord cu Bogdan. Daca vei utiliza PAL cantuit cu ABS de 2mm nu vei avea nicio problema. La suport nu exista "zone expuse la apa" direct.
Plantele si pestii sunt ca si copii = trebuie sa sti cum sa-i iei. Nu exista lucruri grele sau usoare, cum nu exista bancuri noi sau vechi ci doar le sti sau nu... fara sa te apuci sa inveti nu ai cum sa sti, fara sa le ai nu inveti... In acvaristica doar cei grabiti au spus ca acvariile plantate sunt mai grele :eekdar tot ei au si esecuri cu pestii si sunt abonatii lunari ai magazinelor pentru a completa stocul de pesti )
Vezi ca inaltimea de 60cm poate sa-ti creeze probleme la plante (avand coloana de apa mare iti trebuie automat si o iluminare puternica)
Astepti ca cineva sa-ti spuna ca ai gresit? Cred ca trebuia mai intai sa intrebi ce si cum sa faci...
Eu iti dau un singur sfat: citeste (si aplica) articolele de la capitolul Generalitati si mai ales Ciclul Azotului. Dupa aia vorbim
Mareste cantitatea de fosfati pana nu o sa-ti mai apara GSA deloc O sa vezi ca se poate.
Ti-am spus sa pui fierul si fosfatul in zile diferite sau macar fosfatul seara si fierul dimineata. Unele teste de Fe nu detecteaza fe2...
Bine ai venit. Vad ca pasiunea a capatat o oarecare dimensiune
Treceti locatia in profil pentru ca nu se stie cand va fi nevoie...
Te sfatuiesc sa faci seara adaosurile de macro si dimineata de micro/Fe sau in zile diferite.
Fa un adaos mai mare de fosfati. Nu iti apar alge GSA (puncte verzi) pe geam?
Fosfatii apar si din mancare, dar nu cresc asa mult, dintr-o data... Testele
abracadabrul wrote:.... iar cand va fi gata, voi reveni cu poze si eventual un filmulet ....

Bine ai venit!
Eu propun sa incepi sa intrebi inainte sa faci (masoara de doua ori si... taie o singura data)
Cel mai sigur este sa faci un cadru metalic pe care sa-l imbraci in PAL. Eu am un suport facut numai din PAL si cu toate ca are toti peretii dublati, PAL-ul a "lucrat" in timp.
Mai cauta ca sunt descrieri detaliate cu proiecte care au inclusiv descrierea executarii suportului...
Problemele pe care le-ai avut cu neonii se poate sa fi fost din cauza nitratilor/nitritilor foarte ridicati. Vezi la cantitatile de mancare pe care le dai...
La gama EL, ProFito si Ferro pot provoca o mica tulburare a apei din cauza chelatorilor. Fierul bivalent se degradeaza repede si tot el este cel mai usor de asimilat de catre plante. Ridica si mentine fierul la minim 0.5ppm.
Mareste mult doza de fosfati - poti sa o ridici linistit pe la 1ppm. Adauga si potasiu (cate 2ppm de 3 ori/saptamana) mai ales acum, ca nu vei face aditii de Nitro (care introduce o cantitate mare de potasiu).
Mentine CO2 la maximul admis de KH.
Atentie si la schimburile de apa saptamanale care sunt obligatorii daca vei mentine concentratii mari la nutrienti, in primul rand pentru a elimina excesul de NO3 si poate alti nutrienti cat si o aditie de Ca si Mg. Poti sa vezi daca exista o lipsa a acestora (in afara de semnele date de plante) prin teste de KH/GH - daca acestea scad cu peste 0.5-1 grad in cursul unei saptamani inseamna ca plantele consuma mai mult decat buffer-ul oferit de sistem.
Ar fi bine sa scazi presiunea. Fa operatiunea incet, cu atentie si afara in spatiu deschis.
sunt mai multe marci care au si culturi de bacterii si tratamente pentru apa de la robinet. Cumpara ce gasesti, la pret sunt cam pe la acelasi nivel toate.
spre exemplu:
- Cultura de bacterii JBL FilterStart
- Tratament pentru apa EasyStart (bacterii)
- Tratament pentru apa de la robinet Sera Aquatan
- Tratament pentru apa de la robinet JBL Biotopol

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: