[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Silviu Man wrote:Ar fi un fltru ... cam acolo. Insa daca te hotarasti la el, vezi ca nu are robineti la IN si OUT, la fel ca la 2211 al meu. E chinul de pe lume cind schimbi apa sau curati filtrul. Asa ca sa iti comanzi si niste robineti (sunt destule modele, inclusiv de la Eheim).

Eu la 2213-ul meu am primit robineti si pentru IN si pentru OUT. Cred ca depinde si de unde il cumperi. Eu l-am luat de pe greenaqua.hu

Posibil! Eu l-am comandat pe nevertebrate.ro. Nu are robineti inclusi in pachet. Bineinteles, pot fi cumparati separat

LE : Pai bine TonY, vezi ca acolo sunt doua variante, una fara robineti si cealalta cu robineti. Diferenta e de vreo 12 euro!
Ar fi un fltru ... cam acolo. Insa daca te hotarasti la el, vezi ca nu are robineti la IN si OUT, la fel ca la 2211 al meu. E chinul de pe lume cind schimbi apa sau curati filtrul. Asa ca sa iti comanzi si niste robineti (sunt destule modele, inclusiv de la Eheim).
Gabi C wrote:Eu l-as vedea numai cu gazon , iar de pe partea de sus, respectiv lemne sa atirne ceva gen tripartite , ca niste liane . E doar o parere.

Si eu ma gindeam la mult gazon, inclusiv printre pietre. Pe lemn ar merge si ceva care sa creasca si deasupra apei.
De acord cu ce spune sccorpionul! In 400 de litri brut (cam 360 litri util) am un Eheim 1200 XLT dar observ ca flow-ul in jumatatea opusa spraybar-ului nu e ceea ce trebuie asa ca voi adauga un al doilea, probabil un JBL e901 sau altceva cu pipe, ca sa pot orienta apa pe un fel de culoar de retur.
Atunci eu as merge pe Limnophila si Hygrophyla "Rosanervig" (preferata mea), eventual Pogostemon erectus si Ludwigia.
In ultimul caz depinde cit de mult ramina tulpina plantei in spatele pietrelor pentru ca, daca creste prea inalta, pierde toate frunzele de la baza.
Nu vad foarte bine dar crezi ca poti planta printre stinci niste plante de tip gazon, eventual Glossostigma sau Monte Carlo, eventual H. Tripartita?
Depinde de cit spatiu ai ca sa fixezi ceva substrat. Ar "curge" frumos printre ele.
Apa nu te ajuta. Daca provine dintr-un acvariu matur, contine produsi finali ai ciclarii, nu are cu ce sa te ajute.
Asadar, trebuie luat de la zero. Insa, daca te intereseaza, numai ce rulez un experiment de ciclare rapida. Poate vrei sa incerci si tu.
In plus, de dragul plantelor, iti sugerez un "dry start". Evident, depinde si de plante ...
Nu conteaza, Zax!
Adaugi vreo 10-20 de linguri de sare si te incadrezi la ambele sectiuni!
Asadar, unde postam ?
Multumesc Mihail!
Ma bucur ca te inspira, citusi de putin.
Pai ... sa auzim de un topic nou!
Am facut analize la apa.
Nu ma asteptam la mari surprize atita timp cit apa e schimbata de doar 24 de ore.

NO2 = 0
NO3 = 1-5
pH = 6,8 - 7,0
gH = 6-7

Vad ca pH-ul este destul de stabil in marja mentionata mai sus. Duritatea este destul de jos pentru ca folosesc numai apa de osmoza.
Despre NO2 si NO3 ... e devreme sa discutam. Mai vedem ce se intimpla pina la Day 7.

Inca incerc sa inteleg cum se va desfasura ciclarea filtrului. Daca schimburile dese de apa tin NO2 jos ... probabil ca numai aditionarea
de bacterii are un rol semnificativ in acest proces. Adica exact amanuntul despre care Tropica nu vorbeste in "foaia de parcurs"!
Am verificat din mai multe surse, inclusiv pe UKAPS. Toata lumea se plinge de aceeasi problema. Se pare ca e un punct slab al sistemului.
Oricum am vorbit cu cei de la nevertebrate.ro si fie il inlocuiesc fie ... mai vedem. Am inteles ca va fi scos din oferta lor, probabil au
avut prea multe reclamatii de acest gen iar Tropica nu ii despagubeste nicicum!!! Cred ca o sa caut un inlocuitor, macar sa ma tina pina se temina butelia.
Da, acel robinet din dreapta care, daca il deschid mai mult, sare din locas si trebuie impins la loc si rotit inapoi pina se opreste fluxul de CO2, apoi s-o iei de la capat.
De cite ori incerc sa-l fixez la peste 4-5 bule/minut, sare!

Apropo de presiune, acum am reusit sa-l fixez la 7-8 bule/minut (sper sa ramina acolo) iar pe cadran presiunea este de aproape 1000 psi. Iata o poza :

image
skija wrote:Difuzorul de la tropica 3 in 1 functioneaza bine doar daca ai presiunea la iesire peste 15. bari , ideal ar fi sa ai 2 bari .

Sub aceste valori se intampla anomalii, asta din cauza ca difuzorul este foarte fin nu poti regla bulele pe secunda cum vrei tu

Da, asta inteleg si eu. Insa problema nu este acolo ci la butonul de reglare a presiunii. Daca incerc sa reglez la peste 10 bule/min,
sare din locas. De fiecare data trebuie sa revii si sa o iei de la capat. Problema este cu reglajul. Difozorul este chiar OK si lucreaza bine
la presiuni variabile.
Prima problema!

Sistemul CO2 Tropica cu difuzor 3 in 1 si reductor. Am dat o fuga pina acasa sa maninc si am inspectat si acvariul.
Dimineata l-am fixat la aprox. 8 bule/minut. Cind am ajuns acasa cred ca scotea doar 2 bule/minut. Am incercat
sa maresc presiunea si ... robinetul de reglaj a sarit ca si cind s-a terminat filetul iar in acvariu era ceata.
Apoi furtunul a sarit din difuzor datorita presiunii prea mari. Am reusit sa-l string la loc dar atunci nu mai genera bule!!!
In fine, am reusit sa-l aduc undeva la 6-7 bule/minut si atit. Ma intreb ce se intimpla daca mai sare o data si nu sunt cu
mina pe el. Auzisem de aceasta problema insa acum am vazut-o cu ochii mei. Se pare ca cei de la nevertebrate. ro il vor inlocui.
Sper sa am mai mult noroc a doua oara.
Foarte ciudata chestia cu Boraras intepenit acolo. De regula ei nu inoata sus, stau mai ascunsi. Dar, fiind singuri in zona de inot ... probabil au prins curaj.

PS Apa arata bine!
Da, cred ca dupa ce se inradacineaza bine gazonul si mut plantele din spatele radacinii, le fac suport pentru Anubias. Am masurat si incap perfect acolo.
Multumesc pentru sfat si apreciere!
Pentru o "gasca" formata din Rasbora Espei, Neon Negru, Microrasbora Galaxy si Boraras Urophtalmoides, folosesc o combinatie de tipul celei din poza. Uneori primesc si un supliment de Tubifex.
Bineinteles, sunt foarte multumiti si crevetii cu ce mai pica la fund, mai ales Atyopsis, pentru ce mai pluteste prin apa, luat de curent.

image
Day 3: 
Change up to 50 % of the water (see guidance in water change). 
Put shrimps and snails into the aquarium to prevent algae problems. We recommend 1 Amano shrimp per 5 litres of water in the start-up period. You might also add e.g. posthorn snails and other shrimps that also eat algae (see list of algae eaters here). Be aware that the legislation in your country perhaps prescribes that you cannot put animals in the aquarium until later after the start-up. 

Am schimbat exact 50% din apa (masurata cu cana gradata de doi litri) folosind numai apa de osmoza (in acvariu am exact 37 litri de apa, util). Am introdus 8 Amano, 10 Red Sakura, 6 Black Cristal si un mic consortiu de Carbon Rili si Red Rili (multumesc Seba) plus 4 Spiral Horn din stocul fostului nano. Am verificat legislatia atit cit am putut de bine, nu am gasit referiri la acel aspect, mentionat in textul Tropica. CO2 l-am reglat la cca. 8 bule/minut; cred ca e suficient pentru plantele pe care le am.

Crevetii s-au raspindit binisor prin acvariu si sunt destul de activi. Vad ca acum, cind postez aici, a inceput sa le revina "culoarea in obraji". Neavind inca alge, le-am introdus putina mincare (de acum monitorizarea NO2 devine esentiala pentru ca am un aport de materie organica in apa si de o maniera destul de brusca ... si o alta lacuna in recomandarile Tropica, desi mentioneaza mai incolo pericolul "overfeeding"). Apa prezinta o foarte discreta ceata, probabil ca efect al schimbului de apa. Verific acest aspect peste citeva ore, pina se stinge lumina. Am incercat sa inclin piatra din dreapta, dupa cum mi-a sugerat Gabi insa am aminat manevra pentru ca gazonul nu este bine fixat in acea zona.

In urmatoarele 2-3 zile verific calitatea apei; daca apar probleme, voi lua o decizie pe loc.

Iata citeva poze :

image

image image

image

image

image image

image image
Multumesc frumos pentru sfaturi, Humbert!

Stiu, am avut SAE in acvariul de 100 de litri. Mi-au facut praf gazonul insa au facut o treaba foarte buna pina la urma. Cind s-au facut mari i-am donat.
Planul este sa iau vreo 4-6 bucati, sa-i tin 6 luni (cum spuneai si tu, am remarcat ca dupa ce cresc nu mai au treaba cu algele) apoi ii donez. La Birlad este o
gradina zoologica unde sunt si acvarii iar directorul este un vechi prieten de-al meu. Are spatiu sa-mi gazduiasca SAE fara probleme.

Legat de alge, in acvariul de 100 de litri nu au mai aparut (cel putin nu sunt vizibile). Au mai ramas GSA pe care o tin sub control cu melci si Oto si cam atit.
Oricum, nu ma astept la aceeasi evolutie in 400 de litri si eu acolo am nevoie de SAE. In acvariul acesta nou nici nu ma gindesc sa-i introduc. Insa nici carbon
lichid nu mai folosesc in viata mea, nu vreau sa mai bag substante chimice in apa. Numai probleme am avut cu el.
Silviu Man wrote:
atache2000 wrote:Suna la Coralis si vezi daca au pe stoc https://www.facebook.com/coralis.ro/

Multumesc!

OK, i-am rezervat. Multumesc inca o data!

Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to: