| Message |
|
|
|
Multumesc, Gabi. Sper ca chinezii si siamezii sa-mi faca treaba buna. Peste o saptamina incep sa tund prin el si sa mai replantez din tufele de Alternanthera. Asta a fost o surpriza foarte placuta, a crescut foarte bine, fara pierderi semnificative.
|
 |
|
|
|
Cel mai mare pericol este pentru creveti. Eu l-am legat la aceeasi priza cu lumina si i-am pus in plutitor un sul de plasa deasa. De atunci nu am mai avut probleme. In plus, l-am pozitionat intr-un colt de unde fluxul de apa "bate" in fuiorul de bule de CO2; face o dispersie buna, nu mai vad prea multe bule sa ajunga la suprafata.
|
 |
|
|
|
Pai eu am scris peste tot ca Physa imi plac si chiar sunt utili dar nu trebuie sa devina invazivi.
|
 |
|
|
Partea de transfer de imagine mi-a placut cel mai mult.
|
 |
|
|
|
Foarte interesant. Pe ce sectiune a fost job-ul tau?
|
 |
|
|
|
Da o fuga pina la nevertebrate.ro, e linga tine. Vezi ce pot sa-ti ofere. Cred ca scorpionul are dreptate.
In plus, nu cred ca gasesti geamgiu care sa ti-o cantuieasca bine. Insa, daca ai bani de cheltuit, poti
comanda fetele gata cantuite la Aquadec si ti le lipesti singur.
|
 |
|
|
Inca un mic amanunt. Am curatat difuzorul prin clasica metoda a scufundarii in otet, inainte sa plec pentru doua zile din oras.
L-am lasat relativ curatat, cu o distributie buna a CO2, insa ramasese o buna zona acoperita de "verdeata".
Azi, cind m-am intors, am gasit difuzorul curat, functionind perfect. Ghiciti cine a facut curatenie : Physa!

|
 |
|
|
|
Am sarit de 42 de zile!
Azi am introdus "combinele" pentru alge : 4 SAE si 6 CAE. Sunt chiriasi temporari (vor fi donati peste 4-6 luni, pentru ca nu vreau sa ramin fara
gazon si creveti). Asta este vestea buna. Vestea rea este ca inca un Oto a murit! Asadar, din 9 am ramas cu 6! Foarte sensibili. Oricit de bine
sunt aclimatizati, pierderile sunt semnificative. Insa poate am noroc si reusesc sa mai obtin 3 bucati. O alta veste buna este ca Amber si neonii
sunt "la ei acasa". Au ocupat foarte frumos bazinul si sunt activi. Daca te uiti cu atentie, combinatia de verede cu albastru este foarte interesanta.
Revin cu poze in zilele urmatoare.
|
 |
|
|
Au trecut zilele si Literati ... a crescut mare!
Acum avem creveti, melci si pestisori!

|
 |
|
|
Gabi C wrote:Multumesc mult Silviu .
Apa din acvariu nu pot sa beau - are inca alge .
Sa inteleg ca liliacul e protectorul acvaristilor . 
Pai nu? Pai da!
La cum l-am cunoscut in scurta mea prezenta pe forum, cred ca poate capata si rang de zodie!
A treisprezecea zodie : The wet bandits!
Singurul lucru pe care nu il inteleg este cum de nu sughita ...
|
 |
|
|
Day 7:
Change up to 50 % of the water.
Check the technique (is the pump running, does the switch on/off clock work, is the CO2 running).
Remove any old or damaged leaves. Dead plant material may increase algae growth.
Asadar, am la ziua 7.
Am schimbat 50% din apa.
Nu prea am avut ce frunze sa indepartez. Am pastrat doi SAE dintr-o achizitie pentru acvariul de la birou si in curind vor intra “in piine” desi nu sunt alge care sa poata fi observate. Vor avea parte de o foarte lunga aclimatizare!
Crevetii sunt OK, la fel si melcii. O poza ...
... si doua detalii din zona mai aglomerata!
Am testat si apa :
NO2 inante de schimbul de apa : undeva intre 0,025 si 0,01.
NO2 dupa schimb de apa : normal, sub 0,01.
NO3 inainte de schimbul de apa : intre 1 si 5!
Nu avea ros a doua testare pentru NO3.
Asadar, ciclare in curs si, probabil datorita schimburilor de apa, intirziata (poate).
Urmatoarele poze, marti in ziua 10! Pina atunci, poate citeva comentarii ...
|
 |
|
|
Sa fii sanatos si sa ai numai bucurii, si tu si toti din jurul tau!
 Banuiesc ca stii noua traditie din acvaristica : de ziua lor, acvaristii trebuie
sa bea un pahar de apa din acvariu! Se zice ca intareste si imputerniceste!
A, era sa uit : si 100 de lei la Pavelescu!
|
 |
|
|
Adi, credeam ca sunt singurul ghinionist de pe forum, cu un Eheim plesnit si "debarcat" din camion.
Sincer sa fiu, ma simteama cam stingher  da' acuma am un frate de suferinta  parca nu ma mai
simt atit de singur
Tu ti-ai luat doar manusi, eu aveam toate plantele pe drum!
Asta e, asa se intimpla cind se dezvolta industria inaintea serviciilor. Se pare ca in Romania externalizarea
serviciilor nu este cea mai buna solutie. Sa speram ca se rezolva. Ai garantie la transport?
|
 |
|
|
|
Oricum ai prea multi. Ideea cu hranirea pestilor mai des nu e rea, este chiar indicata. Insa cantitatea totala sa nu depaseasca tainul zilnic.
Astfel aportul de materie organica in apa este diluata in timp.
|
 |
|
|
|
Si varianta cu asasinii ar fi eficienta, numai sa nu fie si alti melci prin acvariu. Eu nu-mi permit metoda pentru ca am Spiral Horn in toate acvariile.
In plus, Physa chiar imi plac. Sunt activi pe sticla si pe decoruri, chiar si pe plante. Daca nu au o sursa de hrana de pesti, maninca alge si detritus
iar populatie ramine sub control.
Am observat si o chestie interesanta : dimensiunea lor este corelata cu cea a acvariului. In acvariile mici, ramin mici. In acvariul de 400 de litri am citiva
"mamuti" de cel putin 2 cm. La fel un Planorbis, parca era melc de gradina.
|
 |
|
|
|
Physa Marmorata! Insa numarul lor mare spune altceva : prea multa mincare ajunge pe substrat,
altfel nu s-ar inmulti atit de tare. La urmatorul schimb de apa trage din ei cit mai multi si ai grija
cum hranesti pestii : portii mici care sa fie consumate pina sa ajunga pe substrat.
|
 |
|
|
|
Eu scot cit de multi pot la fiecare schimb de apa. Nu te teme, nu vor dispare. Chiar daca, desi imposibil, elimini totusi toti indivizii, ramin depunerile lor asa ca ...
|
 |
|
|
|
Daca nu devin prea invazivi au acelasi rol ca orice alti melci : sunt "gunoieri". Adica aduna toate resturile de prin acvariu.
O activitate benefica insa pina la un anumit punct. Asadar se aplica aceeasi regula universala : ce-i prea mult, strica!
|
 |
|
|
|
Daca ai plante pe gel si nu scade temperatura sub 2-3 grade, rezista.
Eu am tinut vreo 8 poturi cu gazon si Althernanthera la frigider o saptamina si au rezistat perfect.
|
 |
|
|
|
Seba, poate fi o problema legata de pH si duritate, ca cea pe care am avut-o eu cu Cambarellus? ... adica sa aiba probleme cu napirlirea?
Imi amintesc ca pentru Cambarellus Orange cam aici erau parametrii din acvariul meu care ii facea sa creasca pina la un punct apoi
mureau sufocati in propria piele, nemaiputind napirli cum trebuie. De altfel, atunci am renuntat la racusori definitiv.
|
 |
|
|