[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
CreatoR wrote:Deci koala asta are dreptate pana la urma, creezi probleme acolo unde nu sunt!

I agree!

... plm, skimmeru' skimeaza daca are "material". Fa testele alea de care ti-a zis Dragos, daca te mananca-n cur.
Misto hardscape!
Plm, sa mai ziceti ca "marimea nu conteaza".
07) Daca nevasta se bucura cand te vede cu galeata-n mana, pe principiu' ca "mai bine sa-l stiu acasa, muncind la acvariu... decat sa fie la curve, tocand banii familiei"
Si mie imi place foarte mult! Verde, natural.
In conditiile astea, cred ca o sa accept provocarea ... vorbim dupa Rebeliune.
kirucd wrote:...Facem un spritz weekendul viitor?
Ejti Ion, Vasile sau alt sfant d-asta de inceput de an?
Stiu ca pe telefon arata altfel, da' linku' trebuie pus corect... altmintrelea nu apare pe forum.
De algele alea eu am scapat doar cu zeama API... melcii nu te ajuta.
dan.pavelescu wrote:... sau merge si asa?
Te strici Pavelescule, sau mi se pare mie? Ce conteaza cifrele alea?
Daca stii provenienta pestelui, atunci e simplu:
- Z. desjardinii - provine din Marea Rosie / Oceanul Indian.
- Z. veliferum - provine din Oceanul Pacific.

Este vorba, practic, de aceeasi specie de peste (Sailfin Tang)... diferentierea s-a facut abia prin anii '70.
Indiferent de varietate, sa stii ca pestele asta creste mare de tot si acvariul tau o sa-i "ramana" cam mic.
Pare a fi un Zebrasoma veliferum.
Lume veche, lucruri noi!

Dragos, pentru background ar merita sa te uiti si pe lucrarile facute de colegu' de aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/37453.page ... a evoluat foarte frumos, iar unele decoruri rivalizeaza cu cele "de firma".
kirucd wrote:Ce se mai aude cu skimmerul ala original? Functioneaza sau nu?

Dom' Dragos, bine-ati revenitara in randurile noastre!
Vaz ca se lucreaza de zor... asa DA!
I'm back, asa ca sunt iarasi cu ochii pa voi.
O fo' greu de tot, sper sa-mi fac niscaiva timp sa va povestesc cum se petrece Craciunu' in tarile tropicale.
Varianta a 2-a (V2) arata mult mai misto, dar o sa adune mizeria mai repede decat V1!

dan.pavelescu wrote:Ma, io am aruncat o pastila asa, la sanchi, doar de info
Suntem cu ochii pa tine... hai, razi cu toti dintii, ca ti se face poza!
Grosimea geamului se alege tinand cont de inaltimea acvariului, nu de volumul de apa... pentru 50 cm inaltime, eu as folosi geam de 10mm.
Totusi, tinand cont ca lungimea nu e foarte mare, tinand cont ca sunt prevazute 2 ranforsari longitudinale si tinand cont ca probabil nu va fi umplut pana sus, atunci si geamul de 8mm poate fi in regula.
Daca nu ai dat inca banii pe sticla si daca vrei sa dormi foarte linistit noaptea, atunci foloseste geam de 10mm.
Sa indraznesc sa-l bag la loc dupa cateva zile? Aveti idee ce s-ar putea intampla?

Sunt 3 posibilitati, mari si late:
- femela il bate, ca sa-si apere puii (el fiind acum un peste "nou introdus" in bazin).
- se recunosc si se inteleg, ingrijesc puii "la comun".
- el tabara pe femela si mananca puii.

Eu l-as baga la loc, dupa fro' saptamana... tinand cont ca perechea e formata si fertila, stii sigur ca o sa ai parte si de alte serii de pui.
Asa ca baga-l inapoi, barem sa stii o treaba, pentru viitor! E posibil sa-i fi trecut dracii si sa rezolvi problema.

In orice caz, poate ca ar trebui sa pregatesti si un bazin mic (50-75 litri) pentru cresterea separata a puilor.

Later edit: Mi-am amintit ca pe vremuri mai foloseam un despartitor, pentru cazurile astea de pereche batausa... o rama cu plasa, care desparte acvariul in 2 parti. Puii pot sa treaca prin ochiurile plasei, dar parintii nu se pot bate intre ei... poti incerca si asta, ca nu te costa nimic.
Uite aici, articole de citit: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: