Message |
|
lukitza wrote:Stiu exact cat consuma acvariul din factura lunara de curent
Ashea, si?
Ce faci cu aceasta informatie?
|
 |
|
kryk33t wrote:Am cumparat 4 plante(fitonia white,fitonia red,eleocharis acicularis si chlorophytum bichettii) asi vrea sa stiu ce plante sa mai iau pt ca vreau sa am mai multe (am vazut si acvariile de pe forum),si cum se numesc!?
Mi-e teama ca plantele alea sunt plante "de apartament", si NU plante "de acvariu"... da' nu ma pricep prea bine la plante, asa ca asteapta si alte pareri.
|
 |
|
Plm, probabil ca ala avea frun' vecin care suda fiare conectat la tablou' lui de sigurante... ca altfel e imposibil.
Eu stau la 4 camere, 4 persoane... masina de spalat merge zilnic... nu sunt genu' care stinge lumina in urma lui... am 3 televizoare care merg si cate 12 ore/zilnic
Curentul vine ~200-300 lei / luna + regularizarea aia la cateva luni... nu mi se pare o avere.
|
 |
|
Niciodata n-am stat sa ma gandesc la "cat curent consuma acvariul"... plm, ce conteaza? E o placere, iar "placerile costa".
|
 |
|
Daca inelele alea sunt "netede" pe suprafata, atunci nu-s bune.
|
 |
|
Salutare!
Nu este complet ciclat, da' nici nu e ca si cum ai fi inceput de la zero...
- fii atent la cantitatea de mancare pe care o dai pestilor... inca vreo 10-14 zile.
- daca observi ca apa se nasparleste (devine tulbure, incepe sa miroasa, etc), atunci te bagi cu schimburi de apa zilnice... 20-30% din volum.
- daca vrei sa stii cu siguranta, atunci ia niste teste de apa... in general, te intereseaza nitratii (NO3).
- bazinul ala nu "duce" mai mult de o pereche de scalari, deci va trebui sa ii dai pe ceilalti (dupa ce ti se alege perechea).
|
 |
|
Salutare si bun venit!
|
 |
|
Da, e suficient sa-l pui in acvariu, intr-un saculet... in 2-3 saptamani este colonizat complet.
|
 |
|
|
 |
|
Salutari si bun venit!
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Si daca instalatia asta vi se pare in continuare tiganie, sa va arat cum am functionat pana acum:
|
 |
|
Pavelescule, totu' e sa curga apa pe ele... nu?
Sau nu? Plm, ca nu mai stiu.

|
 |
|
Nu stiu, frate, ca m-au disperat... toata ziua, numa' bot in bot. Si icre, poola!
Or fi doi masculi.
Plec in vacanta, 2 saptamani... parca vad ca ma-ntorc si bazinu' o sa fie full de alevini.
|
 |
|
Foarte frumos!
|
 |
|
Life0711 wrote:Am sanse sa gasesc direct o pereche de ramirezi? nu as vrea sa ii chinui si mi se pare destul de greu sa le fac ascunzisuri, nu e asa mare acvariul.
Ai putea sa iei in considerare o pereche de kribensis... sunt frumosi si mult mai rezistenti decat Ramirezi.
Uite, exista o pereche tanara la "donatii": http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/38639.page
|
 |
|
Foarte haioasa aratarea aia! 
|
 |
|
@Catalin: Acvariul arata superb, bravos!
@bulan77: Frate, debifeaza casutele alea cu "Disable HTML & BB Code", ca d-aia nu-ti merge corect functia de quote.
|
 |
|
5 - noi te iubim asa cum esti. 
|
 |
|
Foarte frumos, bravo!
|
 |
|
Bah, nu renunta!... o sa vrei sa te reapuci, ca microbu' e in sange si-o sa dai iarasi bani pe acareturi.
Daca ai ajuns la un punct de saturatie, renunta momentan la corali si treci pe ciortani... mai putina munca, mai putin stres cu parametrii apei.
Cand ti-o veni iarasi apa la moara, o sa-ti fie usor sa reiei gradinareala.
|
 |
|