[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Va prezentam acvariul colegului nostru alex08.
Pentru intrebari si comentarii, topicul original este aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/35420.page
================================

Forest Dreams vine ca o continuare a proiectului Forest Temptations, o abordare mult mai serioasa pe partea de hardscape.
Ca lemn am folosit tot Red Moore si Twinty Wood. Am reusit sa pun mana si pe ceva Dragon Stone, de mult voiam sa lucrez cu ele. Sunt intr-adevar deosebite.

Sa incepem cu detaliile tehnice, urmand ca pe parcurs sa va povestesc, normal, insotit de poze, cum am procedat la amenajarea actuala :

« Acvariu »
Aquael Econoline 60

« Dimensiuni »
60x30x30 cm

« Iluminare »
Momentan 36 w T8 - Osram 865 - 6500K - 7h/zi
Urmeaza Lampa Led DIY

« Filtrare »
TetraTec EX400 (cu lily pipes in curand)

« Incalzire »
Aquael Comfort Zone 75w , 24°C

« Fertilizare »
In primele 2 saptamani, doar VIMI Accelerator, in doza recomandata
In continuare, VIMI All in One si VIMI Accelerator, in doze recomadate

« Pietris/Nisip/Substrat nutritiv »
JBL Manado 10 kg, Cuart (0,8-2,0mm) 3 kg

« CO2 »
Este in plan, sper sa pun sistemul "pe picioare" repede
Butelie 2kg, reductor, electrovalva, numarator bule, difuzor ceramic

« Flora »
Anubias barteri var. nana 'Petite', Bucephalandra Green Wavy, Bucephalandra Mini Needle Leaf, Microsorum needle leaf, Microsorum windelov, Bolbitis heudelotii,
Ceratopteris thalictroides, Limnophila sp. Guinea Needle leaf, Cryptocoryne wendtii brown, Ludwigia sp. Mini Super Red, Creeping moss, Fissidens fox moss, Pelia,
Phyllanthus fluitans

« Fauna »
Neocaridina davidi var. Orange, Sewellia lineolata
Imi fac cu ochiul : Boraras urophthalmoides

« Elemente de decor/Hardscape »
Lemn : Red Moore, Twinty Wood
Piatra : Dragon Stone

image
image
image
image
image
image

Plantat si ceva mai matur :

image
image
image
image
image
image
image
robygym wrote:Va salut,
Ajutati-ma cu un sfat, ce fenomen poate fi si ce sa-i fac sistemului ca dimnieata cand m-am trezit am pe ciorapul din sump depus ca o pacla ,ca un mucus??? Aseara am curatat ciorapul si azi dimineata era incarcat cu pacla asta de parca nu era curatat de o saptamana?( Ai impresia ca-i curge nasul )

Bloom bacterian de la biopellete... sunt prea multe.
Merge si-un "varf de albastru de metil", ca e dezinfectant. Oricum, trebuie separat.
dan.pavelescu wrote:... si nu prea doresc

Te-a vazut ca ieri aveai chef de munca (curatenie, frecat geamuri, spalat sump, spalat ciorapi, plm) si-o fi crezut ca te-a lovit frun' acces subit de harnicie.
Eu cred ca e o anemona Majano. Adica, ceva naspa!
- ia-o de pe sticla si izoleaz-o, pana cand ne dumirim complet.
- ia un pahar de plastic transparent, fa-i cateva gauri mici (ca sa circule apa) si atarna-l de buza acvariului... baga saracia aia acolo.
scorpionul wrote:Si daca esti un copil invitatia este valabila doar daca vii insotit de unul din parinti sau un alt adult care poate raspunde pentru tine

Daca e fro' "bunaciune" de +18, poa' sa vina si fara parinti... este?
Poti sa ne dai si numele "clientului", ca sa avem motive de hahaiala.
Mihaita***** wrote:Prietenul meu are si il are intr.un acvariu patrat de 12 l si a zis ca este doar pui asa ca am vrut sa.i cer informatii lui!!!
Mie imi ajung si astia.....

La modul cel mai serios, aia nu e o treaba in regula... carasii sunt pesti mancaciosi, fac multa mizerie si strica apa foarte repede.
Pestele ala e chinuit acolo... ca si pestii tai, de altfel.
alex08 wrote:Referitor la sectiunea "Creme de la creme", mai sugerez si eu unul, poate tot asa a scapat.
Forest Dreams - http://img.plici.ro/images/2016/01/26/watermarked-FD01012016_hs03_900_rszt1601f4303.jpg

Da, corect!
Pe mine ma intrebau, vis-a-vis de Suri: "auzi, steaua aia rosie e vie sau e de plastic?"
Salutare!

- bolurile (banuiesc eu ca e vorba de un vas "rotund") nu sunt indicate pentru acvaristica.
- volumul acela nu-ti permite sa tii niciun fel de peste acolo... ai inceput cu stangul.
- apa se va imputi, se va tulbura, va incepe sa miroasa.

Daca vrei sa te apuci de acvaristica, ar trebui sa faci rost de un bazin paralelipipedic... volum mai mare (cu cat mai mare, cu atat mai bine).
Ar trebui sa citesti cate ceva... aici avem o colectie de articole: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page
Cel mai important aspect este sa intelegi "ciclul azotului".

Eu as duce pestii inapoi, pentru ca sunt condamnati.
- in primul rand, eu nu as gauri bazinul pentru "recirculare"... poti sa vii cu teava pe deasupra muchiei, frumos si elegant.
- in al doilea rand, inainte sa stabilesti diametrul gaurilor, trebuie sa ai flansele in mana. Adica, disponibile.
- sistemul meu este facut cu teava de 25, iar gaurile in sticla sunt de dimensiunea 32-34mm (carota pentru gaura de "yala"... asa stiu mesterii geamgii).
- uite cotele de la cutia mea de overflow... tinand cont ca ai zis ca pui doar 2 tevi (opensiphon si fullsiphon), as zice ca poti sa o mai micsorezi.
- cred ca ar merge 350x150x150mm (lungime, latime, inaltime).
Probabil ca sunt mai multe bazine pe forum care merita avansate acolo... eu nu prea urmaresc rubrica de "plantate", ca nu ma pricep la astea.
O sa studiez cazul si-o sa-l pun pe Porcu sa beleasca ochii mai bine.
O comoda bine facuta rezista la greutatea aia, nu-ti face probleme!
Pave', te-ai sculat cu mecla la cearceaf?
Ia d-acilea, ca sa te imbunam.

image
Sunt folosite ambele metode, cu rezultate la fel de bune... nu gresesti cu niciuna din variante.
Clarkii sunt pesti foarte frumosi, rezistenti si aspectuosi... dar, se fac destul de mari (cresc mai mult decat clownii "clasici") si sunt scandalagii.
troponel wrote:14) daca atunci cand ajungi in orice supermarket incepi sa bricolezi in minte diverse reactoare din borcanele pecare le vezi la raft

+1
Salutare si bune venit pe forum!
Foarte bine arata!
Deja ne-ai obisnuit cu setup-uri bune, asa ca suntem cu ochii pe tine!

PS: Te rog sa-mi dai toate detaliile privitoare la setup-ul tau precedent ("Around the old tree"), pentru ca eu cred ca se califica la rubrica noastra "Creme de la creme"... pe de alta parte, te-as ruga sa reincarci si imaginile de la setup-ul "Tranquility" ( http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/26651.page ) deoarece postul ala a devenit sarac in poze.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: