| Message |
|
|
|
Da, seamana cu ce arata link-ul. Si eu ma gindisem ca e anormal. Nu am alt bazin in care sa-l izolez.
Ce tratament ar da rezultate?
|
 |
|
|
|
Pestii nu iti grabesc ciclarea! Daca introduci pesti, in formula clasica a ciclarii, ar trebui schimburi mai dese de apa
si analize frecvente ale apei. Este exact ce fac eu acum cu un acvariu mai mic dar inca nu am ajuns la final. Asadar,
parerea mea este ca trebuie sa ramii pe ruta optima cunoscuta : 3 saptamini de ciclare, schimb masiv de apa, apoi
introduci pestisorii. Intre timp poti aditiona bacterii, putina mincare pentru pesti si ... rabdare!
|
 |
|
|
Salut!
Sper ca am postat la sectiunea potrivita.
De ceva timp am observat un neon negru care are burta foarte umflata. Initial am crezut ca este o femela care urmeaza sa depuna.
Insa burta ii tot creste si creste. Stie cineva daca este vreo boala sau face parte dintr-un ciclu normal? O poza, nu tocmai reusita, mai jos.

|
 |
|
|
|
Da, e foarte frumoasa, dar nu o vad sub talia Alternanthera Mini, cea care este in coltul din dreapta si care
este cea mai mica varietate de plante cu frunze rosii pe care o pot procura in Romania. Eu la ea ma gindeam
sa o folosesc in fata casei dupa relocarea celei Lila.
|
 |
|
|
Gabi C wrote:Silviu, o intrebare . Alternathera e o planta faina dar nu ar merge ceva tot rosu dar cu frunza mai mica ?
Parca e prea masiva raportat la ce ai acolo .
Da, si eu sunt surprins cit de mari cresc si cred ca ai dreptate. Insa imi poti sugera ceva ce poate fi procurat de la noi?
Plantele pot fi relocate (oricum aveam in plan sa le divizez pentru ca tufele se fac prea dese).
|
 |
|
|
|
Testare apa :
NO2 a ramas intre 0,01 si 0,025, parca putin catre valoarea minma.
NO3 a crescut putin inspre 5-10 ceea ce este o veste buna.
pH-ul a ramas neschimbat, la fel duritatea.
Miine este ziua schimbului de apa (30% sau poate tot 50%) si a curateniei sumare
(sunt citeva frunze mici, toate adunate pe buretele cu care am invelit sorbul filtrului).
Am avut ceva bifilm, l-a rezolvat skimmer-ul in mai putin de o ora. Apoi l-am scos.
Animalutele sunt active, au iesit la apel si misuna prin radacina dar si pe gazon. Nu
observ sa fi aparut alge, cel putin nu sunt aparente. Asadar, am inceput sa introduc
cantitati mici de hrana pentru creveti plus putintica spirulina. Amano a fost incintat!
Gazonul pare sa se fi prins bine in substrat si am senzatia ca a inceput sa creasca
(poate e doar impresia mea) avind o culoare frumoasa, sanatoasa. Revin miine cu
poze dupa schimbul de apa.
PS Am si 3 Physa obraznici care se plimba linistiti pe pietre. Buni si astia.
|
 |
|
|
|
Spor!
Abia astept sa vad mamutul!
|
 |
|
|
|
Salut Catalin!
Vezi ca sunt citeva articole bune de citit in sectiunea incepatorilor dar si la cele dedicate (de ex. Apa).
De asemenea, sunt citeva acvarii de unde te poti inspira, nu numai ca aranjament ci si tehnic (vezi Jurnale).
Cind ai un plan de lucru, deschide un topic dedicat si vorbim. Succes si rabdare!
|
 |
|
|
|
Nu vreau sa tund prea mult, doar sa dau forma moss-ului si citeva Alternanthera. Multumesc din nou pentru aprecieri!
|
 |
|
|
Multumesc, Adrian!
Au fost niste crengute acolo da' le-a luat apa!
Am in plan sa le decorez cu niste muschi, la primul schimb mai mare de apa.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Multumesc frumos, Koala.
Pina la urma a fost ideea ta, de cind discutam despre cum sa limitez niste "plutitoare" in zona din dreapta.
Azi dimineata ma tot gindeam cum sa fac cu hranirea si mi-am amintit de idee, am scotocit printre "resturile"
de la filtru si ... bingo! 
|
 |
|
|
... si inelul de hranire, marca Eheim

|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
ady0892 wrote:Vreau plante dar nu stiu ce specie trebuie sa citesc parte care nu o inteleg este cu Co2 si Ph
Daca ph scade sau creste cum ii schimb valoarea si despre co2 nu stiu nimic
Acvariu vine echipat cu un filtru bioflow M , Incalzitor AquaHeat 100 , pompa Juwel eccoflow 500 , lumina doua leduri de 14 W , dimesiuni 81/36/50 cm
In cazul acesta citeste articolele de inceput si apoi iti faci un plan. Abia dupa aceea vei sti ce intrebari sa pui si noi putem sa-ti raspundem la acele intrebari.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/692.page
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
|
 |
|
|
|
Daca filtrul intern este doar pentru filtrare mecanica, buretii sunt suficienti. Pot fi scosi si spalati frecvent. Chiar si asa, nu folosi apa de la retea.
Si in bureti se fixeaza bacterii care te pot ajuta, citusi de putin. La cel extern poti renunta si la inelul acela de burete grosier. Umple tot sertarul
cu mediu filtrant.
|
 |
|
|
Sa vedem "noul"!
Succes!
|
 |
|
|
|
Salut!
Un acvariu de 125 de litri este perfect pentru inceput. Parerea mea este ca ar trebui sa te hotarasti la ce fel de amenajare vrei sa faci (roci, plante, substrat) apoi la echipamente (lumina, filtrare, CO2) si apoi sa te gindesti cum sa-l populezi.
|
 |
|
|
|
Lasa Micromec-ul in primul sertar de jos iar in celelalte doua pune un mediu pentru filtrare bio (Matrix ar fi potrivit). Ar fi bine daca ai adauga un prefiltru in schimbul unui filtru intern.
|
 |
|
|
|
Daca nu "captureaza" nimic, rau nu poate sa faca, mai aduna din ce pluteste.
|
 |
|
|