Message |
|
acum 2 saptamani am facut un tratament apei cu baktopur si apoi cu aquatan. inainte sa fac tratamentul imi ramasesera in acvariu cei 3 sanitari, o femele de xipho, o zebra, un neon si un peste cutit deoarece restul murisera; cei care au supravietuit s-au comportat chiar foarte bine, mancau si erau foarte vioi; cumparasem si plante; parea ca se stabilise un echilibru in acvariu si atunci am hotarat sa mai iau niste pesti; astfel acum 2 zile am luat din pta Obor, perechi pentru neon ( am luat vreo 5 neoni) si pentru zebre (5 zebre); tot acum 2 zile am curatat substratul din acvariu si am schimbat 20% din apa; totul parea ok pana ieri seara cand am gasit 2 sanitari si pe cei 5 neoni morti; unul dintre neoni nu mai avea un ochi, restul nu prezentau pete, rani, puncte albe etc, iar sanitarii aveau inotatoarele facute terci; nu-mi dau seama ce s-a intamplat?? care sa fie de fapt problema?? tin sa precizez ca pestii betta au stat separat de ceilalti; avand in vedere ca pana sa cumpar cei 5 neoni si cele 5 zebre totul era in regula....ma puteti ajuta cu un sfat?? deja nu mai stiu ce sa fac .....mi-e foarte mila de ei si nu stiu ce se intampla...
|
 |
|
stie cineva ceva legat de comportamentul pestilor betta, femela si mascul?
am cumparat 2 betta mascul si femela si i-am pus impreuna intr-un separator; femela se comporta destul de ciudat: cand e in separator e foarte agitata si parca ar vrea sa iasa de acolo; cand am scos femela din separator si am lasat-o in acvariul mare, statea lipita de geamul separatorului sau inota pe langa separator; cat au stat impreuna masculul o tot fugarea prin separator si isi umfla foarte des branhiile, asa ca o corola; parea ca vrea sa o muste si acum i-am separat pentru ca nu inteleg deloc comportamentul lor; ma puteti ajuta ? sa fie ritual de imperechere sau masculul e foarte agresiv si n-o agreeaza inca pe femela?? multumesc
|
 |
|
Numele meu este Neamtu Carmen, am 27 de ani si locuiesc in Bucuresti; sunt novice in domeniu; am un acvariu Juwel cu dotarile incorporate ( filtru si termometru)de vreo 3 saptamani; plante de acvariu, melci si pesti ( neoni, zebre, xipho, pestele cutit, sanitari, ghost fish); am descoperit acest site cautand informatii despre pesti si mediul lor in acvariu; este foarte bine ca exista astfel de site-uri pe care ma pot documenta si pot schimba opinii cu cei deja experimentati in acest domeniu. Am intampinat deja cateva neplaceri pentru ca mi-au murit vativa pesti, insa nu renunt si sper ca si cu ajutorul vostru sa-mi creez cel mai frumos si sanatos acvariu :-) Multumesc.
|
 |
|
am observat azi dimineata ca unul din pestii zebra are coada putin franjurata iar unul din neoni e un pic decolorat; sa fie vreo boala? cum pot afla? va rog.
|
 |
|
|
 |
|
Nu am facut nici un tratament apei pana acum. Unii spun ca trebuie scos, altii ca e bine sa-l las. Acum l-am lasat in acvariu, dar va rog sfatuiti-ma cum e mai bine, astfel incat sa nu-mi fie afectati pestii. Se pare ca parerile sunt impartite. Ce sa fac pana la urma? Sunt disperata. Am luat un separator in care am pus femela si masculul de betta ( niste exemplare absolut formidabile). Au fost ok pana aseara iar azi dimineata mi-au murit. Masculul avea coada franjurata iar femela avea lipsa o inotatoare si prezenta o pata mai mare alba spre coada. Era putin decolorata. Se poate sa fie de la mancare? Le-am dat fulgi si mancare din aceea uscata maruntita.  Va rog un sfat. Multumesc.
|
 |
|
stie cineva sa-mi spuna cand se foloseste buretele negru din filtru; eu l-am scos inainte sa pun pestii in acvariu; este necesar sa-l pun inapoi in filtru sau nu?
|
 |
|
am pus pestii in acvariu la o saptamana dupa ce am pus apa in acavriu deci nu dupa 2 saptamani; din pacate de alaltaieri pana azi mi-au murit deja 3 pesti; apa s-a ingalbenit, are un miros urat de mlastina si s-a depus mizerie pe fundul acvariului; nu am putut schimba apa pentru ca nu aveam pompa; detalii despre acvariu : juwel de 54l cu dotarile incluse; pestii guppy au cozile mancate; am in acvariu un betta si un peste cutit; e posibil ca vreunul din acesti pesti sa fie cauza? multumesc
|
 |
|
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Am un acvariu de 2 saptamani si sambata trecuta am cumparat pesti (guppy, neon, pestele cutit, beta, sanitari). Apa din acvariu era putin tulbure cand am pus pestii in apa. Le-am dat putina mancare, doar dimineata si seara. Azi insa, am observat ca aceasta era foarte tulbure si cu particule mici prin ea. Care este cauza si ce pot face? Este posibil ca pestii sa fie grav afectati si sa moara?Mentionez ca nu am plante sau melci in acvariu.  Multumesc [/b]
|
 |
|