[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ritual de imperechere la pestii betta...?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
carmencita
Junior member

IP:

stie cineva ceva legat de comportamentul pestilor betta, femela si mascul?
am cumparat 2 betta mascul si femela si i-am pus impreuna intr-un separator; femela se comporta destul de ciudat: cand e in separator e foarte agitata si parca ar vrea sa iasa de acolo; cand am scos femela din separator si am lasat-o in acvariul mare, statea lipita de geamul separatorului sau inota pe langa separator; cat au stat impreuna masculul o tot fugarea prin separator si isi umfla foarte des branhiile, asa ca o corola; parea ca vrea sa o muste si acum i-am separat pentru ca nu inteleg deloc comportamentul lor; ma puteti ajuta ? sa fie ritual de imperechere sau masculul e foarte agresiv si n-o agreeaza inca pe femela?? multumesc
[Yahoo!]
bobo36
Junior member

IP:

cat de mare este separatorul?
bobo36
Junior member

IP:

Auuuu, acum am vazut.... sunt alti betta decat cei ucisi deja? cat de mare este acvariul? ce pesti mai ai? ce filtrare? mai multe date...
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Bobo, uite pe aici mai sunt date despre acvariul in cauza. Am avertizat ca asa o sa se intample daca nu continua un post deja inceput cu reply si deschide de fiecare data un nou topic, nimeni nu poate cauta in noianul de topicuri pe unde a ramas si in ce au constat problemele anterioare, pentru ca nu de putine ori exista o legatura... Nu cred ca m-am facut inteles, poate acum. Dar Bobo, poti continua cu sfaturile...

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
bobo36
Junior member

IP:

ok... sa o luam pe rand: inteleg ca ai postat si amanuntele despre acvariu; nu e cazul sa insist (si) eu: pesti multi si incompatibili; cat despre pestele cutit... da un google si vei afla mai multe despre comportamentul pesteloi intr-un acvariu comunitar;
despre betta... ai articole excelente pe acvariu.ro si, in plus, o groaza de info in post-urile de pe forum. Pot sa-ti spun din experienta mea de prin 1998-2000: iti trebuie un acvariu separat (nu comentez despre povestea cu separatorul pentru reproducere vivipari pe care incerci tu sa-l utilizezi decat atat: ESTE MULT PREA MIC); revin: acvariu de minim 15-20l, coloana de apa max 15 cm, CU ASCUNZATORI pentru femela- plante, de obicei si cu plante plutitoare care sa poata fi folosite de mascul in constructia cuibului (se poate si fara, dar... e mai simplu pentru ei). In momentul reproducerii masculul curteaza femela destul de... agresiv, asa ca daca nu ai suficiant spatiu+ascunzatori, ai toate sansele sa mai ai un betta (femela) pe constiinta.
Intrebarea mea este, de fapt, alta: de ce te gandesti tu, ca incepator, sa reproduci betta; nu ca ar fi foarte complicat, dar, fara sa te supar... ai experienta aproape 0, probabil ca nu vei avea nici macar cu ce sa hranesti potentialii pui samd. Nu vrei sa o iei mai incet?
Pregateste acvariul, stabilizeaza-l, incepe cu pesti mai simplii si, in timp... Sorry daca te deranjeaza dar... trebuie sa ne gandim in primul rand la anumalutele pe care le avem. Dupa cum ai inceput... nu vei avea mari satisfactii, vei cumpara permanent niste pesti care sunt victime sigure
Daca as fi in locul tau as citi cat mai mult aici si... pe net (ai TONE de articole si site-uri despre acvaristica)
Sper ca nu te-am necajit prea tare... mai traiesc betta sau?

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: