[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
mi-au murit deja 3 pesti  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
carmencita
Junior member

IP:

am pus pestii in acvariu la o saptamana dupa ce am pus apa in acavriu deci nu dupa 2 saptamani; din pacate de alaltaieri pana azi mi-au murit deja 3 pesti; apa s-a ingalbenit, are un miros urat de mlastina si s-a depus mizerie pe fundul acvariului; nu am putut schimba apa pentru ca nu aveam pompa; detalii despre acvariu : juwel de 54l cu dotarile incluse; pestii guppy au cozile mancate; am in acvariu un betta si un peste cutit; e posibil ca vreunul din acesti pesti sa fie cauza? multumesc
[Yahoo!]
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

fa un schimb de apa de 25-50% din volum cat mai repede, altfel alti pesti vor urma nu uita sa fie cu apa statuta (cel putin 24 ore), ori cu conditionata cu Aquasafe sau ceva asemanator.
nu inteleg care-i legatura dintre pompa si schimbatul apei, iti trebuie doar un furtun
cred ca betta e responsabil de cozile guppy-lor. betta sunt pesti luptatori, care se bat pana la moarte daca 2 masculi se intalnesc. deci cand vad cozile colorate si voalate ale guppy-lor, e exact ca rosul in fata taurului

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

carmencita wrote:nu am putut schimba apa pentru ca nu aveam pompa

Dar cind ti-ai luat acvariu, nu te-ai gindit ca va trebui sa faci si schimburi de apa?

Nu spui nimic despre numarul pestilor. Aglomeratia este si ea o cauza a mortalitatii. In 54l poti tine 2- 3 perechi de guppy si cam atit. Combinatia pe care ai facut-o nu merge - betta si pestele cutit nu au ce cauta acolo.
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Scuze de offtopic, dar ca sa nu mor prost... "pestele cutit" e acelasi cu xifo? Sau e alta minune?

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Cred ca se refera la acesta Apteronotus albifrons. Nu atinge decat vreo 50 cm daca are unde sa creasca...

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
chitron
Member

IP:

Corect peste cutit popular si in acvariu ajunge aceasta specie la aprox 35cm.
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Peste de 35 cm intr-un acvariu de 54l? Aaa e mort. Pai un pic de sare si ulei de masline, si gata conserva de peste.

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: