[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
pestele zebra are coada putin franjurata  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
carmencita
Junior member

IP:

am observat azi dimineata ca unul din pestii zebra are coada putin franjurata iar unul din neoni e un pic decolorat; sa fie vreo boala? cum pot afla? va rog.
[Yahoo!]
alef0
Member
[Avatar]

IP:

Cel putin eu, te-as ruga sa nu fi zgircita si sa bagi mai multe detalii.
Cite bazine, citi pesti, cita apa, filtrari, hranuri, plante, lumina ingrijire, citeva date (daca se poate) despre chimismul apei,... ceva de ganul.
E greu sa-ti spuna cineva pe NV ce ai tu acolo. Vaz ca mai toti pestani au probleme si aici ma refer si la postul ala cu betta.
[WWW]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Am citit mai devreme ca ca ai pesti de toate natiile in acvariul tau si care nu se potrivesc neam. Pe ce criteriu i-ai achizitionat? Carasi cu xipho, zebre, peste cutit, etc. Chiar daca acvariul este mare, nu merg toti la gramada. Mai bine te limitezi la o specie - doua care sa fie compatibile si problemele se vor reduce considerabil.

Culoare stearsa a neonilor denota un disconfort - ori aglomeratia din acvariu, ori lipsa unor elemente esentiale din hrana, ori stres si asa mai departe. Ce volum are bazinul? Citi pesti ai acolo? Daca nu dai toate detaliile astea, nimeni nu te poate ajuta.

Nu te descuraja. Citeste ce s-a tot scris pe forum si vei vedea ca multi dintre noi au inceput ca tine, dar au invatat cu timpul ca fiecare specie are necesitatile ei. Iar zebra ar fi putut sa fi "ciufulita" fie de xipho, fie de betta inainte sa-i separi, daca i-ai tinut impreuna.
carmencita
Junior member

IP:

acum 2 saptamani am facut un tratament apei cu baktopur si apoi cu aquatan. inainte sa fac tratamentul imi ramasesera in acvariu cei 3 sanitari, o femele de xipho, o zebra, un neon si un peste cutit deoarece restul murisera; cei care au supravietuit s-au comportat chiar foarte bine, mancau si erau foarte vioi; cumparasem si plante; parea ca se stabilise un echilibru in acvariu si atunci am hotarat sa mai iau niste pesti; astfel acum 2 zile am luat din pta Obor, perechi pentru neon ( am luat vreo 5 neoni) si pentru zebre (5 zebre); tot acum 2 zile am curatat substratul din acvariu si am schimbat 20% din apa; totul parea ok pana ieri seara cand am gasit 2 sanitari si pe cei 5 neoni morti; unul dintre neoni nu mai avea un ochi, restul nu prezentau pete, rani, puncte albe etc, iar sanitarii aveau inotatoarele facute terci; nu-mi dau seama ce s-a intamplat?? care sa fie de fapt problema?? tin sa precizez ca pestii betta au stat separat de ceilalti; avand in vedere ca pana sa cumpar cei 5 neoni si cele 5 zebre totul era in regula....ma puteti ajuta cu un sfat?? deja nu mai stiu ce sa fac .....mi-e foarte mila de ei si nu stiu ce se intampla...
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: