[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vereb
Forum Index » Profile for vereb » Messages posted by vereb
sa povestesc mai departe jurnalul . Simbata dimineata m-am vazut cu crescatorul la el, voribisem prealabil inca de vineri seara si mi-a promis ca are tot ce imi trebuie. Ajung la el vad un acvariu de 1000l in sufragerie cu pesti malawi,instalatii ca la NASA . Ma invita in crescatorie,nu imi venea ochilor sa cred ce acvarii avea acolo,filtre,aranjate dupa specii,virste etc.
Cind sa trecem la fapte sa imi iau afrau cube de 5 cm imi spune ca a spus gresit la telefon,in realitatea erau melanochromis. Labidochromisuri avea decit la visrta 2 saptamini, iar o femela de pseudotropheus separat recent din acvariul mare. Normal ca ma enervasem din nou pe germani, se spun ca sunt foarte corecti (pina in ziua de azi imi mentin parerea negativa ). M-am gindit ca batusem un drum lung pina la el macar sa nu plec cu mina goala, am luat la urma Aulonocara mandarin si jakobfreibergi ca sa ma obisnuiesc cu ciclidele malawi. Acu invat scoala malawi,

Asta e patania de simbata
mutumesc bobesku ,
am recitit penultima ta postare,m-am gindit si apoi am tras linia, l-am sunat pe tip sa amanam pe simbata,intre timp sa faca rost exact de speciile pe care mi le-am propus de la bun inceput , DECI mai astept pt
bobesku,
eu tot astept dar deja termin a doua saptamina cind am startat acvariu si niciun pestiuc nu inoata
Am vorbit cu acest crescator si spunea ca, numai pui vinde . Tot ce sunt prin magazine arata rau,culori palide,bolnavi (ca pui) iar adulti sunt o groaza intre 7-10 cm dar doresc sa incepi cu puii
Nu prea cunosc speciile astea care detine acest crescator, ma intreb cit % exista compatibilitate intre ei
scuzati-ma, am uitat sa anexez link-ul

http://www.deine-tierwelt.de/kleinanzeigen/barsche-barsche-aus-hobyy-zucht-ein-blick-lohnt-a76221868/
Revin cu o intrebare, ce parere aveti despre acesti pesti?, intreb fiindca m-am bazat pe cineva si acu nu vrea sa vanda. Am gasit un alt crescator si ar trebui sa ma intilnesc cu el azi la ora 20.
Ce parere aveti si daca se pot combina speciile intre pentru un trai pasnic
multumesc,
@pomi, sunt in totalitate de acord cu tine,pe unde pasesc cele 2 talpasite pe strazi si nu numai,sunt cu ochii pe pietre. Adevarul cind am fost saptamina trecuta la sediul firmei Eheim,erau in jurul cladirii niste pietre super dar m-am abtinut .
Avind in vedere ca acvariul asta nu are un volum foarte mare,m-am gindit sa cistig o plaja de inot cit mai mare\litrii .
adineaori am vorbit cu prietena mea si am tras linie,simbata vom lua pseudotropheus acei msuli ori labidochromis yellow. Sa dau de acel crescator ca tot ce am vazut prin magazine sunt slabi,culoare foarte inchisa ori peste 10 eur bucata.

Oricum urmatorul acvariu cind ne vom muta la o casa mai mare tot malawi va fi dar in acelasi timp nu ma pot departi de mititelul plantat fiindca el m-a corupt in lumea acvaristicii
Cristian, ti-au murit laudatorii , de cind ma stiu pe acest forum,citisem cu atentie sfaturile tale si colegii reamintiti mai sus, sunteti profesionisti, mna te laud eu .
Am inteles acuma referirea ta la str M si strada T,normal ca putem extinde discutiile,dar eu prefer sa ramin aici . Nu stiam exact data plecarii tale,dar stiu despartirea ta de Romania si de acvariul malawi,imi aduc aminte multi ti-au urat de bine unde vei merge .
Nu pot face o comparatie in ale acvaristicii dintre Italia si Germania,dar pe mine ,sincer nu m-a impresionat deloc mitul acvaristicii in Germania, posibil ca,aici in Statul Mercedes-ului si al Porche dupa cum stim sunt cei mai zgirciti din cele 16 Landuri. Exista la 100 km departare de Stuttgart intre-adevar marele Oliver Knott,resedinta lui .

Off topic.
Pe aceasta cale iti fac o invitatie oficiala alaturi de sotia ta la noi acasa , vom vizita gradina zoologica (3 ca marine din Germania) si vom face o mica excursie pina la nenea Oliver

On topic
Ma repet,incerc sa conving consoarta ca in aceasta saptamina sa cumpar prima familie malawiana ,

Sa te mentii in continuare bolnav cronic,nebun de legat la sindromul malawi

succes
Doamne, ce frumos a evoluat acavriul tau ,astept cu nerabdare sa vad ,cum va arata cu ludwiga din stinga
Sa iti traisca noii locatari,foarte frumosi , ptu sa nu fie de ochi
Bine ai venit spun si eu vecine
pffffffffff, tu chiar vrei sa ma bagi in spital ,
eu nu stiu, ce pot scrie la superlativ
malawi_crys,

Iti multumesc mult pentru sfaturi ,esti un mare profesionist in ale africaniilor si promt ca pomi,bobesku,koala si calin_gherman .
In legatura cu strada Malawi, am fost acum 2 ani in Stuttgart la gradina zoologica si acolo am vazut acvarii mari cu pesti Malawi si Tanganija bineinteles linga alte biotupuri. M-am indragostit de ei la prima vedere vazind comportamentul lor,grija fata de pereche, fata de pui etc. Atunci am zis ca urmatorul acvariu care voi face va fi cu ciclide africane. Am ales strada malawi ca este mai spatios,aerisit, frumos fata de o strada plantata unde de multe ori treb sa ingrijim fata de alge si plante trecute (parerea pesonala).

1. in acest caz voi merge cu numai un singur neon
2 incerc sa introduc saptamina aceasta macar o familie pentru inceperea ciclarii porpiu zise
3.schimbul de apa voi face inainte de a introduce primii locatari
4. referitor la mincarea NLS nu am vazut in magazin din Stuttgart care sa aiba,va ramine net-ul, Tropical slava Domnului sunt

Multa baft asi tie Cristi si voi urmarii cu interes evolutia topicului au
Salut,

Dupa cum am scris si la rubrica hard, am reusit sa rezolv problema cu filtrul,reparat.
Vreau sa va intreb urmatoarele:
1. cum recomandati,sa folosesc ambele neoane de 38W la volumul net 240 l ?
2.ciclarea am inceput din 19.02.2012,nu am bagat inca niciun vetuitor,lumina merge momentan 6 ore pe zi,pun o data pe zi mincare putin de tot,cind incep sa introduc pestii?, intreb ca e prima oara cind am acvariu dedicat ptr ciclide africane.
3.daca treb sa fac vreun schimb de apa pina bag pestii,daca da,ce volum?
4.ce mincare recomandati ptr malawi si ma refer la o virsta 4-5 luni?

Multumesc
Bine ai revenit malawi_crys
Ma gindeam cind vei deschide un topic malawi ,,a la Italy,, , uitindu-ma in scurta ta prezentare (care a durat citeva tigari ) cu cit profesionalism ai lucrat la proiect si deja ai pus in aplicare .

Felicitari
oky doky
dino66: . l-am montat si merge super fain si silentios . Doamna m-a rugat sa cumpar spray special Eheim ptr degresare si ungere (cind se umbla in filtru ptr curatare,schimbarea buretiilor etc este recomandat ca sa dam cu spray la garnitura, adica intoarcem capacul si dam pe la pompa de amorsare jur impejur)
da intre-adevar la aceasta serie filtru are o deficienta, in rest am fost super multumit de tratatie
Noi vom pleca pe 6 aprilie din Sttuttgart, o escala Viena,Budapesta, poposim olecuta la parintii mei Sf Gheorghe. Eu sper undeva 11-12 apr sa fiu in Iasi
Foarte frumos acvariul, imi place ca au pestii spatiu de inot,pietrele aranjate fain si pesti frumosi.
Roaga un administrator sa mute topicul la sectiunea cicilide deasupra la carciuma
Daca doresti pot cumpara eu un Eheim SH de aici ori nou .
Cautam amindoi ori pe Ebay,il comandam si ti-l aduc eu
eu am o parere proasta despre aceste filtre, luasem si eu unul, un alt model si dupa nici un an de functionare s-a ros plasticul care protejeaza firele de curent care ies din capul filtrului.
Daca acest model de filtru vrei sa il cumperi de la ArcaPet,poti spune ca zace acolo de 2 ani la pret 125 ori 150 ron,

Forum Index » Profile for vereb » Messages posted by vereb
Go to: