| Message |
|
|
|
Daca ai filtru, si o sa vrei plante, piatra de aer cu pompa de aer, nu ajuta la nimic, ba chiar strica. Daca ai lumina buna, pune cat mai multe plante.
Urmeaza ciclarea acvariului(2-4 saptamani).
|
 |
|
|
|
Pompa de aer nu ajuta ciclarea. Trebuia sa astepti cam o saptamana doua, daca ai pus pastile. Firisioarele albe o sa treaca de la sine.
|
 |
|
|
|
Doar daca au pestii probleme de santate.
Citeste ghiful incepatorului si ciclul azotului(link-uri utile, stanga sus).
Succes!
|
 |
|
|
|
Sfatul meu este sa incerci sa pui cat mai putine specii de pesti, din care sa fie cat mai multe exemplare(in limita volumului si al filtrarii).Din lista de specii enumerate de tine eu as elimina din start hplosternumii(cresc mari, au nevoie de 200-300L). Daca vrei ceva mai multi pesti si plante, as renunta la pompa de aer (elimina co2-ul din apa si bulele alea streseaza pestii (ma rog, nu stiu cat de tare, dar nu cred ca le place prea mult)si as pune un filtru cu powerhead.
Acvariul ar fi perfect pentru un card de 14-16 Brachydanio rerio si 6 corydoras, sau pentru vivipari, sau pentru un card mare de neoni.
Legat de plante, Porcu stie cel mai bine.
Mult succes!
|
 |
|
|
|
Cum au mai spus si altii, in loc de guppy pune neoni, sau rodhostomus sau alte chrcidae mici.
Mai pune plante, foarte bine s-ar potrivi niste cryptocoryne si niste cabomba aquatica. Mai pune si niste valisneria. Daca o sa pui mai multe plante in spate si o sa faci creanga sa ''iasa'' din ele, o sa obtii un efect foarte frumos!
|
 |
|
|
|
Da mai multe detali( acvariu, filtru, hrana, temperatura, alti pesti, etc.)
In rest pot sa iti spun ca gourami nu sunt compatibil cu carasii.
|
 |
|
|
|
Mai pune pietre, sau macar piatra din mijoc da-o intro plarte. Pietrele nu sunt calcaroase?
|
 |
|
|
|
Singurul lucru care nu imi place sunt crengile si parca am vazut si ceva plante.
In rest e fain!
|
 |
|
|
|
Renunta la scalari nu au ce cauta in acvarii mai mici de 180L!
Nu sunt compatibili nici cu guupy si cu molly.
|
 |
|
|
|
Eu zic sa te risti. Si totusi la volumul acela baga o pastila de la JBL, nu mai stiu cum ii spune, dar e tot pentru boli.
Succes!
|
 |
|
|
|
Eu totusi as renunta la testul de nh4, poti afla cand se cicleaza acvariul si numai cu no2, in schimb un test de no3 ar fi mult mai util si la inelul de hranire JBL( sigur gasesti no-name la 2-3 lei.
|
 |
|
|
|
Cred ca totusi am sa astept cu anemona pana ma prind cum functioneaza un marin.
Ce ziceti un cub de 40L e bun pentru doi ocelaris?
|
 |
|
|
|
E bun dar mi se pare insuficient pentru 90L. Debitul e prea mic.
|
 |
|
|
|
Legat de bambus: In primul clip acelea sunt bucati uscate de bambus. Nu vad cum ai pute tine bambus viu in acvariu, de cat daca ar fi trei sferturi afara si loc mult de radacini.
Melcii aceia, tylomenia, nu sunt asa o raritate, dar sunt ceva mai pretentiosi(daca nu ma insel).
|
 |
|
|
|
Sfatul meu este, dat fiind faptul ca esti incepator, sa incepi cu animale mai comune, pentru ca raritatile sunt greu de crescut. La ce scoici lunguete cu pete albe te referi?
|
 |
|
|
|
Sunt frumosi. Eu ti-as recomanda un grup de 20 boraras brigiatae, sau i. werneri ;)
|
 |
|
|
|
Salut!
Sfatul meu e sa nu incepi fertilizarea numai peste 2-3saptamani, dupa ce pui multe plante, altfel risti sa te umpli de alge.
|
 |
|
|
|
In jur de 1-2000E . La volumul acela ai nevoie de multa lumina, skimmer, osozor, si multe altele.
Dar e foarte important sa te descurci bine cu acvaristica de apa dulce, si sa citesti si sa te informezi mult timp.
|
 |
|
|
|
Salut! Imi place acvariul, dar ar arata mult mai bine fara plante!
Ape limpezi!
P.S: nu sunt cam multi pesti?
|
 |
|
|
|
Care dintre cele doua neonane JBL solar marin blue si JBL solar marn day ar da o culoare mai placuta acvariului cu doi clown?
Si cati W/l imi trebuie pentru o anemona?
|
 |
|
|