[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
proiect beta cu probleme!  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
tibisoricel69
Junior member
[Avatar]

IP:

am achizitionat de la pet shop kit tetranano 20L cu filtru cu pompa, o planta de plastic si substrat!
am adaugat: incalzitor, pompa de aer, plante adevarate (4 buc), termometru , o piatra de decor cumparata de la petshop si lampa de 11w.
am setat acvariul, am adaugat o pilula cu bacterii pentru accelerarea formarii culturilor de bacterii pentru ciclare.
dupa o 2 zile apa era inca un pic albicioasa, laptoasa de la pastila de bacterii (banuiesc), in prospectul pilulei spunea ca dupa o saptamana de la aplicarea pilulei se poate popula acvariul.

chiar daca apa nu era cristal (a 3-a zi) la insistentele iubitei am cumparat un beta. frumos albastru, delta.

2 zile e ok, mananca 2 fulgi (tetrabetamin) mici la o masa si facem 2 mese pe zi. ce e stresant la el: se joaca cu fulgii, ii prinde dupa care ii da afara, ii alearga, etc, si dupa aceea nu stiu sigur daca i-a mancat sau nu!

a 3-a zi seara Faraonu' (asa l-am numit pe beta) apatic!!! un pic decolorat si ascuns printre plante! apa inca albicioasa un pic deci decid sa dau un pic de frehness si schimb 4 litrii de apa (cu apa pregatita de schimb ce a stat 24 de ore la aer si tratata cu "sera aquatan")

a 4 zi- in continuare apatic, nu e vioi si nici nu vrea sa manance, crezand ca poate apa nu e ciclata inca, l-am scos din acavariu si l-am pus in apa de schimb care am avut grija inainte sa o aduc la o temperatura corecta (26-27C ). am asteptat aproape o ora si la fel de apatic. intre timp mm gandit ca daca nu mai vrea fulgi poate ii trezesc interesul pentru altceva (citisem pe forumuri ca nu se omoara beta foarte mult cu fulgii si ca vor viu sau congelat) am dat fuga la pet shop sa caut pt beta. viu nu am gasit si nici congelat, am luat de la sera larve rosii uscate, i-am pus o larva si i-am trezit interesul, a muscat-o, a invartit-o dar nu vad sa fi mancat din ea!

dupa 2 ore vazand ca nu se schimba situatia (ma gandesc ca in cazul in care apa din acvariu nu era buna si pestisorul s-a intoxicat, in 2 ore de apa curata se vedea o diferenta) l-am bagat in acvariu. ma uit la el si nu stiu ce sa fac! e in continuare apatic si sta sprijinit de plante!
ce eciudat... astazi se lipezeste apa!
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Ne bucuram ca ni l-ai prezentat pe Faraon...dar am fi si mai incantati daca te-ai prezenta si tu in doua vorbe la rubrica Despre noi. Si trece si locatia in My Profile, te rog.

De ce ai luat popa de aer? Pestii betta nu au nevoie de asa ceva. De filtru in schimb, da.
Temperatura la care il tii este cam mare si ii accelereaza metabolismul. Nu are nevoie de 2 mese pe zi - una e suficient. Si intr-adevar prefera hrana vie sau congelata, dar maninca foarte bine si pelete si granule in cantitati mici.
E foarte posibil ca acvariul tau sa nu fie ciclat. Fa zilnic sau la doua zile schimburi mici cu apa lasata la declorinat si aspira bine substratul bazinului.
tibisoricel69
Junior member
[Avatar]

IP:

multumesc de raspuns! am pus aer pentru o ciclare mai rapida! din pacate Faraonul se simte din ce in ce mai rau, adica sta din ce in ce mai mult nemiscat si cand vrea sa inoate e haotic si pare speriat. apa s-a limpezit dar vreau sa fac un test de ph, amoniac. pe plante vad ca apar mici firisoare foarte subtiri albe, mi-e teama sa nu ma fi pricopsit cu un mucegai asa din start!
HumanFace
Senior member
[Avatar]

IP:

Pompa de aer nu ajuta ciclarea. Trebuia sa astepti cam o saptamana doua, daca ai pus pastile. Firisioarele albe o sa treaca de la sine.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef
tibisoricel69
Junior member
[Avatar]

IP:

dupa 2 schimburi partiale de apa (unul la zi, circa 10%) si o scadere lenta a temperaturii pana la 24-25 grade, Faraonul se simte mai bine, e vioi, activ si mananca! ma intreb daca nu cumva curentul pe care il face filtrul e prea puternic! am mai citit ca poate fi un factor de stres curentul pentru beta! filtrul e reglat la minim si l-am pozitionat in asa fel incat sa nu creeze curenti puternici in acvariu dar totusi sa actioneze asupra intregului acvariu! apae din ce in ce mai limpede!
tibisoricel69
Junior member
[Avatar]

IP:

tibisoricel69 wrote:dupa 2 schimburi partiale de apa (unul la zi, circa 10%) si o scadere lenta a temperaturii pana la 24-25 grade, Faraonul se simte mai bine, e vioi, activ si mananca! ma intreb daca nu cumva curentul pe care il face filtrul e prea puternic! am mai citit ca poate fi un factor de stres curentul pentru beta! filtrul e reglat la minim si l-am pozitionat in asa fel incat sa nu creeze curenti puternici in acvariu dar totusi sa actioneze asupra intregului acvariu! apae din ce in ce mai limpede!

filtrul e asta http://www.hydor.it/uploads/immagini/gallerie/fbc324e274b792f27380e0dcb028331c.jpg Pico Mini filter
tibisoricel69
Junior member
[Avatar]

IP:

am facut cercetari legate de curenti si beta! se pare ca beta nu agreaza curentii puternici dar in acelasi timp se plictiseste in apa fara curenti. drept urmare beta are nevoie de curenti fini pentru a se juca si a isi mentine forma fizica fara sa fie nevoit sa inoate in cerc in spatii restranse. afland acestea (nu ma chinui sa dau surse pt ca am colindat zeci de situri in toate limbile <noroc cu translatorul>) am modificat filtrul Pico. am adaugat la evacuare un difuzor care imprastie apa in sus! ciudata expresia dar asta face, am marit suprafata de evacuare orientand-o in acelasi timp in sus. o sa pun ceva poze daca este careva interesat! faraonul este foarte fericit si i-am pus java moss pe creanga java din acvariu si ii place foarte mult, ciuguleste verdeata si e foarte curios de muschiul verde!
exp
Member
[Avatar]

IP:

Asa sunt la inceput, foarte curiosi. Dupa ce a stat intr-un recipient cat el de mare iti dai seama ca totul i se pare nou.
Incearca sa-l hranesti variat: artemia, larve rosii, betta gran, vezi ce-i place. Sa iei hrana congelata de calitate si sa eviti tubifex.
Schimburi de apa mici (cam 3L la volumul tau), de 2 ori pe saptamana si o sa fie totul ok.

It is fear that gives men wings.
tibisoricel69
Junior member
[Avatar]

IP:

sa mor io, am citit pe multe situri ca in general(, in functie de comportamentul fiecarui betan,) betanii stau bine cu crevetii, asa ca i-am luat o companie un ghost shrimp si mm gandit ca pentru a elimina riscul ca betanul sa manance crevetele, am luat unul mai maricel, nu adult dar nici prea pui! a mers bine o zi dar azi cand mm intors de la servici am gasit betanu cu coada franjuri, beteag. i-am separat imediat, urasc crevetele asta, acum sta intr-un recipient in care tineam cerealele, cred ca are 2 litrii si o bucata de java moss. betanu din delta a devenit crown tail, imi doresc sa isi revina. cine stie exact sa imi spuna daca se regenereaza. pe net am citit ca se regenereaza daca are conditii bune! pe corp nu are leziuni
vlad.a
Member
[Avatar]

IP:

mancare buna, apa curata si isi revine destul de rapid... am mai povestit si eu cum am surprins (defapt am fost surprins) de atacul unui amano direct pe coada bettaului...

Acvariile mele: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15728.page#137004 & http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/14003.page#141253
[Yahoo!]
tibisoricel69
Junior member
[Avatar]

IP:

poza cu betanu ca sa vedeti ce poate face un crevete:

betanu sanatos:
image

betanu ranit:

image
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Wow, da ti l-a ciomagit bine. Se refac destul de repede, daca are conditii de trai bune. Doneaza crevetele cuiva daca nu ai unde sa il ti. Nu e vina lui, sunt imcompatibili.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Anabantidae
Go to: