| Message |
|
|
|
Imi pare rau pentru pierderile tale...
E oare posibil ca bacteria sa fi fost de dinainte in acvariul tau, sa fi prosperat si sa atace neoniii numai acum, dar fiind faptul ca ceilalti pesti sunt imuni?
Sau ce alti parametrii ai avut in acvariu?
|
 |
|
|
|
Cred si eu ca e boala neonului. Scoate toti neonii bolnavi, si desinfecteaza acvariul, mai ales da ca ai ciclide charchidae sau cyprinidae in acvariu! (acestea fiind familiile de pesti care sunt afectate)!
|
 |
|
|
|
Pai in primul rand sa gasesti sclari rosii si albastrii...
Ma gandesc ca vroiai sa spui neoni. Nu o sa se formeze carduri de neoni de cat daca sunt minim 20-30 exemplare. Si nu o sa stea neoni clasici cu cei rosii in acelas card, sunt doua specii diferite.
|
 |
|
|
Scuze de dublu post....
M-am hotarat o sa fac un fish only de 50L, cu 2occelaris si un yellow clown gobby.
Prima intrebrare ar fi:
Pentru FO, mi-ar ajunge numai un neon JBL solar marin t5 24W (438 mm)?
Intrebarea a doua: Imi ajunge filtrarea? Ar ajuta daca as pune un skimmer din acesta: http://www.nevertebrate.ro/Skimmer-proteic-Resun-SK-05
As putea sa schimb doar 4 L pe saptamana, cu skimmer cu tot?
Multumesc!
|
 |
|
|
|
Plantele au mai crescut,rotalele s-au inrosit, singurele probleme ar fi:
Cladophora- insa voi lua niste amano,
Si nu stiu cand si cum sa detasez puii de microsorum de pe planta mama.
|
 |
|
|
|
Pestii tai probabil mor din cauza amoniacului.Citeste din stanga sus la link-uri utile ciclul azotului si ghidul incepatorului. Da toti pestii pe care ii ai, caumpara plante, cicleaza acvariul,si cumpara niste guppy.
|
 |
|
|
|
Ce specii sunt pestisorii(numai scalar xifo,guppy?), cata apa schimbi saptamanal? Ai facut ciclul azotului?
|
 |
|
|
|
Acvariu prea mic pentru pesti asa mari(scalarii si xifo). Simptomele astea ar putea indica o calitate proasta a apei. Da-ne si mai multe detalii(fitlrare, plante, schimburi de apa, numarul pestilor, etc)
|
 |
|
|
|
Pai un lucru foarte important ar fi sa ne spui, ce specie sunt pestii respectivi...si niste date despre acvariu.
|
 |
|
|
|
Cu cat as iesi mai scump daca as face un acvariu de 40L?
Mai mult de 60-70 lei?
|
 |
|
|
|
Bine ai venit! Spune-ne cat mai multe despre ce vrei sa ai in acvariu, ca sa te putem ajuta!
Bafta!
|
 |
|
|
|
Serpae tetra, are tot pop-eye, si niste scalari mi se pare ca au un inceput. am citit ca sa ii pun in bai in 2L apa cu furanol de la JBL timp de 30 de minute cat de repede. ar cat de des?
|
 |
|
|
|
Sa nu uiti sa ciclezi acvariul inainte de a pune creveti!
|
 |
|
|
|
Vesti proaste:
1: a murit si al doilea peste.
2: inca un peste bolnav dar de data asta,un serpae tetra, din acvariul de 300L. Totusi, care ar fi un remediu pentru boala asta?
|
 |
|
|
|
Nu prea cred ca manado o sa ramana asa dupa ce pui apa, fiindca e foarte usor.
|
 |
|
|
|
Ar fi super cu HC. si ca sa iti dau si eu o idee, pune si niste Elocharis acicularis si/sau blyxa japonica printre pietre ;).
Poti sa pui cam 3-4cm de manado peste aquabasis-ul acela, cred ca poti si sa mai razi 2-3mm de aquabasis.
Bafta!
|
 |
|
|
|
Mda, am facut niste teste, si ceva chiar nu e ok:
Gh 8
Ph8.5 si Kh 15???? De unde ??? Teste tetra 5in1...
Ps: pestele cu poeye arata mai bine.
|
 |
|
|
Cel cocosat a decedat mai inainte.... si era masculul meu preferat, avea niste aripioare lungi si frumoase... 
|
 |
|
|
|
Sunt cam de o luna.
Sunt in carantina. Schimbari bruste de Ph, nu cred, nu are de la ce.
Conform jbl hospital, unul din ei are popeye.
|
 |
|
|
|
Doi dintre iranthemia werneri mei, au siptome ciudate: Unul are ochii iesiti din orbita si se invarte in cerc, cu capul in sus, iar celalt e cocosat cumva,apatic, si inoata ca un vobler.
ACvariul in care sunt este: 50 litri, plantat, filtru hangon, co2 bomba, fertilizare micro, stau alaturi de RCS, corydorasi, si alti 4 i. wernerri..
Toti ceilalti pesti sunt ok.
Poze sper sa pun mai incolo!
Multumesc!
|
 |
|
|