[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: eugen.popp
Forum Index » Profile for eugen.popp » Messages posted by eugen.popp
Eu cred ca te legi la cap fara sa te doara cu filtru extern la acvariul tau de 30L. Cariera ta de acvarist o vad in doua directii. Peste 6 luni te plictisesti de el ca e mic si nu se intampla multe lucruri spectaculoase si atunci era suficient un hangon, fie te hotarasti sa iti faci un acvariu de peste 100L iar atunci iar nu iti sunt utile sistemele investite in acvariul actual.
Nu zic ca se va intampla asta, dar merita sa te gandesti putin
Succes!
Salut!

E normal si la acvariul tau nici nu e ingrijorator

Daca vrei poti sa ii pui un capac din plexiglass peste, dar trebuie sa ai grija cum iti afecteaza lumina.
Salut si bine ai venit!

Iti recomand sa iti deschizi un topic cu noul proiect la coltul incepatorului si sa ne dai acolo mai multe detalii despre viitorul tau proiect. Sunt atat de multe echipamente ce merita discutate chiar si inainte de lipirea sticlei (padul de exemplu)
Salut!

Ai 2 variante mari si late. 1 golesti bazinul, 2 astepti sa se decanteze (da se va decanta candva).

Cel mai bine ar fi sa il golesti si sa profiti de ocazie sa faci treaba buna. Adica daca tot il golesti sa pui si niste substrat fertil sub pietris. 5L de aquabasis plus iti vor ajunge, nu o sa fie grozav dar nici deloc. Costa vreo 45 de lei si meita!

sa scoti 100L de apa nu e nici o greutate, altii au de scos 300
4 exemplare au ajuns in acvariul meu si deja au trecut la atac de mucus si frunze

Multumesc frumos!
Pai nu a zis nimeni ca nu ai voie sa speli cana intre timp ;)
Scoti o parte din apa, speli cana, umplii la loc
Al meu e tot din plexiglas si e prevazut si cu un capac cu maner daca vreau sa il duc ca pe un bagaj.
Eu am un bazin de transport de 1,5L

Cand apare o problema il umplu cu apa, si il las sa pluteasca in bazinul mare, astfel am aceeasi temperatura. In el pun ce medicamente am nevoie, si pe nefericitul locatar. schimul e la fel de simplu, arunci apa cu o cana, completezi tot din bazinul mare.
Pe cuvantul meu ca nu imi pot da seama cand e litera mica si cand e litera mare
Dar am inceput sa ma obisnuiesc folosing denerate new one ...
Pai contul si parola lui Dragos sunt la el in semnatura, sau te referi la altceva?
Si eu tot culeg la biofilm prin diverse mijloace. Ma gandeam sa imi iau suplimentar o chinezarie de filtru hangon de 50 de lei, la carea sa ii montez doar skimmer-ul si sa il blochez turul. Am vazut ca necesita doar 5W si as avea back-up la sistemul de filtrare.

Ma mai uit pe la rubrica donatii sa ma mai aleg cu o tufa doua, dar deocamdata nimic. Oricum urmeaza sa fiu plecat saptamana viitoare asa ca pana in weekend-ul 21-22 cand imi inchei oficial ciclarea mai e timp

A venit vremea sa ma gandesc si la fauna asupra careia vreau sa ma consult cu voi.
In acest moment am un cory panda si un black tetra de sexe nedeterminate. Lui cory trebuie sa ii mai iau 3 companioni, nu vreau prea multi ca o sa ma concentrez pe gazon si vreau sa ramana plantat acolo.
Lui tetra ma gandesc la fel.
Pe langa asta ma gandesc sa ma orientez la niste carduri de rasbora (micro, galaxy) vreo 20-30, creveti vreo 30, 4 pomaceea. Pe langa asta mai as vrea inca o specie mai numeroasa. Cum vi se pare, ce sfaturi imi dati
Salut si bine ai venit!

Inainte sa cumperi ceva, trebuie neaparat sa citesti ghidul incepatorului si ciclul azotului, le gasesti la link-uri utile.

Nu ai aproape nici o sansa ca incepator sa iti faci un acvariu marin. Decat daca platesti o firma specializata, dar asta te va duce in scurt timp la 1000+ de euro.

Dupa ce citesti materialele aceste si te mai gandesti, te asteptam cu ce te-ai hotarat.
Ok, inca 2 poze. In toata perioada asta l-am avut complet limpede, nu am avut nici o zi apa tulbure. Ma cam ingrijoreaza biofilmul insa, care parca e patat cu ulei, desi nu are aceleasi culori cu pata de ulei ...
Clar pune plantele in bazin cum ajung, pentru gazon iti trebuie o penseta.
Am mancat un m mai devreme

Nu stiu cat este de posibil tehnic, dar text verification ar putea sa fie obligatoriu doar la junior members ?
Salutare!
Ma bucur ca se depune un efort continuu de imbunatatire a forumului, dar introducerea textului de verificare la orice postare ma scoate din minti (l-am bagat de vreo 3 ori de fiecare data). Noi oricum posta pe baza de login, chiar e nevoie si de antispam ?
daca nu imi dadea o mie de erori, ai fi citit in mesajul meu, ca picioarele la lampile care au asa ceva au cam 15 cm
E ceva tare in neregula la masuratorile tale... E anormal sa ai astfel de valori in apa dupa doar 24h (NO2, NO3, NH4 ar trebui sa fie 0 in prima zi). Ai citit ciclul azotului (la link-uri utile), in caz ca da ai vazut si tu graficele de acolo...
Evident ca totul conteaza in acvaristica Eu doar impartaseam experienta din precedentul bazin. Sper la asta sa nu am nevoie de asa ceva, deoarece sistemul de clipsare al chinezariilor mele sunt cam cu sens unic (nu vreau sa vad ce se intampla daca le desfac).
Mi se pare surprinzator de mare NO3, NO2, dupa doar 24 de ore (am inteles ca aseara l-ai umplut). Deasemenea mi se pare cam prea devreme pentru schimb de apa ...

GH e duritatea generala si include KH deci automat este mai mare decat KH.

Salut!
Eu cred ca mazga aia de pe furtune tot bacterii sunt si imi vine greu sa cred ca e atat de densa cat sa blocheze circuitul apei.
La JBL nu le-am curatat niciodata in 3 ani.

Forum Index » Profile for eugen.popp » Messages posted by eugen.popp
Go to: