Message |
|
Pai de ce zici ca nu poti sa il dai mai incet? Eu am Eheim ca al tau dar versiunea 4+ 600 si reglez debitul din clapeta ( clapeta inchis deschis). Nu il pot lasa la maxim ca e prea puternic.
|
 |
|
Calin - furtunele intra oricum in " mecanismul" ala din filtru sau cum sa ii zic. Tu simti nevoia sa ai si robineti separati ? Eu nu le-as vedea rostul.... Adica atunci cind umblu la canistra dau mecanismu ala pe pozitia inchis si il trag cu furtunele afara. Mi se pare super practic si rapid.
|
 |
|
Pai eu cred ca nu e asa grava treaba. In primul rind eu zic ca pe partea de calitate/anduranta numai Oase le egaleaza. Ca o paranteza de curind un prieten a vrut sa testeze un JBL ( se saturase de Eheim ) si la scurt timp JBL a inceput sa ii curga. Asa ca i-a trecut faza cu testau de alte marci.
Robinet oricum ai unde intra in si out in filtru asa ca nu vad de ce ai avea nevoie de mai mult. Tevile alea cu care vin filtele oricum sint urite indiferent de marca asa ca poti opta pina la urma pe lily pipe .
Materialul MechPro e o porcarie dar Eheim Substrat pro dupa mine e cel mai performant dintre toate ce exista pe piata, urmat de Matrix asa ca .... se compenseaza treaba aici. 
|
 |
|
Aseara am tras o tunsoare serioasa bazinului . M-am gindit sa fac o poza cu el si " urit " tuns si cu pietrele necuratate de alge de citeva saptamini .

|
 |
|
Salutare.
Eu cred ca as trinti si niste marsilea printre celelalte plante. E usor de crescut si ar da bine .
|
 |
|
Well.... aia e deja altceva. Nu am curajul/timpul necesar acum sa ma apuc de asa ceva..... cred mai peste niste ani o sa fac pasul asta. De cite ori merg aici in oras la Kolle Zoo ( cel mai mare petshop din oras) de fiecare data intru si la sectoru de marine. Imi place mirosul ala de mare, imi plac pestii, coralii, tot. Dar na mai e pina acolo. Nu sint pregatit de pasul asta inca. 
|
 |
|
Am si eu o intrebare la voi. La anu in septembrie expira TUV la butelia de co2. Clar o schimb. Intrebarea este trebuie schimbat oare si reductorul de presiune? Face si ala 10 ani. Sau daca functioneaza ok pot ramine cu el in continuare? Multam anticipat de raspuns.
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
raul.tatulescu wrote:Felicitari si pentru acvariu, pentru poze si mai ales pentru concept!
Multumesc de apreciere!
PS Deja pregatesc " materiale " pentru urmatorul scape ..... 
|
 |
|
calin wrote:Niste poze de o calitate exceptionala! Cred ca sunt bule de bioxid de carbon "liniile " alea subtiri care apar in ultimele doua poze? Ai cumva DSLR? Frumos !
Multumesc de apreciere!
Da bulele alea sint de bule de co2 ce provin de la inline diffsuer.
Da am dslr pentru poze ( Canon 5DMark3 ).
|
 |
|
ana teusdea wrote:Daca am bacterii de la easy to life easy start atunci timpul de ciclare se scurteaza la 24 h?
In nici un caz.Ele ajuta la grabirea ciclarii dar nu va fi gata mai repede de 3 saptamini. In mod normal dureaza cca 5÷6 saptamini.
|
 |
|
...

|
 |
|
..........
|
 |
|
Astazi m-am jucat putin cu noua lentila de macro. Cam greu de focusat pestii pentru ca e cu focus manual.  Melcul din prima poza are in jur de 5mm.

|
 |
|
Daca testul e jbl este in regula. La fel valorile no3 daca le mentii intre 5 si 15 ppm e perfect. E bine sa faci masuratori imediat dupa fertilizare si la o zi dupa pentru a vedea cit consuma plantele. Fertilizarea este bine sa o faci zilnic daca poti sau la 2 zile.
La gazon m-as orienta direct la marsilea si daca vrei poti sa o amesteci cu eleocharis mini. Mixul asta va da un iz de natural.Cum ziceam mai devreme, utriculata este o planta pentru cei care au experienta multa cu plante de tip gazon.
|
 |
|
De la ce firma ai luat testele? Daca sint Sera/Tetra sint slabute. JBL sint bune, au acuratete mult mai ridicata.
Ca planta de gazon ti ai ales ceva cu pretentii.Nu stiu ce sanse ai sa o cresti chiar si fara SAE.
|
 |
|
E ok atunci cum este orientat.
Daca iti cumperi teste urmareste ca valoile po4 sa fie de minim 0.5 ppm si no3 de minim 5 ppm. Ideal este undeva in jurul valorii de 10 ppm ( asta in cazul no3).
Poti incerca pe viitor si un anumit tip de planta gazon - ma refer la marsilea hirsuta . Este foarte frumoasa si nu are necesitati speciale de lumina si fertilizare.
|
 |
|
Nu stiam ce difuzor ai. E super bun ala. Si ce e grozav la el este ca lucreaza deja de la presiuni foarte mici.
Nu imi dau seama cum e orientat sa bata filtrul fata de difuzor. Ideea este sa " loveasca din plin " bulele mici de co2 ca sa ai dzolvare maxima.
|
 |
|