Cu placere!
Eu am atomizor pe filtru si pot spune ca nu afecteaza debitul. Mi-au trecut prin mina pina acum si gama ecco pro si professional si experience. Daca ai buget cumpara professional 4+ 250. Este cel mai silentios din cite am avut pina acum de la ei, ai volum si debit suficient de mare, este usor de curatat etc... Daca ai sa pui un burete pe in la el cel putin o jumatate de an nu mai umbli in canistra. Sint filtre foarte fiabile eu cel putin in 10 ani de cind am Eheim nu am avut niciodata nici o problema.
Daca nu ai buget de altul poti merge cu asta. Dar cum spuneam este muult subdimensionat fata de bazinul tau. Padul de carbon e inutil in cazul tau. Umple-l cu eheim substrat si atit. Pui pe in un butete care sa retina mizeria ( se vor colmata mai incet si furtunele) si il speli saptaminal. Cind ai posibilitatea insa fa o investitie si ia un filtru mai mare tot Eheim. Il vei folosi multi multi ani asa ca merita investitia.
Poti incerca din gama Experience sau Clasic tot de la ei. Trebuie sa iei in calcul undeva la de 9÷10 ori debitul pe ora fata de volumul bazinului. Daca bazinul tau are 80l trebuie o canistra macar la un debit de 750l pe ora. Plus ca si volumul de material filtratnt biologic va fi mult msi mare. E o investitie dar pe termen lung iti va face viata usoara. Crede-ma ca merita.
Sa stii ca filtrul e subdimensionat fata de bazinul tau.
Ideal ar fi un eccopro 300. Nu stiu daca ai si perlon in filtru. Perlonul se colmateaza foarte repede si trebuie schimbat la cca 2 saptamini.
Pentru furtune exista perii speciale.
Cit este de mare bazinul? In general primele care se colmateaza si reduc foarte mult din debit sint furtunele. Eu am un Eheim professional 4+ 600 pe un bazin de 96l brut. Daca nu curat furtunele la timp se reduce debitul atit de mult incit circulatia apei este foarte slaba si apar alge. La filtrul tau trebuie lunar curatate. Plus ca as zice ca e si subdimensionat fata de volumul bazinului.
Exceptind faptu ca ai facut greseala sa transformi un plantat intr-un marin ce a iesit in cubul asta de 25 arata foarte bine. La maturitate va fi bijuterie.
Se pare ca totul functioneaza bine la tine. Din moment ce bazinul e stabil nu e stres ca filtrul nou nu a mers in paralel o perioada cu cel nou. In cel mai rau caz poti face schimburi partiale de apa ceva mai dese o perioada.
Multumesc de aprecieri.
Si mie imi place cu ceva alge pe pietre. Cum spui, ii da un iz de natural. Pentru concursuri insa trebuie sa arata impecabil.
Pietrele astea le-am cumparat si eu in timp si sint intradevar foarte faine. Nu stiu daca poti gasi in zone de riu asa ceva. Nu am idee cam in ce locuri " se fac" .
Da, la clapeta aia ma refer. Daca vrei sa dai la minim, minim inseamna ca filtrul nu este adaptat corect la dimensiunea acvariului. Ideea este ca si daca il dai foarte la minim nu exista risc sa iasa din lacas zic eu . Este nevoie sa apesi butonul rosu sa se intimple treaba asta. Altfel nici o sansa. Mie mi se pare mult mai practic la modelul asta comparativ cu Eheim eccopro ca exemplu care are robineti. Robinetii mi se par mai greu de lubrifiat( periodic) comparativ cu mecanismul asta de la eheim pro 4 +. Cel putin astae parerea mea.