[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mariusa
Forum Index » Profile for mariusa » Messages posted by mariusa

Cumpar caras oranda matur, mascul. Daca cineva are de vanzare, as prefera sa vad niste fotografii ale pestanului.
Multumesc.
Bafta.
Rezolvat!
asa este
au ceva piper pe ei.... din ceea ce stiu dispare daca sunt tinuti in conditii optime... Citisem undeva ca aceste puncte negre s-ar datora (printre altele) si mediului inchis la culoare in care traiesc. In bazinul in care stau acum peretii sunt negri, in orice caz atunci cand i-am luat aveau aceste puncte pe ei, deci nu am incercat sa scap de ele. Nu sunt de speriat. Sunt frumosi, papa bine si ritmul de crestere este ok.
ar fi mai indicat sa discutam pe pm... pretul si alte detalii
Sunt 4 la numar,
varsta nu o cunosc deoarece i-am cumparat de la cineva (alaturi de alti 10 maturi) acum 2 luni. La vremea respectiva mi-aspus ca aveau 3-4 luni.
Se vand deoarece am 3 perechi formate si acvariul din foto va gazdui una din ele.
ph ~ 7
gh ~ 10
temp=28.2
bazin 100 litri
schimb de apa o data la 2 (sau 3) zile ~ 15%
hrana tetra prima, sera discus, mixtura inima de vita
2 sunt mai mici (4-5 cm), 2 mai mari (7 - 9 cm), nu stiu daca sunt frati. Unul din ei pare a fi pearl white, poate ma lamureste un cunoscator. Nu are deloc tenta galbuie, este alb complet, aripioarele tind spre un albastru verzui.
http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=842

mai multe detalii... pm
@siliconu'
ai dreptate..... (nu ma documentasem cu privire la performantele acestui tip de filtru)...
cred ca este posibil daca se foloseste o pompa puternica dupa cum ai spus si tu de genul celor ce se folosesc in iazuri.
Ar fi o idee dar sincer...........
Daca ai mai avea disponibile inca 2 bazine mai mari cred ca ai putea sa recirculi apa prin toate cele 10 bazine ale tale cu precizarea ca nu cred ca vei putea obtine si filtrarea mecanica, in schimb filtrarea biologica cred ca se poate realiza pentru toate cele 10 bazine.
Presupunem ca vei folosi inca 2 bazine de 100 litri de care te poti descotorosi.
Daca ai putea sa pozitionezi celele 12 bazine pe rafturi in felul urmator: primul bazin de 100 litri pozitionat deasupra, pe raftul de pe mijloc cele 10 bazine de 40 iar pe raftul de jos celalalt bazin de 100.
In bazinul mare de sus dai 10 gauri de "prea plin". Gaurile trebuie sa fie aliniate perfect si sa aiba acelasi diametru. Este necesar sa fie date la aceeasi distanta fata de baza acvariului pentru a mentine constant debitul de apa ce va iesi din acel acvariu.
Ar fi bine daca cele 10 bazine de pe raftul din mijloc ar fi identice ca si constructie. In fiecare din cele 10 trebuie data cate o gaura de prea plin la aceeasi distanta fata de baza fiecarui acvariu.
Conectezi cate un furtun (nu stiu cum faci asta, folosesti niste garnituri bune, silicon, sau poate ai alta idee...) la fiecare din cele 10 gauri din bazinul de sus catre fiecare din cele 10 bazine de pe mijloc, capatul fiecarui furtun il pozitionezi la cativa centrimetri deasupra gaurii prea plin din fiecare din bazinele de pe mijloc. La fel si pentru celelalte 10 bazine de pe mijloc, cate un furtun de la fiecare bazin de 40 catre bazinul de jos de 100.
Amorsarea: umpli bazinul de sus si cele 10 pana aproape de nivelul prea plin din fiecare. Bazinul de jos il umpli pentru inceput pana la jumatate.
Apa va fi trasa de catre filtru din bazinul de jos, va fi urcata catre bazinul mare de pe raftul de sus (nu mai mult de 1,5 metri - ata am vazut ca urca filtrul respectiv), in acelasi timp nivelul apei va ajunge in dreptul nivelului prea plin catre cele 10 gauri din bazinul de sus. Prin cadere aceeasi cantitate de apa va ajunge in fiecare din cele 10 bazine, care la randul lor vor evacua in acelasi timp, aceeasi cantitate de apa prin gaurile de prea plin din fiecare bazin catre bazinul de jos, de unde procesul se reia.

Teoretic ar trebui sa functioneze.... :-)

Acu, tot trebuie sa investesti in niste power-head-uri pentru filtrarea mecanica in fiecare din cele 10 bazine, asa ca nu stiu daca e rentabil. Sau daca ai alta idee pentru a scoate apa din cele 10 bazine din partea de jos a fiecaruia, acolo unde se aduna compusii organici descompusi.

oricum.... nu lovi in mesager.... a fos o idee
Doua puncte de vedere foarte bine argumentate.In anumite privinte sunt deacord.
Daca administratorii acestui forum imi vor permite as vrea sa mai vorbesc cate ceva la anumite capitole. Daca se considera ca discuatia aceasta nu mai are rost atunci rog pe cineva sa inchida acest topic. Eu mi-am gasit baloanele de productie romaneasca. Cel putin asa am fost asigurat, in orice caz nu vin de la un producator cu acte in regula.
Dupa cum am spus: prefer calitatea deci.... "Romanesc 100%" cu 20 Ron
uite cum vad eu.... un simplu client caruia ai place acest hobby (din punctul meu de vedere). ACESTA ESTE UN EXEMPLU. PARCA VAD SCRIS PE AICI: DA DE UNDE STII CA MOARE????
dau o fuga la pet-shopul x ca am auzit ca au adus baloane. Incantat cumpar si eu unul cu 8 ron. Il duc acasa si dupa 2 zile moare saracu. Suparat mai dau o fuga la magazin si mai iau unul... moare si asta.... Apoi stau sa ma gandesc 8+8=16, daca mai iau unul, mai si presupunem ca asta traieste pan' la adanci batranete, ma aleg cu un balon la 24ron. Alaturi, in piata, il vad pe nea Jean cu baloane la 20 ron si sigur le va da si cu 15. Luam in considerare faptul ca m-am documentat in ceea ce priveste conditiile necesare cresterii acestor baloane, m-am asigurat asupra calitatii apei din acvariul meu, carantina, am cumparat 2 blaoane si... totusi au murit.
Nu mai spun de parerea care o voi avea despre acel pet-shop, de unde eu cumpar pesti neaclimatizati. Bine, bine, dar altcineva poate sa tipe in gura mare domle' nu cumpara pesti din pet-shop-ul x ca are boala in acvarii si-ti mor, eu am cumparat si uite ce am patit = publicitate de care nu are nimeni nevoie = profit pentru nea Jean din piata.
Este un punct de vedere ....
Pina una alta ,este vorba de niste pareri si nimic altceva ,fiecare le poate accepta sau nu

10
Bine ar fi daca toata lumea ar gandi asa... ehe...
Multumesc.
Este intr-adevar un sfat venit din partea unui cunoscator. Apreciez si gestul de a te informa cu privire la mersul trenurilor. Cineva din "zona" mi-a propus aceeasi varianta. Sigur o voi lua in considerare.
@dark_one - daca te mai intereseaza, atunci varianta prezentata de chitron este cea mai potrivita avand in vedere distanta.
Iti multumesc inca o data. (nu ma asteptam )
Nimeni nu te poate contrazice g.g, este perfect adevarat. Dar ma intreb: Acceptam monopolul impus de Asia? In fine, nu n-il inpune nimeni, singuri o facem. Chiar cantitatea bate calitatea?
Cunosc acest stil de cirpaci
Cred ca eu nu inteleg la ce sau la cine te referi. Sper sa pastram o discutie civilizata aici nu? Mai citesc si altii pentru informare.
Dupa cum vad parerile sunt impartite.
Apropos: nimeni nu incearca sa strice afacerea nimanui aici. Se numeste informare. Vorba ta, cine vrea cumpara cine nu, nu cumpara, si gata cu toata povestea asta. Pe mine ma intereseaza sa cumpar pesti de calitate si nimic mai mult.
Bine sefu,
4 - 6 cm fara aripioare. Cutia de polistiren se face, nu-i bai. Pai cate bucati..... omul a spus ca vrea 10 (+2 transport) iar daca mai vrei si tu nu este problema. Scrie acolo....
poate ca esti un tip ma zapacit din punctul meu de vedere

Are voie si omu' sa aiba propriul punct de vedere nu?
Este vorba despre o canistra (40-50 litri) prevazuta cu un material izolator ce mentine temperatura constanta in interior, are un termometru electronic, si o pompa de aer cu baterii. Daca ar mai scrie si fragil pe ea poate n-or s-o arunce de colo colo
Ce pot sa zic este ca fiecare are dreptatea lui, iar faza cu povesti de adormit copii..... cred ca am trecut de vremurile astea cu totii ... nu? Eu nu am evidentiat decat un punct de vedere, propriu si personal (sunt sigur ca mai sunt si altii), banuiesc ca avem voie sa facem asa ceva pe acest site.... Pur si simplu am argumentat ceea ce am spus. Voi face niste cercetari (cand voi avea timp) si, fara sa se supere nimeni, sper sa fac o selectie de link-uri spre documentare.
Ma foarte bucur ca la voi inca nu au ajuns pesti sterilizati, dar fratilor, sunt multi exportatori care practica acest lucru...
Cum va pot argumenta mai bine... chiar este asa de greu de inteles ce am vrut sa spun? SIMPLU: De ce sa importam cand putem scoate noi. Personal voi incerca acest lucru.
Si sincer... nu se ambaleaza nimeni. Ce este rau in a ne exprima fiecare parerea, desigur in limita bunului simt!
Hai ca esti tare
este?? Faptul ca avem pareri diferite nu inseamna ca nu ne putem ajuta.
Eu nu l-as intitula "dobitoc de asiatic". Poate nu oi fi eu bine informat, cine stie..... Nu spun ca tot importul este steril , doamne fereste. Conteaza foarte bine si de unde importi... corect?
Daca doresti o informatie mai ca pentru tine chiar ieri sa facut un import in care era inclusa si specia care te iintreresa pe tine Moly baloon.
Si credeti ca acesta este singurul import care sa facut in Romania? Este ok sa auzim ca pestii nu sunt sterili, chiar ma bucur. Ma repet: nu am spus ca tot importul este steril.
Explicati dumneavoastra atunci cum ca cineva tine 40 de molly balloon mai bine de 3 ani si scoate cativa pui, iar dumneavoastra va fata pestii in bazinul de carantina.
Chiar credeti ca sunt de vina conditiile improprii de in care au fost tinuti? Eu nu cred! Pe tot netul, orice producator (crescator) de oriunde din lume spune ca acestia sunt foarte usor de intretinut.
Eu cred ca altceva vroiati sa spuneti: ca ajung la maturitate sexuala destul de tarziu, ca fata la un interval mare de timp (50 - 60 de zile), ca nasc putin pui... Cred ca acesta este adevaratul motiv pentru care nu sunt reprodusi la noi si preferam importul.
Iar in ceea ce priveste interesul cumparatorilor din zona, eu fac un pariu: daca un petshop din zona aduce 50 de specimene molly balloon, garantez ca in 7 zile nu mai are niciunul (ori mor , ori se vand).
As vrea sa mai spun cate ceva si despre
te inseli amarnic la preutl de productie pe care il are nici nu se sinchiseste sa faca astfel de timpenii
dar sa revenim.....

IMI VINDE SI MIE CINEVA MOLLY BALLOON??????? - in vederea reproducerii acestora
Poate dumneavoastra? domnu "chitron"?
Toate cele bune!
Marius
Ok,
sper ca nu am suparat pe nimeni intreband aceste lucruri... nu? (vreun importator sau ....) Daca da, atunci imi cer scuze, nu asta a fost intentia. Observ ca ati avut grija sa ma aduceti in imposibilitatea de a va raspunde : "Nu doresc un reaspuns gen la noi nu se gasesc carti". Chiar asta este raspunsul meu. Avand atata informatie la dispozitie pe internet nici macar nu am incercat sa caut o carte romaneasca despre cresterea si ingrijirea pestilor exotici. Nu spun ca nu as da banii sau orice altceva s-ar intelege... pur si simplu am de unde ma informa.
Sunt diverse tehnologii prin care pestii pot fi sterilizati, iar daca va intereseaza dati un search pe google si sigur veti gasi raspuns la intrebarile dumneavoastra.
Va dau un exemplu (sper sa nu par impertinent). Procedeul prin care, in urma imperecherii, sunt produse numai femele se numeste ginogeneza (gynogenesis), iar cel prin care sunt produsi numai masculi se numeste androgeneza (androgenesis). Daca acest lucru este posibil, atunci de ce nu ar fi posibila sterilizarea pestilor?
"The process by which chromosomes are manipulated to sterilize fish is called triploidy. This method uses normal sperm tofertilize the eggs. A heat or pressure shock is then applied, which results in retention of the extra set of maternal chromosomes (polar body). Resulting embryos now have three sets of chromosomes, one of paternal origin and two from the mother. Animals with odd numbers of sets of chromosomes are generally sterile. Fish with three sets of chromosomes are called triploids (figure 5).
Sterile fish also can be produced by treating young fish with very high doses of androgens. These doses are much greater than those used for sex reversal. The steroids can be applied through immersion or feeding."

Intr-o alta literatura unde se discuta despre tratarea bolilor la pestii exotici se specifica faptul ca pentru tratarea bolii costia se foloseste o doza anume de acriflavine (sau tryplafavine) mentionandu-se ca neschimband apa la un anumit interval, timp in care pestele este supus tratamentului acesta poate deveni steril.

Rog si pe altii sa afirme sau sa infirme ceea ce am spus mai sus. Fara suparare!
Explicatie este simpla.
Sunt sterili!
Majoritatea crescatorilor din afara care exporta in general specii mai deosebite cum ar fi aceasta se asigura ca isi vor forma o piata de desfacere constanta intr-o anumita tara (regiune), motiv pentru care sterilizeaza specimenele pe care le vand pentru a nu avea concurenta in acea zona. Am mai auzit cazuri in care crescatorii vand numai masculii unei anumite specii, femelele nefiind vandute pentru a se elimina concurenta (argumenteaza acest lucru prin faptul ca nu ar fi atractive dpdv comercial).
Daca omul spune ca cei din import nu sunt buni se refera la reprodus si nu la altceva.
In orice caz eu nu sunt deacord cu importul in masa a pestilor exotici. Tot mai mult acest lucru este practicat de catre petshop-urile romanesti. Motivul principal este ca odata importati ei sunt bagati imediat la vanzare, nefiind aclimatizati. Clientul ai cumpara si se uita la ei cum mor unul dupa altul. Eu sunt unul din ei .
Ok, acu ca am taiat firul in patru sa vorbim putin si despre crescatorii nostri.
Exista cineva in tara care sa fi reprodus constant aceasta specie??????
Ati fi dispusi sa platiti pentru un exemplar autohton peste pretul pe care l-ati plati pentru cel din import?
Ok,
ma voi interesa la un curierat rapid si voi incerca sa vad daca este posibil sa facem afacerea. Este prima data cand as trimite pesti pe o distanta asa de mare. Dupa cum iti spuneam am confectionat un recipient mai special si cu acesta am reusit sa transport pesti la Iasi si alte orase din imprejurimi, dar nu dura transportul mai mult de 4 ore cu maxi-taxi.
Salut,
imi pare rau sa-ti spun ca respectivii nu sunt koi voalati. Asta e! Sunt gold, gold marble voalati. Intr-adevar sunt superbi, sunt de la mine. Am pus la un moment dat aici pe forum ca dau 100 bucati. Pana la urma i-am dat lui pe toti (200-300).

Forum Index » Profile for mariusa » Messages posted by mariusa
Go to: