[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cumpar balloon molly  XML
Forum Index » Cumparari
Author Message
mariusa
Junior member

IP:

Daca este cineva nteresat sa vanda molly balloon ofer pret bun. Sau schimb eventual cu scalari varietatea sunset blusher
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=812&pos=0

sunt interesat si de femele de velifera.
[Email] [Yahoo!]
aqva
Member
[Avatar]

IP:

hi hi si eu caut de ceva timp, am gasit p la magazine dar is urati ca sunt din transporturi vechi si a mai ramas doar ce nu s-a cumparat

Dubito ergo cogito;cogito ergo sum.
mariusa
Junior member

IP:

Din pacate asa este.
Ceea ce mi se pare si mai jenant este ca nu prea am auzit de crescatori ai acestei specii. Poate datorita faptului ca se reproduc la intervale mai mari de timp siresc mai greu. La urma urmei au un pret destul de bun pe piata. Si mai nasol este faptul ca sunt aduse tot mai multe exemplare din afara si vandute la un pret destul de piperat. Eu am achizitionat 6 baloane de la un petshop, vanzatorul habar nu avea di ce tara sun aduse, stia ca sunt din import, cu toate astea am fost curios sa vad ce se intampla. Intr-un bazin de 100L special amenajat pentru ele, am reusit sa salvez 2 exemplare, ce-i drept arata foarte bine si s-au adaptat complet la noile conditii. Desigur, in 3 zile, la respectivul petshop, din aproximativ 50 de exemplare nu mai avea nici unul... probabil s-au vandut, spunea omu'....
[Email] [Yahoo!]
dark_one
Junior member

IP:

eu am molly balon la 8 Ron/buc la bucata sau la 5 ron/buc en-gros, dar vara vand numai en-gros, mai ales pt. Bucuresti, pt. ca altfel nu se merita transportul nici pt. mine nici pt respectivul. Sunt molly de import pt. ca in tara deocamdata nam cunoscut nici un crescator care sa le inmulteasca.

e plina tara de escroci.......e plina tara de oameni naivi.......hai sa-i ajutam pe cei din urma
[Email] [Yahoo!]
mariusa
Junior member

IP:

Interesat! Singura conditie este sa nu fie sterili..... Ma intereseaza pentru reproducere iar asta este conditia de baza! Spui ca sunt din import.... daca ii ai de ceva timp si sunt destul de mari sigur ti-au fatat pe acolo. Cati ai? De cat timp ii ai? Ce dimensiune si culori? Lira sau normali?
P.S.
Te mai intereseaza sunset blusher-ii?
[Email] [Yahoo!]
aqva
Member
[Avatar]

IP:

ai ceva poze?
chestia este ca eu am 4 de vreo 2 luni si nu imi explic de ce nu s-au inmultit... am un mascul (am avut 2, dar unul era mai mic si a fost... cam exterminat) si 3 femele... super ciudat smilie poate sunt sterili...

dark_one
Junior member

IP:

pai nati reusit sa inmultiti pt. ca nu sunt buni pt asa ceva astia de import, eu am molly balon de cel putin 3 ani shi din 30-40 de pui miau iesit 2-4 pui balon, shi din pui astia aceiasi a fost situatia cand au puiat shi ei la randul lor. Interesul meu este sa vand cat mai multi nu? dar daca vrei pt. reproducere nu iti recomand, eu consider ca nu merita sa arunci milioanele pe asa ceva, invata din greselile altora, pt ca daca crescatorii mari nu prea au reusit mare lucru cu ei shi le convine sai importe, inseamna ca stiu de ce.

e plina tara de escroci.......e plina tara de oameni naivi.......hai sa-i ajutam pe cei din urma
[Email] [Yahoo!]
aqva
Member
[Avatar]

IP:

ce vrei sa zici ca din 30 au iesit numai cativa baloni? nu am inteles exact!
ideea este (in cazul meu) ca vreau sa se inmulteasca pt a-mi popula acvariul (nu in scopuri economice)
daca tu spui ca astia din import nu-s buni, atunci care sunt buni?

mariusa
Junior member

IP:

Explicatie este simpla.
Sunt sterili!
Majoritatea crescatorilor din afara care exporta in general specii mai deosebite cum ar fi aceasta se asigura ca isi vor forma o piata de desfacere constanta intr-o anumita tara (regiune), motiv pentru care sterilizeaza specimenele pe care le vand pentru a nu avea concurenta in acea zona. Am mai auzit cazuri in care crescatorii vand numai masculii unei anumite specii, femelele nefiind vandute pentru a se elimina concurenta (argumenteaza acest lucru prin faptul ca nu ar fi atractive dpdv comercial).
Daca omul spune ca cei din import nu sunt buni se refera la reprodus si nu la altceva.
In orice caz eu nu sunt deacord cu importul in masa a pestilor exotici. Tot mai mult acest lucru este practicat de catre petshop-urile romanesti. Motivul principal este ca odata importati ei sunt bagati imediat la vanzare, nefiind aclimatizati. Clientul ai cumpara si se uita la ei cum mor unul dupa altul. Eu sunt unul din ei .
Ok, acu ca am taiat firul in patru sa vorbim putin si despre crescatorii nostri.
Exista cineva in tara care sa fi reprodus constant aceasta specie??????
Ati fi dispusi sa platiti pentru un exemplar autohton peste pretul pe care l-ati plati pentru cel din import?
[Email] [Yahoo!]
mariusa
Junior member

IP:

Ok,
sper ca nu am suparat pe nimeni intreband aceste lucruri... nu? (vreun importator sau ....) Daca da, atunci imi cer scuze, nu asta a fost intentia. Observ ca ati avut grija sa ma aduceti in imposibilitatea de a va raspunde : "Nu doresc un reaspuns gen la noi nu se gasesc carti". Chiar asta este raspunsul meu. Avand atata informatie la dispozitie pe internet nici macar nu am incercat sa caut o carte romaneasca despre cresterea si ingrijirea pestilor exotici. Nu spun ca nu as da banii sau orice altceva s-ar intelege... pur si simplu am de unde ma informa.
Sunt diverse tehnologii prin care pestii pot fi sterilizati, iar daca va intereseaza dati un search pe google si sigur veti gasi raspuns la intrebarile dumneavoastra.
Va dau un exemplu (sper sa nu par impertinent). Procedeul prin care, in urma imperecherii, sunt produse numai femele se numeste ginogeneza (gynogenesis), iar cel prin care sunt produsi numai masculi se numeste androgeneza (androgenesis). Daca acest lucru este posibil, atunci de ce nu ar fi posibila sterilizarea pestilor?
"The process by which chromosomes are manipulated to sterilize fish is called triploidy. This method uses normal sperm tofertilize the eggs. A heat or pressure shock is then applied, which results in retention of the extra set of maternal chromosomes (polar body). Resulting embryos now have three sets of chromosomes, one of paternal origin and two from the mother. Animals with odd numbers of sets of chromosomes are generally sterile. Fish with three sets of chromosomes are called triploids (figure 5).
Sterile fish also can be produced by treating young fish with very high doses of androgens. These doses are much greater than those used for sex reversal. The steroids can be applied through immersion or feeding."

Intr-o alta literatura unde se discuta despre tratarea bolilor la pestii exotici se specifica faptul ca pentru tratarea bolii costia se foloseste o doza anume de acriflavine (sau tryplafavine) mentionandu-se ca neschimband apa la un anumit interval, timp in care pestele este supus tratamentului acesta poate deveni steril.

Rog si pe altii sa afirme sau sa infirme ceea ce am spus mai sus. Fara suparare!
[Email] [Yahoo!]
mariusa
Junior member

IP:

Eu nu l-as intitula "dobitoc de asiatic". Poate nu oi fi eu bine informat, cine stie..... Nu spun ca tot importul este steril , doamne fereste. Conteaza foarte bine si de unde importi... corect?
Daca doresti o informatie mai ca pentru tine chiar ieri sa facut un import in care era inclusa si specia care te iintreresa pe tine Moly baloon.
Si credeti ca acesta este singurul import care sa facut in Romania? Este ok sa auzim ca pestii nu sunt sterili, chiar ma bucur. Ma repet: nu am spus ca tot importul este steril.
Explicati dumneavoastra atunci cum ca cineva tine 40 de molly balloon mai bine de 3 ani si scoate cativa pui, iar dumneavoastra va fata pestii in bazinul de carantina.
Chiar credeti ca sunt de vina conditiile improprii de in care au fost tinuti? Eu nu cred! Pe tot netul, orice producator (crescator) de oriunde din lume spune ca acestia sunt foarte usor de intretinut.
Eu cred ca altceva vroiati sa spuneti: ca ajung la maturitate sexuala destul de tarziu, ca fata la un interval mare de timp (50 - 60 de zile), ca nasc putin pui... Cred ca acesta este adevaratul motiv pentru care nu sunt reprodusi la noi si preferam importul.
Iar in ceea ce priveste interesul cumparatorilor din zona, eu fac un pariu: daca un petshop din zona aduce 50 de specimene molly balloon, garantez ca in 7 zile nu mai are niciunul (ori mor , ori se vand).
As vrea sa mai spun cate ceva si despre
te inseli amarnic la preutl de productie pe care il are nici nu se sinchiseste sa faca astfel de timpenii
dar sa revenim.....

IMI VINDE SI MIE CINEVA MOLLY BALLOON??????? - in vederea reproducerii acestora
Poate dumneavoastra? domnu "chitron"?
Toate cele bune!
Marius
[Email] [Yahoo!]
dark_one
Junior member

IP:

chitron are perfecta dreptate, nu sunt sterili asatai poveste de copii, dupa cum am spus mai sus am avut pui dar nr lor este atat de mic incat probabil daca ar fi sa inmultesc pt. en-gros ar trebuii sa dau cu 15 ron bucata, asta insemnand ca la bucata ar fi poate 25 ron bucata, deci este o problema pur comerciala, nu stiu cum fac cei de dincolo de reusesc sai faca la pretul asta , dar ce mai conteaza, cel mai rau lucru in toata chestia asta este bineinteles problema cu aclimatizarea dupa cum zice shi mariusa, dar nici aici nu se va schimba ceva, din pacate.

[Email] [Yahoo!]
mariusa
Junior member

IP:

Ce pot sa zic este ca fiecare are dreptatea lui, iar faza cu povesti de adormit copii..... cred ca am trecut de vremurile astea cu totii ... nu? Eu nu am evidentiat decat un punct de vedere, propriu si personal (sunt sigur ca mai sunt si altii), banuiesc ca avem voie sa facem asa ceva pe acest site.... Pur si simplu am argumentat ceea ce am spus. Voi face niste cercetari (cand voi avea timp) si, fara sa se supere nimeni, sper sa fac o selectie de link-uri spre documentare.
Ma foarte bucur ca la voi inca nu au ajuns pesti sterilizati, dar fratilor, sunt multi exportatori care practica acest lucru...
Cum va pot argumenta mai bine... chiar este asa de greu de inteles ce am vrut sa spun? SIMPLU: De ce sa importam cand putem scoate noi. Personal voi incerca acest lucru.
Si sincer... nu se ambaleaza nimeni. Ce este rau in a ne exprima fiecare parerea, desigur in limita bunului simt!
Hai ca esti tare
este?? Faptul ca avem pareri diferite nu inseamna ca nu ne putem ajuta.
[Email] [Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

mariusa, sunt mari sanse ca moly balon pe care i-ai vazut si nu au facut pui sa fie sterili. Si eu cred ca multi din pestii importati sunt sterili, se vede mai ales la pret si este si foarte logic de ce o fac.
Am mai citit o discutie pe forum in care cineva avea niste guppy foarte frumosi insa nu facusera pui de peste un an.
Si eu cred ca cel mai bine ar fi sa ne producem pestii nostrii si sa nu mai scoatem banii din tara.
[Email]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

E bine sa produci, insa nu poti concura cu Asia. Daca la calitate discutia poate avea o doza de subiectivism, la cantitate si la pret nu are nimeni nici o sansa sa iasa mai bine decat producatorii asiatici.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
mariusa
Junior member

IP:

Nimeni nu te poate contrazice g.g, este perfect adevarat. Dar ma intreb: Acceptam monopolul impus de Asia? In fine, nu n-il inpune nimeni, singuri o facem. Chiar cantitatea bate calitatea?
Cunosc acest stil de cirpaci
Cred ca eu nu inteleg la ce sau la cine te referi. Sper sa pastram o discutie civilizata aici nu? Mai citesc si altii pentru informare.
Dupa cum vad parerile sunt impartite.
Apropos: nimeni nu incearca sa strice afacerea nimanui aici. Se numeste informare. Vorba ta, cine vrea cumpara cine nu, nu cumpara, si gata cu toata povestea asta. Pe mine ma intereseaza sa cumpar pesti de calitate si nimic mai mult.
[Email] [Yahoo!]
dark_one
Junior member

IP:

mariusha, aici nu sunt de acord cu tine, de ce sa ne chinuim noi sa producem daca stim clar ca nu avem cum sai facem la un pret mai mic decat asiaticii. Tie ti-ar place sa te duci in magazin shi sa vezi un balon "Romanesc 100%" cu 20 Ron? nu mai bine il iei pe astalalt cu 8 ron? shi asiaticu shi romanescu ar avea aceeasi "parametri", diferenta ar fi ca unul romanesc ar trai mai mult la un incepator. Decfi cantareste avantajele shi dezavantajele shi vezi ce iasa. Rezultatul e " cam asiatic". Acum dupa ceea ce am spus probabil ca voi fi criticat ca incurajej importul, dar nu este asa, ci pur shi simplu sunt realist shi cunosc problemele care apar.

[Email] [Yahoo!]
mariusa
Junior member

IP:

Dupa cum am spus: prefer calitatea deci.... "Romanesc 100%" cu 20 Ron
uite cum vad eu.... un simplu client caruia ai place acest hobby (din punctul meu de vedere). ACESTA ESTE UN EXEMPLU. PARCA VAD SCRIS PE AICI: DA DE UNDE STII CA MOARE????
dau o fuga la pet-shopul x ca am auzit ca au adus baloane. Incantat cumpar si eu unul cu 8 ron. Il duc acasa si dupa 2 zile moare saracu. Suparat mai dau o fuga la magazin si mai iau unul... moare si asta.... Apoi stau sa ma gandesc 8+8=16, daca mai iau unul, mai si presupunem ca asta traieste pan' la adanci batranete, ma aleg cu un balon la 24ron. Alaturi, in piata, il vad pe nea Jean cu baloane la 20 ron si sigur le va da si cu 15. Luam in considerare faptul ca m-am documentat in ceea ce priveste conditiile necesare cresterii acestor baloane, m-am asigurat asupra calitatii apei din acvariul meu, carantina, am cumparat 2 blaoane si... totusi au murit.
Nu mai spun de parerea care o voi avea despre acel pet-shop, de unde eu cumpar pesti neaclimatizati. Bine, bine, dar altcineva poate sa tipe in gura mare domle' nu cumpara pesti din pet-shop-ul x ca are boala in acvarii si-ti mor, eu am cumparat si uite ce am patit = publicitate de care nu are nimeni nevoie = profit pentru nea Jean din piata.
Este un punct de vedere ....
[Email] [Yahoo!]
dark_one
Junior member

IP:

mariusha ai uitat ceva, parerea noastra , a clientilor, a beneficiarilor ( la urma urmei shi eu sunt un client) nu conteaza mai decloc, interesul tuturor comerciantilor este sa cat mai ieftin shi sa dea cat mai scump nu?logic, pe comerciant nu il intereseaza de unde ia atata timp cat el il vinde shi scoate banii, nul intereseaza ce i se intampla clientului, nu se gandeste la binele clientului ci doar la banii clientului. asta se stie decand lumea, dar exista insa anumiti comercianti care imping nesimtirea la max. eu din nefericire am " intrat in lumea asta a lor" shi pot sa iti spun ca nu am crezut ca un om poate sa fie atat de nepasator fata de semenii lui, (sper ca fraza asta nu suna a biserica), deci nu intereseaza pe nimeni ce se intampla cu pesti respectivi dupa vanzare, asta e situatia , nu se va schimba, accepto pt. ca nu este alta solutie.

[Email] [Yahoo!]
dark_one
Junior member

IP:

mariusa wrote:Dar ma intreb: Acceptam monopolul impus de Asia? In fine, nu n-il inpune nimeni, singuri o facem. Chiar cantitatea bate calitatea?

bineinteles ca da, tocmai ti-am raspuns in post-ul de mai sus

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Cumparari
Go to: