[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cumpar balloon molly  XML
Forum Index » Cumparari
Author Message
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

M-am referit ca productia locala nu va putea satisface niciodata cererea cumparatorului. In plus un producator local nu va putea oferi atatea varietati cate poate oferi o ferma asiatica cu sute de lucratori.

Nu trimite nimeni pesti bolnavi sau sterili, in cel mai rau caz nu dau catre piata femele. Eventualele boli apar in urma stresului de la transport, acclimatizarii deficitare, socului de pH si temperatura, suprastocare.

Si deoarece s-a pus in discutie si calitatea, trebuie sa ai piata pentru pesti de calitate. Multi habar nu au cat costa un peste de cea mai buna calitate. Deasemenea multi nu ar putea face diferenta dintre un peste grade AAA si unul grade A. Singura diferenta ar fi vizibila in pret, deci ...

Cert e ca se merita sa "faci" pesti din pasiune, pentru sufletelul tau. Chiar daca ai iesi cu ei la un pret competitiv si la o calitate macar egala cu cea de afara, nu vei putea onora cantitativ comenzile, iar magazinul va sta cu acvarii goale ce vor consuma curent si vor goni clientii.

In plus magazinele nu sunt incantate sa ia pesti fara acte. Asta il obliga pe producatorul local sa produca si sa comercializeze legal acesti pesti catre magazin, fapt ce ar putea duce la o majoare semnificativa a pretului de gros catre magazin. Pret la care se adauga costurile de intretinere pentru o perioada minima estimata ca timp de stocare, rata de pierderi (din varii motive), adaosul comercial, si unde iese acel peste? iese dublu fata de cel din Asia.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
mariusa
Junior member

IP:

Doua puncte de vedere foarte bine argumentate.In anumite privinte sunt deacord.
Daca administratorii acestui forum imi vor permite as vrea sa mai vorbesc cate ceva la anumite capitole. Daca se considera ca discuatia aceasta nu mai are rost atunci rog pe cineva sa inchida acest topic. Eu mi-am gasit baloanele de productie romaneasca. Cel putin asa am fost asigurat, in orice caz nu vin de la un producator cu acte in regula.
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

RaresLuc wrote:Si eu cred ca cel mai bine ar fi sa ne producem pestii nostrii si sa nu mai scoatem banii din tara.
Ai dreptate, ar fi bine sa producem si noi pesti . Pestii produsi la noi n-ar mai suferi traume la transport si probabil ca s-ar adapta mai usor in acvarii. Da' ma intreb a cui e vina ca n-o facem? Cine-i vinovat ca in multe orase (din Ardeal) apa de la retea are duritatea de 1-2 grade si (aproape) nimeni nu produce discusi sau characide. In Baia Mare, Sibiu, Alba Iulia ....... vine pe robinet apa "distilata" ....... si productia de discusi si characidae e cam ...... nula. Nu e si vina noastra? Avind in vedere ca in magazinele (din Baia Mare cel putin) un pui de discus de import de 5-6 cm e intre 500.000 lei si 750.000 lei nu cred ca "scuza" cu pretu' mic al asiaticului sta in picioare. Cred ca vina e numai a noastra ca nu ne producem pestii nostri.

Poze: smilie ... Poze cu plante
dark_one
Junior member

IP:

Porcu'"][quote:f3a5c1ab37="RaresLuc wrote:Si eu cred ca cel mai bine ar fi sa ne producem pestii nostrii si sa nu mai scoatem banii din tara.
Ai dreptate, ar fi bine sa producem si noi pesti . Pestii produsi la noi n-ar mai suferi traume la transport si probabil ca s-ar adapta mai usor in acvarii. Da' ma intreb a cui e vina ca n-o facem? Cine-i vinovat ca in multe orase (din Ardeal) apa de la retea are duritatea de 1-2 grade si (aproape) nimeni nu produce discusi sau characide. In Baia Mare, Sibiu, Alba Iulia ....... vine pe robinet apa "distilata" ....... si productia de discusi si characidae e cam ...... nula. Nu e si vina noastra? Avind in vedere ca in magazinele (din Baia Mare cel putin) un pui de discus de import de 5-6 cm e intre 500.000 lei si 750.000 lei nu cred ca "scuza" cu pretu' mic al asiaticului sta in picioare. Cred ca vina e numai a noastra ca nu ne producem pestii nostri.

aici nu sunt de acord cu tine, in Sibiu de exemplu Doamna Tambu inmulteste discusi la greu,shi ii da cu 20 ron la en-ros (3 cm), in Cluj Domnu Deju la fel dar ii de ceva mai scump, in Petrosani Domnu Sorin shi mai sunt multi alti in jud astea, dar pe respectivi nu ii cunosc personal. Prin Bucuresti cel putin din cate am auzitsunt cel putin 10 crescatori mari de discushi, deci discusul nu mai e o problema in zilele noastre.

e plina tara de escroci.......e plina tara de oameni naivi.......hai sa-i ajutam pe cei din urma
[Email] [Yahoo!]
dark_one
Junior member

IP:

de characide numai vorbim, e plin ardealul de crescatori, in Tg. Mures, Cluj, Sibiu, Alba, Turda, Oradea, Petrosani, Brasov etc.

e plina tara de escroci.......e plina tara de oameni naivi.......hai sa-i ajutam pe cei din urma
[Email] [Yahoo!]
dark_one
Junior member

IP:

Porcu' Cred ca vina e numai a noastra ca nu ne producem pestii nostri.[/quote wrote:

Mda de fapt e vina guvernului shi doar a lor, ca nu ne producem pesti nostri.

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Cumparari
Go to: