[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Acvariul are 20 de litri? (Vad ca e Red Crane 20 ...)
Nu te-as sfatui sa pui un bec de 22W plus unul de 11W!

De asemenea, poti sa mai tunzi plantele si sa formezi niste tufe.

Ceva fertilizare, co2 folosesti?
Pe asta sa-l botezi "nasosul"
Poti sa-l iei pe cel de la JBL.
Test CO2 permanent.
Un pic de microelemente si niste carbon nu cred ca strica si nici nu sunt periculoase pentru alge.
Dar nu fertiliza cu doza recomandata, caci ai doar cateva plante.

Poti sa pui la radacinile echinodorusului niste bile fertilizante (daca ai de unde face rost), e o planta care apreciaza nutrientii la radacina.
edygilet74 wrote:
1.Sa cumpar si Easy Life Easy Carbo?

Da, poti adauga si easycarbo

edygilet74 wrote:
2.CO2 bag non stop 1 bula pe secunda sau sa inchid butelia noaptea?

Eu as lasa si noaptea.
Sa iei si un test pt co2, sa vedem cam cat inseamna bula aia pe secunda in acvariul tau.

edygilet74 wrote:
3.Are rost sa cumpar electrovalva daca nu am ph controller?

Are rost daca vrei sa opresti aditia de co2 pe timpul noptii, sau pe anumite perioade.
Daca nu vrei, atunci nu.

edygilet74 wrote:
4.Am cumparat o priza programabila puteti sa-mi recomandati un program de iluminat (ore pe zi,eventual 2 perioade)?Deocambata am 1 neon 15W (stiu ca e foarte putin)
multumesc

Fiind un acvariu proaspat, ti-a zice nu mai mult de 7 ore/zi.
Tinand insa cont ca lumina e slaba...cred ca poti si mai mult si nu risti prea mult.
Sa stii totusi ca o durata mai mare de iluminare nu compenseaza neaparat intensitatea slaba a luminii. Fa cumva si incearca sa mai adaugi lumina.
@Edy: Poze cu colega nu avem nevoie, ca forumul e destinat acvariilor, nu matrimonialelor

@Anca: Cine te-a suparat asa tare?
Multzam' de info!
Pe wts din cate stiam preturile sunt fara tva nu?
Ancamarketing wrote:
La cate raspunsuri rautacioase am primit eu doar ptr ca sunt fata, chiar ma bucur sa fim mai multe, ca sa impartim "multumirile", nu de alta.

Pai ce, nu "e si baieti" care sa va apere?
Salutare!

Stie cineva ceva despre acest model de filtru Dupla?
Isi face treaba cum trebuie?

image

image
Bine ai venit Laura!
Ne bucuram ca apar si fete, parca ne-am saturat asa intre baieti
Sa-ti traiasca!
Asteptam sa vedem si iazul in ansamblu
dan.oancea wrote:
1) ar rezista placa la bazinul mare pe care vreau sa-l fac?

Ar trebui sa reziste, dar pentru siguranta mai mare pune acvariul langa peretele de rezistenta.

dan.oancea wrote:
2) ce culoare sa pun autocolant in locul fundalului cu plante?

Poti incerca un autocolant negru.

De asemenea te-as sfatui sa te rezumi doar la 2,3 specii de pesti in acvariu.
Si pietrisul ala l-as schimba...sa fie unicolor.
Ai putea incerca cu echinodorus, anubias, microsorum.
Si unele specii de cryptocoryne.
IwaGumiGUY wrote:Multumesc de raspunsuri, cred ca am sa raman pe varianta portocalie ptr ca polistiren extrudat subtire nu am la indemana.
@Sebastian Costin stiu care e buba Manado-ului , am sa incerc sa pun niste bucati de plastic in substrat pe post de "dig" sa impiedice alunecarile de teren. O sa vad ce iasa, hai ma apuc de mutat bazinu, numai bine!

Exact, poti incerca cu niste bucati de lastic puse in picioare.
S-ar putea sa se mai niveleze in timp, probabil nu vei face aceeasi inaltime peste tot. Eventual mai opresti si cu pietre...poti incerca.

Un alt pietris bun pt asa ceva as zice ca e si volcanit-ul de la aquamedic. E destul de greut.
E frumisca intr-adevar

Pai planta nu creste numai pe baza substratului ... citeste despre lumina, despre fertilizare.

E ca si cum as spune ca o masina nu e buna pentru ca m-am izbit eu intr-un stalp cu ea...
Cum adica nu e prea benefic?
Manado e un substrat bun. Nu e nutritiv, e adevarat. E adevarat iarasi ca e mai buna combinatia manado+aquabasis (fertil), dar asta nu inseamna ca strica daca il pui singur.
Frumusele foc tufele.
O mica observatie, chiar daca e tardiva (ai zis ca setupul e desfiintat), pietrele sunt prea egale
Bine ai venit !
hadul wrote:
pozici facute acum 2 saptamani cu o scula mai profi ;)

Se vede calitatea pozelor

hadul wrote:
am folosti un dispozitiv de dozare automata DIY care a fost destul de greu de setat dar a functionat ireprosabil: mama

hadul wrote:
ca urmare s-a facut o jungla ... de toata frumusetea! diseara trag o pozica "before", o frezura noua, si o pozica "after" ... sper sa-mi permita timpul ca imi tot propun sa fac asta de vreo 2 zile

Asteptam pozele

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: