[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu plantat  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
CiprianN
Junior member
[Avatar]

IP:

Am o intrebare daca se poate!
Daca imi fac un acvariu in care vreau sa tin doar plante, am nevoie de filtru, pompa de aer?Sau doar CO2 si multa lumina?

Multumesc Anticipat!

Editat de stefanp: Pentru ca nu e un jurnal, am mutat topicul la "Coltul incepatorului".

This message was edited 1 time. Last update was at 25/06/2014 19:25:28

[WWW] [Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

de pompa de aer nu ai nevoie deloc, chiar daca ai si pesti in el.
la filtru, hm, teoretic nu ai avea nevoie, dar practic ai nevoie de ceva care sa miste apa astfel incat sa se distribuie nutrientii in mod egal pentru toate plantele (se poate rezolva si cu o pompa de valuri), si eu cred ca tot se produce ceva amoniac chiar si in acvariu fara plante, deci e bine sa ai macar un pic de filtrare biologica acolo, ca altfel de la spike-uri de amoniac faci alge imediat

deci eu personal, daca as vrea un plantat fara pesti, as pune un filtru mai mic, care sa-mi indeplineasca cele 2 functii pe care le-am spus mai sus

pe de alta parte, exista metoda Walstad pentru plantate unde nu se folosesc filtre, deci se poate si fara.

CiprianN
Junior member
[Avatar]

IP:

Si pentru nutrienti trebuie sa cumpar din comert ? incerc sa ma gandesc la ceva natural...
[WWW] [Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

dar ce intelegi prin "natural"?
ca azotatul de potasiu, de exemplu, e o substanta "naturala" care se cumpara din comert, de aia nu inteleg.
doar nu te gandesti sa pui balega in acvariu?

D.Marian
Junior member
[Avatar]

IP:

Pentru un acvariu dedicat plantelor ai nevoie de : lumina, pompa mica(ideal externa depinde de marimea acvariului), sistem co2 si fertilizanti.
Pretorians
Membru de baza

IP:

desi CO2 este bun nu e obligaotoriu. Poti creste plante ok si fara CO2.
Ce e drept cele mai frumoase se cresc cu CO2, dar crede-ma ca merge bine si fara.
In rest ai nevoie acvariu (evident ) filtru intern daca e mic sau cascada, material filtrant (recomand ceva de genul minisiporax ), substrat + pietris sau ce combinatie mai vrei tu si cred ca si ceva vieuitoare ti-ar fi de folos!

CiprianN
Junior member
[Avatar]

IP:

Am facut rost de niste nutrienti de la JBL ProFlora (7Balls) aveti idee? sunt buni de ceva? http://www.maxi-pet.ro/detalji_proizvoda.35b02206e1fc4a0197284f35788ac358.jbl-the-7-balls-ingrasamant-pentru-radacinile-plantelor-70g.aspx
[WWW] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Aceste bile se pun in substrat, in zonele plantate.
Si da, sunt bune.

This message was edited 1 time. Last update was at 29/06/2014 22:48:14

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
CiprianN
Junior member
[Avatar]

IP:

Mai am o intrebare, am in acvariu JBL MANADO - http://www.emag.ro/substrat-jbl-manado-5l-4014162670236/pd/DXT4JBBBM/
am inteles ca e substrat inert si nu prea e benefic singur in acvariu pentru plante.
[WWW] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Cum adica nu e prea benefic?
Manado e un substrat bun. Nu e nutritiv, e adevarat. E adevarat iarasi ca e mai buna combinatia manado+aquabasis (fertil), dar asta nu inseamna ca strica daca il pui singur.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
CiprianN
Junior member
[Avatar]

IP:

nu stiu cat de bun e in conditiile in care in 2 ani de zile nu a reszistat nici o planta.
[WWW] [Yahoo!]
edygilet74
Member

IP:

Manado am si eu in acvariu,arata bine dar e cam greu de plantat in el.
stefanp
Moderator

IP:

Pai planta nu creste numai pe baza substratului ... citeste despre lumina, despre fertilizare.

E ca si cum as spune ca o masina nu e buna pentru ca m-am izbit eu intr-un stalp cu ea...

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
CiprianN
Junior member
[Avatar]

IP:

singura chestie nu am folosit niciodata fertilizatori.posibil din cauza asta.
[WWW] [Yahoo!]
CiprianN
Junior member
[Avatar]

IP:

are cineva vreo idee cum pot scapa de calcarul care se afla in apa? la mine se pare ca se afla din abundenta (ramane un fel de piatra pe acvariu).
[WWW] [Yahoo!]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

In primul rand trebuie sa faci niste teste pentru a vedea duritatea apei tale.
Dedurizarea apei se face cu instalatii de osmoza.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
CiprianN
Junior member
[Avatar]

IP:

Doresc sa achizitionez un nou acvariu si am nevoie de o parere.
Acvariul este acesta - http://www.aquadec.ro/produs/acvariu-aquadec-112l/28 , are cineva idee de firma respectiva, sunt seriosi?
[WWW] [Yahoo!]
Pepenetz
Junior member

IP:

la 150 de ron iei unu la fel EHEIM germany din hornbach !!

This message was edited 1 time. Last update was at 03/07/2014 21:22:11

[Email] [Yahoo!]
CiprianN
Junior member
[Avatar]

IP:

nu am gasit nimic la ei pe site, iar la noi in constanta nu stiu sa existe magazinul!
Stand-ul pentru acest acvariu de 112L am de gand sa il fac din teava patrata - http://www.bricostore.ro/produse-din-fier/124485-teava-patrata-20-x-20-x-2-6ml-2000001244852.html

This message was edited 1 time. Last update was at 03/07/2014 21:26:50

[WWW] [Yahoo!]
R4du
Member
[Avatar]

IP:

Daca nu ai ce face, il poti confectiona si din teava rectanvulara, dar eu zic ca la cei 112l ai tai il poti face din pal si sa dormi foarte linistit noapte. Eu am unulde 200l + unu de 40l+unu de 15l toate puse pe o mobila facuta numai din pal si nu are nimic. Asa ca la 112l iti recomand sa il faci din pal, iar diferenta de bani o pui sa iti iei un filtru extern bun, sau altceva folositor. Bafta cu proiectul si asteptam poze. Stim

Un geniu este neinteles, dar daca nu te intelege nimeni, nu inseamna ca esti geniu.
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: