[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabi C
Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
cristi.agapia wrote:Bun. Si ce specii de pesti ar indeplini criteriile voastre pentru acest acvariu? Ar trebui sa-i dau chiar pe toti si sa iau altii?
La ultimul recensamant au iesit cam asa:
2 scalari;
1gourami;
2 conchonius;
3 cory;
1 xypho;
2 ancistrus;
1 hoplo;
2 melci pomaceea + un turture de oua de la ei.
Eu i-as schimba cu cea mai mare placere, pestii sunt sanatosi si ingrijiti, dar in Tecuci nu cred ca am cu cine sa fac un schimb.

La acvariul tau se preteaza characidae gen neoni, poecilidae mici gen gupi , varietati de rasbora etc...
I am scris dimineata la ala cu filtru. Mi a raspuns ca e modelul 250 nu 350 ...

Ich muss mich leider entschiuldigen ! Es handelt sich nicht um den 350,
sondern um den 250 / 2071, sorry.

Pentru majoritatea pestilor care ii ai acolo acvariul ala e tortura. Ala este un acvariu pentru pesti care la maturitate au in jur de 4-5 cm.
Si in materie de silentiozitate cum e ?
Am gasit la vinzare filtrul asta. Parca m ar tenta. Aveti experiente cu el? Este silentios ? Vi se pare prea mare pentru un bazin de 120 l ?Acum am un Eccopro 300 si stau si ma gindesc daca merita sa trec la modelul asta sau imi fac doar de lucru.
Mersi de raspunsuri.

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/aussenfilter-eheim-prof-3-350-typ-2073-/554168582-138-6437
Tonisoru wrote:Am redus durata de lumina la 6 ore (adica o sa am grija sa nu o las mai mult). Nu am nimic de fertilizare, ma gandeam sa iau o solutie "all in one", am citit ca este mai potrivita pentru nano-uri, dar mai astept putin, sa se stabilizeze acvariul.

Cat despre creveti, multumesc pentru incredere, dar eu, cu mana mea, in cunostinta de cauza, nu bag nici o vietate in acvariu pana dupa 04.12.2016 (cand se fac 4 saptamani de ciclare).

Am luat niste teste din acelea 5 in 1, dupa ce se termina procesul de ciclare o sa testez sa vad cum e apa.

Multumesc frumos

Pentru lumina- cumpara o priza programabila , este foarte ieftina si te scuteste de grija.
Fertilizarea ajuta la stabilizarea acvariului . Sint destui care nu fertilizeaza in primele saptamini sa nu aparaa alge- tocmai asta declanseaza algele deoarece plantele nu au nutrienti si nu se dezvolta.
Testele 5 in 1 sint degeaba.
Daca sint melci comunitari scapi foarte usor de ei cu un melc asasin. Putin probabil sa ai melci pomacea.
Eu din experienta personala ce pot spune : durata de iluminare redusa , in jur de 6 ore in primele saptamini si inceperea fertilizarii inca din prima saptamina tin algele departe. Nu e o regula dar ajuta la o startare sanatoasa a acvariului.
Eu zic ca intr o saptamina asa poti linistita sa iei creveti.
Ma bucur ca ti plac acvariile mele . Daca o sa scotocesti pe forum o sa vezi multe acvarii reusite.
Legat de acvariul tau cred ca intre plantele care le ai acolo ai o tufa de ludwigia mini red. Ma intreb cum ar arata aranjamentul tau cu tufe pe linga pietre formate din planta asta , un gazon de marsilea si o planta inalta in zona centrala spate .... poate ti suride ideea si incerci sa o dezvolti .
La ce pesti de gindesti sa pui in el ?
Sincer nu mi dau seama din poze ce alge sint ... poate cei mai cu experienta sa si dea cu parerea.
Poate reusesti sa mai faci ceva poze la o calitate mai buna.
Ce ti recomand daca acvariul este ciclat sa cumperi citiva creveti amano. Ei te vor ajuta in lupta cu algele . Asta pina afli cauzele aparitiei algelor si le rezolvi.
Cel mai bine ar fi sa pui niste poze in care sa arati zonele afectate de alge sa ne putem da seama exact ce alge ai - poate ai BBA.
Nu trebuie sa scoti plasa cu moss ul din acvariu - nu plasa este cauza dezechilibrului din apa.
Poti reduce din timpul de iluminare dar in primu rind trebuie sa stim exact ce alge sint.
Salutare unqben! Un acvariu dragut , zic eu un inceput bun. Poate granulatia nisipului cam mare .
Bafta cu ciclarea !
Nu uita sa treci la profil locatia .
Faine si pozele astea de la urma. De departe mi se pare cel mai bun scape al tau de pina acum. Ai aranjat perfect radacinile, ai ales cu gust plantele ca forme si culori, totul se pupa la fix in el .
Nu inteleg totusi cum un difuzor poate fi mai eficient ca reactorul de la jbl , desi ma repet bulele care le scoate difuzorul asta nu se pot numi bule , e un praf fin . Totusi la reactor intra bula de co2 cit bobu de orez si sus e cit un virf de ac, deci se dizolva la greu . Singura chestie ca e urit ca naiba. Difuzorul asta intradevar e super elegant in apa , dar e plin de bule foarte foarte mici care se plimba prin masa apei ... nu stiu care e gradu lor de dizolvare ...
Mestere arata foarte bine. In special prima poza il scoate la maxim in evidenta.
Mersi Larva.
E un pui de platy acolo care a ramas de cind tineam platy in bazin.
Legat de difuzor - scoate bule extrem de fine .
Aici in magazine nu am vazut pastile ceramice de la dupla. O sa ma uit pe net. Am vazut ieri la magazin niste endleri superbi.... Asa ma minca sa mi iau citiva. Mi ar placea sa mai am un acvariu cu 2 echinodorusi si gupi si xipho...
Skija tind sa ti dau dreptate , dupa 2 ore de functionare deja scoate aproape doar bule foarte foarte fine .....

Mai pun o poza de azi inainte de tunsoarea mosului si tripartitei- e facuta mai la repezeala. Ma bate gindu sa iau o cryptocoryne balansae pentru partea din spate si sa o tund des sa nu creasca foaret mare.

[/img]image
Pai reductorul arata 1,8 atmosfere. O sa l bag si in apa 24 de ore... cine stie poate garnitura aia dintre capacul pastilei si pastila tre sa se umfle putin .. naiba sa o ia ... ma gindeam ca tre sa mearga din prima fara probleme.
Mersi de sfat Skija.

Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Go to: