| Message |
|
|
|
da, cel mai bine e sa ai de plastic, dar eu am cuple din metal de ani de zile si crevetii cresc bine merci. Crevetii, plantele si toate celelalte. Asa ca decizia iti apartine
|
 |
|
|
|
am vazut ceva la Coralis zilele astea, varianta deschisa. Nu stiu daca e exact modelul tau dar poti intreba. Ca femela nu stiu. Intra si pe Facebook si cauta-l pe Mihai-Gigi Sirbu. Te poate indruma cel mai bine
|
 |
|
|
|
da, gaura e data cat se poate de jos ca sa aibe maxim de eficienta, dar si in cazul asta eu dadeam gaura in partea opusa, sau o maream pe cea existenta. E drept ca e mai usor sa dai gaura pe plan drept decat pe oval, dar cu putina atentie reusesti
|
 |
|
|
|
am vazut pozele astea, dpdv functional zic eu , era mai bine ca cupla de jos sa fie pusa tot lateral pantru ca prefiltrul sa poata fi pus sa stea in picioare
|
 |
|
|
|
asa da, apropo, cand gasesti varianta cu coturi si robineti mai mari, posteaza aici. Se vor orienta si altii(inclusiv eu)
|
 |
|
|
|
in momentul in care vrei sa adaptezi prefiltrul la furtun mai mare, automat gatui debitul. Adaptoarele care se gasesc pe tucradio gatuie nepermis de mult. Si eu am luat adaptoare din alea si am bagat un burghiu in ele ca sa le maresc diametrul, si tot nu am facut mare lucru. Ar fi bine daca ai putea pune la prefiltru alte intrari-iesiri cu diamentrul gata marit. In plus te sfatuiesc sa inlocuiesti de la inceput cei doi bureti mai fini din prefiltru cu bureti facuti de tine, bureti mai grosieri, altfel o sa te tot joci curatand prefiltrul
|
 |
|
|
la cat te chinui sa o faci, plus materiale, manopera, etc, mai bine cumperi una gata facuta. Sunt si variante led ok ca pret. Incearca aici( asa ca idee) https://www.nevertebrate.ro/acvaristica-apa-dulce-146/iluminare-35/lampa-acvariu-233/
|
 |
|
|
discutia era de prefiltru, acum vad ca tu vrei sa faci filtru
|
 |
|
|
Apollo wrote:Sunt curios cat de etans va fi filtru.Daca esti indemanatic si ai ce iti trebuie o sa il faci,ce-a mai mare problema pe langa cea de etanseitate va fi amorsarea(lucru intalnit si la filtrele dedicate).
la prefiltru nu se face amorsare. Amorsarea se face doar la pompe ca sa nu aibe aer si sa nu merga in gol. Etansarea e importanta aici deoarece daca trage aer pe la imbinare va avea probleme si cu filtrul. Ca idee era mai bine (zic eu) daca facea prefiltrul din teava de 110 de canalizare. Costa putin si e dura ca material. Dar si aici se ridica problema etansarii. Nu numai ca trebuie sa o etansezi, dar trebuie sa-i asiguri si dezmemrarea pentru curatare usoara
|
 |
|
|
|
in regula, astept. Te tot intreb ca am vorbit cu tipul unde incarc eu buteliile si mi-a cerut poze sa se lamureasca si el
|
 |
|
|
|
am vazut, pune o poza cu data( am vazut 2018) si cu ce este stantat dupa data
|
 |
|
|
|
"te-am descoperit"-Timisoara. Te rog pune poza cu inscriptia si robinetul
|
 |
|
|
|
vali tu de unde esti(nu ai locatia la profil)? sa stiu ce sfaturi iti pot da
|
 |
|
|
|
pune poza cu toata stanta si butelia sa vedem. Pozeaza si robinetul
|
 |
|
|
|
de ce nu ii suni? tel 0238.716.493 program 8-16
|
 |
|
|
|
asteptam rezultate
|
 |
|
|
Berea wrote:Acum va intreb ,pana o sa fac acel filtru e ok daca as scoate din cel actual acel carbune actic si as pune burete?
daca scopul e doar sa retina mizeria, e ok sa pui doar burete grosier. Daca ai alte motive, vorbim
|
 |
|
|
un exemplu este asta http://www.tucradio-acvariu.ro/index.php?route=product/product&product_id=232, dar nu ti-l recomand ca nu gasesti piese de schimb la el si in caz de ceva trebuie sa iei altul nou. Idea este ca orice recipient prin care intra apa si apoi iese poate fi folosita pe post de prefiltru, iar pentru a nu reduce prea mult debitul si a nu forta pompa trebuie sa pui in el material grosier gen burete
|
 |
|
|
|
daca vrei ca mizeria sa nu se reverse in acvariu cand vrei sa speli prefiltrul, pune prefiltru in afara acvariului. Asa cum a spus koala, in prefiltru se pun doar bureti grosieri
|
 |
|
|
ionut_dt wrote:Multumesc pt oferta. Nu-i rea. In caz de ceva, ne auzim.
Filtrul l-ai folosit,e zgomotos,cam ce volum de material intra in el???
Toate bune, Ionut.
filtru e ok ca zgomot la cei 18w consum. Nu mai stiu capacitatea lui ca nu l-am mai folosit de vreo 2 ani. Il tineam ca filtru de avarie, dar intre timp m-am dotat cu altceva si nu imi mai trebuie. Dac ai nevoie iti fac poze ca sa te lamuresti. Piesele de schimb le gasesti la tucradio pe net
|
 |
|
|