Author |
Message |
malawi_crys
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/03/2012 03:54:48
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
malawi_crys
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/02bf86214e264535e3412283e817deaa.jpg)
IP:
|
Am revenit cat am putut de repede.  Ieri am cazut frant si n am putut sa mai postez si pe forum.
Asadar, din ciclul "Lipeli", va voi prezenta sectiunea "Nu incercati acasa de unul singur"  Voi incerca sa va prezint pas cu pas , ceea ce s a intamplat dupa ce m am vazut cu geamul in casa.
Bineinteles ca de la 9 dimineata , sambata, nu am avut stare. Asa ca, intr o prima faza , am dat gaura in PAL ul de pe suport , iar apoi m am opintit sa pun fundul pe suport. Tin sa mentionez ca toata ziua am fost singur acasa iar ca sa te apuci de unul singur sa lipesti un acvariu cum e asta trebuie sa ai o doza buna de nebunie.  Sotia a venit pe la 9 seara dar atunci eram pe terminate, adica prima faza-o laterala mare si cele mici cu lipitura de rigoare.
Daca ma intrebati cum am reusit pun sticla pe pozitie , credeti ma ca acum nici nu reusesc sa derulez filmul inapoi. Bucata cea mai mare , adica fundul , mi a pus cele mai mari probleme: L am sprijinit de suport si prin rulare , l am impins cu tot cu suport pana in canapea .Abia atunci am reusit sa l asez. Crima !
Aici se vede suportul cu fundul pe el, in cealalta parte a camerei:
Dupa"bibilirea fundului", m am pregatit pentru urmatoarea etapa: asezarea lateralei mari. Am gasit o scandura pe care am atasat cu niste "morsette"(menghine) de suport.
Pana aici toate bune,dar ca sa ajung cu laterala mare pe partea opusa, adica spre perete, in niciun caz nu puteam sa alerg cu ea prin casa si sa ocolesc standul. Asa ca mi a venit ideea de a o rula pe niste bucati de polistiren , din aproape in aproape pana la pozitia finala langa scandura care o astepta
Am stabilizat o cu niste clesti
I am pus mai apoi distantierele facute din niste baghete de lemn 4x4mm_
Am observat ca se uita acest detaliu la constructia unui acvariu si anume aceste distantiere. Daca nu le pui , risti sa te trezesti cu siliconul afara si o pelicula foarte subtire intre geamuri deoarece acetea se pot apropia pana siliconul apuca sa polimerizeze. Un strat mai gros, de 2-4mm intre geamuri , permite acestora la presiune sa "lucreze" in voie . Aceasta este o explicatie pentru cei care "nu stie"  Cei care fac acvarii frecvent sunt sigur ca folosesc astfel de mijloace  Eu am invatat o de la "un batran"
Trebuia sa incep prin a va prezenta cateva chestioare care mi au fost de mare folos in toata operatiunea asta
Primele, deja le am mentionat- distantierele:
Apoi, manusile "antiderapante"  Fara ele nu as fi reusit sa tin geamurile in mana. NU va inchipuiti cat este de grea sticla de 15..
Dar si manusile "de doctor"  ..Foarte bune pentru a nu gresa suprafetele care trebuiesc lipite
Apoi aceste , nu stiu cum se numesc la noi, ei le zic "angolari per quadri". Ma rog, se folosesc pentru a face ramele la tablouri dar pe mine m au ajuta sa pozitionez la 90 grade lateralele dar si sa le sustina. Le am aplicat bucatile de pluta de la geamuri pentru protectie.
Pentru curatarea siliconului , i am "imprumutat de tot" sotiei, o padeòa de intins cremele la torturi, pe care am "schinjuit o" cum am stiut mai bine
Ruleta ,metru, , cutter, , alcool, etc, nu mai are rost sa exemplic.
Unde ramasesem?!
A urmat laterala mica dinspre perete pe care am fost fixat o cu chestiile alea pentru tablouri
Dupa care am trecut la etapa propriu zisa de lipire.
Am repetat faza si cu cealalta laterala mica, dar cu mai multa grija, ca asta era aia "extra "
Si uite asa, de la9 dimineata, iata ne ajunsi la 9 seara. De aici apar si eu prin cadru pentru ca nu mai eram singur  Oricum eram in faza terminala .Lipisem cele 3 laturi si am zis ca lasam cealalta laterala pentru ziua urmatoare pentru ca eram prea obosit .
Cam asa arata un "om al muncii". Scuzati tinuta si lipsa aranjamentelor capilare
Am sanse sa mi dati de lucru daca aveti ceva de lipit ,nu?!
Finalul primei zile.
Duminica, am reusit sa terminam, in mare, de lipit acvariul. Mi a fost mult mai usor pentru ca am primit ajutorul sotiei mele. Conteaza mult sa fii macar in doi cand faci asemenea treaba. In doi cred ca as reusi sa lipesc si unul de 3metri, o spun pentru ca am verificat o pe asta mai micut
Am asezat relativ usor laterala, am fixat o cu ustensilele din dotare si...am plecat la Rimini..o plimbare mica si mai mult dupa nisip  La intoarcere , pe la 9 seara m am apucat sa lipesc geamul.
Se poate spune ca am in sfarsit ACVARIU  ..intr o forma primitiva , dar este un acvariu..
Am tot timpul sa l aranjez , sa l curat ca lumea. Pana luna viitoare , proiectul va sta la dospit, nu ca asa vreau ci din lipsa de fonduri
Sper ca macar intr o mica masura, povestioara asta , asa cum am stiut eu s o spun, fara prea mult har didactic, sa fie de folos si celor care au in plan construirea unui monstrulet.
Oricum, de mine nu scapati.  "Mai e mult pana departe" cum zice o vorba din popor.  Atata timp cat va exista acest acvariu si in masura in care voi putea bineinteles, trecand peste faza "nasterii "lui, imi doresc sa va "stresez" cu relatari legate de acesta si locatarii lui.
Inca odata, va multumesc tuturor celor care ati fost alaturi de mine!M ati impulsionat si m ati sustinut foarte mult! Chiar si asa "virtual", conteaza enorm!
"Adio , deci pe curand!"
This message was edited 3 times. Last update was at 19/03/2012 04:00:57
|
"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."
http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp
http://s147.photobucket.com/albums/r283/crys1976_photos/ |
|
 |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/03/2012 06:56:38
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
Bravo, frumoasa povestioara si mai frumos "monstruletul"
Acu' asteptam sa il vedem plin cu apa
O zi buna,
Dragos
|
Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page |
|
 |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/03/2012 10:09:28
|
viulian
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/0172d289da48c48de8c5ebf3de9f7ee1.gif)
IP:
|
Wow  doar postul asta merita un thread separat despre cum trebuie facut un acvariu urias.
Ce nu am inteles e cum procedez cu distantierele - le scoti inainte sa pui siliconul ? Sau le lasi pana se intareste si umpli locurile lor cu alt silicon ?
Oricum, felicitari ... si acum intrebarea mortala: ESTI SIGUR CA TINE ??? (sunt convins ca raspunsul este evident  caci altfel nu te apucai - dar cum eu n-am facut niciodata vreun acvariu - mi-ar fi o frica teribila) si vreau sa ma reconving. Nu de alta, dar siliconul acela nu devina sticla, si are si el un punct de 'rupere' si la cata presiune e acolo...
Apoi, o sa poti sa impingi tot cadrul ? Presupun ca da, dar intreb pentru mine, ca pare greu si sa impingi apoi toata structura fara sa indoi sau sa zgarii pe jos ? Pana la urma ramane pe lung sau pe lat, pare ca l-ai lucrat tot in pozitia de langa intrerupatoare.
|
Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix) |
|
 |
koala
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/03/2012 11:15:58
|
koala
Batran si obosit
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7f6ffaa6bb0b408017b62254211691b5.jpg)
IP:
|
Felicitari Cristi, am vazut acolo o treaba facuta "a la carte"!
@viulian: Nu stiu cum a lucrat Cristi, dar distantierele se scot pe masura ce lucrezi la bazin (daca geamurile sunt fixate bine pe pozitie)... siliconul proaspat nu face priza perfecta pe siliconul uscat, nu e acelasi lucru ca la geamuri. Pe vremuri, cand geamurile laterale se asezau "peste" geamul de fund, se foloseau ca distantiere bucati de guta de pescuit (care ramaneau acolo).
|
Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020) |
|
 |
bobesku
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/03/2012 12:29:50
|
bobesku
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/e7e8f8e5982b3298c8addedf6811d500.jpg)
IP:
|
Doamnee! Ce post! Merita, exact cum spunea un coleg mai sus, toata admiratia pentru gradul de executie, planificarea si determinarea pe care le-ai avut.
Crys, esti nebun de legat dom`le. Singur, sa lipesti asa monstru  Pentru cei care nu stiu, maestrul in cauza, are toti muschii la el  Asa ca rogu-va nu incercati asa ceva acasa, ca e riscant tare.
Revenind, superb, nu avem cuvinte. Asteptam evolutia.
PS Si acum, sa intep un pic!  Crys, da nu dublezi si tu fundul? Macar cu niste straifuri ceva?
Bafta mare si uscare placuta in continuare!  Da, nu e de glumit. Cand iti vezi deja acvariul pe pozitie la uscare, deja gradul de neimplinire al asteptarii, se transforma intr-o usoara satisfactie. Deja curg planurile cu filtrarea, decorul si finalmente, baboii ce vor umbla nestingheriti p-acolo. Succes in continuare.
|
Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje |
|
 |
malawi_crys
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/03/2012 15:18:01
|
malawi_crys
Senior member
IP:
|
@Kirucd, multam!..Pana la apa in el,mai e multa paine de mancat  Trebuie neaparat sa achizitionez piesele de tevaraie. O sa te "stresez" la momentul oportun , cand va fi sa fac comanda (apropos m am hotarat sa le iau de nemti - aquaristik.net sau ceva similar), sa facem impreuna lista cu cele necesare pentru ca ,recunosc, in aceasta materie , sunt "  virgin" si nu vreau sa fac greseli.
@Viulian, ma magulesti  Da ,ai dreptate, un thread separat despre "Cum NU trebuie facut un acvariu urias"  Fara gluma, nu recomand nimanui sa faca ce am facut eu. Am riscat enorm in mod total inconstient manat doar de nerabdarea copilareasca si ajutat de adrenalina. Toti "muschii din lume", cum spune @Bob, nu te ajuta catusi de putin...insa doza de nebunie , da..ajuta
Distantierele , la lipirea primelor laturi , le am scos in momentul in care am aplicat siliconul insa am realizat ca am facut o gresala, gresala pe care nu am mai repetat o in al 12 lea ceas, cand am lipit ultima laterala mare . De ce spun gresala pentru ca, scotandu le, geamul impreuna cu siliconul , "lucreaza" insesizabil multe ore dupa. Am observat a doua zi ca una din lateralele mici era putin "plecata" tocmai din acest motiv, dar si pentru faptul ca am renuntat la acele "angolare" tot in momentul lipirii si tot din graba. Problema am remediat o ulterior iar de frica , si la momentul in care va scriu, distantierele pe latura lipita ieri, sunt la locul lor impreuna cu ustensilele de fixare.
Nu cred ca conteaza prea mult daca umpli acele goluri inainte sau dupa lipire. Gaurile sunt nesemnificative ca marime raportat la zona de contact care a fost deja umpluta cu silicon.Si oricum am incredere in @Taticul DOW, care fara gluma, e de nota 10.
si acum intrebarea mortala: ESTI SIGUR CA TINE ??? (sunt convins ca raspunsul este evident caci altfel nu te apucai - dar cum eu n-am facut niciodata vreun acvariu - mi-ar fi o frica teribila) si vreau sa ma reconving. Nu de alta, dar siliconul acela nu devina sticla, si are si el un punct de 'rupere' si la cata presiune e acolo
Numai Doamne Doamne stie daca va tine sau nu  Frica imi este si mie pentru ca si eu sunt ca si tine, la prima experienta de acest gen  Nu pot decat sa sper si sa ma rog sa nu fie probleme.
Nu de alta, dar siliconul acela nu devina sticla, si are si el un punct de 'rupere' si la cata presiune e acolo
Aici nu prea am inteles ce ai vrut sa spui. In orice caz, nu siliconul pune probleme, asta in cazul in care lipitura e facuta bine pe suprafete degresate ca lumea in prealabil. Siliconul este o substanta "data naibii" daca mi permiteti sa spun asa. Cine a descoperit o, mare om, a revolutionat industria aeronautica (se stie ca este folosit la etanseizarea hublourilor). Deci nu de el trebuie sa ne fie frica. Geamul este elementul de risc maxim. Si unul de 20mm poate crapa fara preaviz oricand. Oricum , cei ca noi, isi asuma riscurile conexe , in mod constient sau nu, pentru ca pana la urma ceea ce conteaza cel maimult este acel sentiment de implinire sufleteasca pe care l experimentezi in momentul in care te asezi in fata acvariului tau.
@Maestre Koala, multumesc mult si tie! Sunt sigur ca treaba putea fi facuta cu mult mai bine. Intotdeauna e loc pentru acest "mai bine"  Dar din greseli si experimentand , invatam. Altfel nu se poate
Faza cu guta e chiar tare! N o stiam. Cred ca mergea bine la acvariilede mici dimensiuni. In cazul meu , imi trebuia o guta pentru pescuit pesti spada sau rechini albi
@Bob, grazie ! "Maestrul" in cauza "nu mai are toti muschii la el" . A imbatranit saracu  Fara gluma , ma dor toate alea . Spate ,genunchi , un biceps. M am rablagit rau. Dar de un mic acvariu , am mai avut ceva resurse
NU ma mai intepa.  Nu dublez niciun fund.  Vor veni niste ramforsari pe fund si sus . Celor de sus , le vad rostul dar cele de pe fund sunt doar asa de umplutura si pentru linistea noastra. Presiunea mare este sus in zona de mijloc.
Ai dreptate..acum se poate vorba de satisfactie
Toate cele bune!
PS. Am o mica " suparare mare". Poate un admin sau un moderator ma poate ajuta. Dupa cum se vede, cand m apuc sa scriu, scriu ca lumea si dureaza foarte mult. Am observat ca dupa cateva minute , forumul de arunca afara , adica te delogheaza automat, fapt care m a adus in pragul disperarii pentru ca in momentul in care termin de scris, dupa 1ora si mai bine, cand ii dau "submit", PIERD TOT "ROMANUL" , toata munca ...si trebuie s o iau ca "chinezu ala batran " de la capat, asta in cazul in care uit sa salvez ceea ce scriu intr un Word. Faza asta mi s a intamplat si acum. E dureros!
This message was edited 2 times. Last update was at 19/03/2012 15:24:04
|
"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp
|
 |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/03/2012 15:37:38
|
viulian
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/0172d289da48c48de8c5ebf3de9f7ee1.gif)
IP:
|
@malawi_crys
Super oricum  sunt curios ce iese ... am vazut pe postul lui Kirucd despre reef-ul lui ca se discuta despre un asa zis acvariu din Thailanda care ar fi faimos. Din aproape in aproape am dat de acvarii URIASE (individul pur si simplu inota in acvariu - si isi agata greutati ca sa poata pasi pe fund si sa nu-l ridice apa la suprafata).
O sa pun un topic cu linkuri catre despre acvarii mai mari de o tona - si sigur va ajunge si al tau acolo.
Despre expirarea sesiunii cred ca ai mai multe postibiltati:
a) pui sa salveze parola cand te inregistrezi (nu mi s-a mai intamplat sa ma dea afara, dar cum sunt forumist inrait am deja reflexul acesta format). Dar tot te poate da afara.
b) Ctrl-C inainte de orice operatiune de 'Preview / Submit'. Asta e sfant.
c) Exista niste pluginuri de Greasemonkey sau Firefox care salveaza continutul elementelor de pe ecran inainte de orice actiune - si in caz ca iti crapa conexiunea, sau te da afara forumul sau etc, continutul poate fi restaurat imediat. Nu le-am incercat, dar pot automatiza Ctrl-C-ul de la punctul b. Insa tot cel mai sfant e asa.
This message was edited 1 time. Last update was at 19/03/2012 15:41:46
|
Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix) |
|
 |
bobesku
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/03/2012 16:01:01
|
bobesku
Senior member
IP:
|
Deci, domnule Crys, presiunea exercitata este pe toata laterala, ba chiar as spune ca in nici un caz nu e mai mare mai sus decat mai jos! Gandeste-te, sus ai sa zicem presiune de 20% volum de apa, jos ai 100%
Oricum, aici e vorba de fizica, un capitol mai trist al vietii mele, si e posibil sa ma insel
Totusi, sa pui neshte straifuri si jos, ca marele atu la treaba asta nu e ca ar preveni curbarea sticlei, ci faptul ca iti dubleaza suprafata de contact a lipiturii! Nu mai spun ca daca faceai cu fund dublu din start, stateau jamurile laterale la marele fix, odata lipit fundul intern  Dar, esti in zona safe.
Iulian, lasa omu` cu d-astea, pluginuri and sh.. stuff!  Deci, Crys, cel mai sfant este Copy/Paste. Ba chiar eu unul, daca stiu ca-mi lungesc sesiunea poetica, editez direct in Kate (un fel de Notepad). S-apoi dau cu Copy/Paste!
Deci, Copy/Paste is your friend!
Spor maxim la proiect!
This message was edited 3 times. Last update was at 19/03/2012 16:02:53
|
Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje |
|
 |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/03/2012 16:33:40
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
Cand vrei sa iei fitingaraia da-mi un claxon
O zi buna,
Dragos
|
Filtre biologice
Reef 500+
Scubaline 460 - Discusi
Bean animal overflow
|
 |
malawi_crys
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/03/2012 16:58:17
|
malawi_crys
Senior member
IP:
|
bobesku wrote:Deci, domnule Crys, presiunea exercitata este pe toata laterala, ba chiar as spune ca in nici un caz nu e mai mare mai sus decat mai jos! Gandeste-te, sus ai sa zicem presiune de 20% volum de apa, jos ai 100%
Oricum, aici e vorba de fizica, un capitol mai trist al vietii mele, si e posibil sa ma insel
Totusi, sa pui neshte straifuri si jos, ca marele atu la treaba asta nu e ca ar preveni curbarea sticlei, ci faptul ca iti dubleaza suprafata de contact a lipiturii! Nu mai spun ca daca faceai cu fund dublu din start, stateau jamurile laterale la marele fix, odata lipit fundul intern  Dar, esti in zona safe.
Iulian, lasa omu` cu d-astea, pluginuri and sh.. stuff!  Deci, Crys, cel mai sfant este Copy/Paste. Ba chiar eu unul, daca stiu ca-mi lungesc sesiunea poetica, editez direct in Kate (un fel de Notepad). S-apoi dau cu Copy/Paste!
Deci, Copy/Paste is your friend!
Spor maxim la proiect!
@Bob, presiune avem peste tot. Sunt supuse unor forte mari lipiturile, geamurile, sistemul in ansamblu.
Si eu sunt bata la fizica dar eu ma refeream la punctul maxim de presiune care este undeva sus pe mijlocul lateralei . NU stiu unde vazusem o reprezentare in "grafica colorata" a zonelor in care actioneaza aceste forte de presiune iar zona de care ti spuneam era de un rosu aprins , semn ca acolo era "buba" cea mai mare. Iar cu cat inaltimea coloanei de apa creste , creste proportional si "buba".  Poti face cu sticla de 8 un acvariu de 5 metri lungime dar cu conditia sanu te duci mai sus de 30cm(asta i un exemplu luat la intamplare  )
Asta nu inseamna ca nu voi pune acele straifuri de sticla pe fund si cu atat mai mult in zona de sus, acel H binecunoscut. Intr adevar suprafata de contact va fi dubla adica altceva.
@Kirucd, negresit te voi "claxona" dar mai asteptam un pic. In mare stiu cam ce mi ar trebui mai ales ca acum nu mai trebuie sa iau piese de 2 dimensiuni. Fac necesarul pentru un "traseu" si in principiu ,il inmultesc cu 3 . Pentru teava de retur probabilca vor trebui cateva chestii in plus , mai ales ca pe traseul asta o sa apara si un UV, deci alte "T"uri, robineti in plus etc.
Ma rog..Tinem legatura!
Numai bine!
|
|
 |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/03/2012 19:06:19
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
Presiunea hidrostatica intr-un punct depinde de coloana de apa de deasupra acelui punct. Cu cat punctul este mai
jos, adica are o coloana de apa mai mare deasupra, cu atat presiunea exercitata de fluid e mai mare. Deci cea mai
mare presiune o ai in punctul de la jumatatea lungimii la fundul bazinului.
Eu sincer sa fiu as fi facut fundul dublu, cu geamurile laterale sprijinindu-se pe primul geam de jos si incastrand al doilea
geam-fund. De fapt asa este facut acvariul marin pe care il ciclez acum, 125x68x70 cu geam ultraclar de 15 mm lateralele
si fund dublu din sticla de 10 mm fiecare. Oricum acvariul meu nu este lipit de mine, nu ma pricep, dar asta a fost sugestia
celor care mi l-au lipit, GG si Lucian.
In orice caz cred ca ar fi intelept sa ii pui ceva straifuri pe toata lungimea si latimea pe fund si eventual si intaritoare in
partea superioara pe lungime.
O zi buna,
Dragos
|
Filtre biologice
Reef 500+
Scubaline 460 - Discusi
Bean animal overflow
|
 |
pomi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/03/2012 19:14:57
|
pomi
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a3048e47310d6efaa4b1eaf55227bc92.jpg)
IP:
|
Vesti bune!
Te felicit ca ai reusit sa lipesti de unul singur "magaoaia", dar mai ales pentru ca ai avut curajul necesar. Postul a fost lung spre foarte lung, dar l-am citit pe tot, asa ca imi vine in minte o intrebare.
Distanta aia de 4mm intre geamuri, nu e prea mare, in sensul ca va lucra prea mult siliconul? La mine distanta e de 2mm, iar cand scot apa pana la jumate, mi se apropie geamul din fata, de cel din spate, foarte vizibil, iar cand umplu cu apa, mi se "largeste" acvariul la loc, la fel de vizibil.
|
Biotop Malawi || Biotop Amazon
|
|
 |
Dan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/03/2012 20:39:07
|
Dan
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/61.jpg)
IP:
|
Cristi mi se pare senzational faptul ca l-ai lipit singur  .
Restul sunt detalii !
Cateva observatii :
1) si eu iti recomand la fel ca Dragos sa incerci sa simulezi un fund dublu cu niste intaritoare jos si sa iei in considerare o intaritoare sus pe latura lunga macar.
2) de ce ai lasat 4 mm grosimea lipiturii ?
|
-- aCVarist, deci eXist --
|
|
 |
petrutz2003
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/03/2012 23:35:13
|
petrutz2003
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/eb9fc349601c69352c859c1faa287874.jpg)
IP:
|
eu am o nedumerire, pozele cine le-a facut?
This message was edited 1 time. Last update was at 19/03/2012 23:35:21
|
https://youtube.com/@walstadmethodstepbystep?sub_confirmation=1 |
|
 |
bobesku
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/03/2012 00:54:43
|
bobesku
Senior member
IP:
|
Petrutz2003, si eu am o nedumerire, si scuza-ma ca sunt un pic acid... dar de ce nu ai citit atent posturile lui Crys?!  Ca sa-ti improspatez memoria:
malawi_crys wrote:Duminica, am reusit sa terminam, in mare, de lipit acvariul. Mi a fost mult mai usor pentru ca am primit ajutorul sotiei mele. Conteaza mult sa fii macar in doi cand faci asemenea treaba.
Crys, esti nebun, acel frumos nebun dupa cum spune Gheorghe Gheorghiu in versurile lui. Desigur, in interes acvaristic
Si eu subscriu si revin, pentru ca am sugerat voalat la inceput, sa faci totusi niste straifuri jos, chiar si din sticla ordinara, pentru siguranta noastra, astia care-si vor rezerva beletul de avion
Bafta man, abia astept sa-l vad populat " a la carte"!
This message was edited 2 times. Last update was at 20/03/2012 00:56:07
|
|
 |
malawi_crys
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/03/2012 02:16:27
|
malawi_crys
Senior member
IP:
|
@Petrutz, ai circumstante atenuante  e normal sa ai "nedumeriri" cu o asa polologhie prelunga  si ca sa nu fii tu singurul "sanctionat" pentru neatentie, pot spune ca si Domnul @Bob este un pic in eroare. "Esplicatiunea" era aici:
Si uite asa, de la 9 dimineata, iata ne ajunsi la 9 seara. De aici apar si eu prin cadru pentru ca nu mai eram singur Oricum eram in faza terminala .Lipisem cele 3 laturi si am zis ca lasam cealalta laterala pentru ziua urmatoare pentru ca eram prea obosit .
Cam asa arata un "om al muncii"
Deci, in prima zi de chinuri , de dimineata pana seara , m am jucat de unul singur "de a lipitu" . Dupa fiecare etapa mai importanta , ma opream si mai trageam un cadru pentru posteritate  De aceea , eu nu apar in imagini pana la momentul aparitiei acasa a sotiei care m a surprins cand imi dadeam obstescul sfarsit . Toate acestea se intamplau sambata. Duminica am pus doar laterala mare lipsa dar fara poze cu subiecti umani
Sper ca nu mai sunt nedumeriri acum
@Pomi, @Dan, legat de distanta de 4mm intre geamuri, pot sa va spun ca am ales sa o fac asa mergand pe rationamentul simplu "4 e mai mare ca 2" sau "cu cat mai mult cu atat mai bine".
Aici se vede grosimea lipiturii:
Vi se pare prea mare?!
Sunt de parere ca acea grosime de 4mm a siliconului confera lipiturii elasticitatea necesara dar in acelasi timp este cu mult mai "forte" decat una de 2mm. Nu va imaginati ca geamul o sa plece la plimbare. Azi dupa ce am vazut ca ati atacat aceasta problema aici, am avut curiozitatea sa vad cat de elastica e lipitura.. M am agatat de unul dintre geamuri si am tras cat am putut. Degeaba.
Nu are rost sa incerc o explicatie stiintifica sau sa va mint ca asa am citit eu in carti. Asa am "vazut o" si prins o in calculele dimensiunilor acvariului de la inceput, fiind convins ca este alegerea corecta. Oricum acum e prea tarziu sa mai schimb ceva . Daca am gresit, vom vedea pe parcurs
Eu personal nu mi fac griji in privinta aceasta.
Crys, esti nebun, acel frumos nebun dupa cum spune Gheorghe Gheorghiu in versurile lui. Desigur, in interes acvaristic
@Bob,  ..no comment..
Ramforsarile sunt prevazute si pe fund si in partea de sus inca de cand am dat comanda la geamuri insa le am "sacrificat" ,pentru moment , altfel nu aveam cu ce sa platesc "suplimentul de extraclar". 80 euro a fost acest supliment, 75 erau ramforsarile. Am avut de ales.
Cam asa arata acele "rinforzi":
Pana la urma, invariabil, te lovesti de problema lipsei banilor. Daca as fi avut buget "nelimitat", ar fi fost si fundul dublu si sticla extraclara de 19mm si poate ca si o echipa angajata sa mi l faca
Multam tuturor inca odata pentru incurajari si sustinere !  Eu nu ma pot revansa decat "blocandu va " cu relatari si imagini inedite din timpul "procesului de fabricatie"
Pe curand!
|
|
 |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/03/2012 04:29:55
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
Atata timp cat le-ai luat in calcul si le faci e foarte bine. Oricum felicitari inca odata pentru performanta de a
lipi acvariul singur!
O zi buna,
Dragos
|
Filtre biologice
Reef 500+
Scubaline 460 - Discusi
Bean animal overflow
|
 |
pomi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/03/2012 19:37:02
|
pomi
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a3048e47310d6efaa4b1eaf55227bc92.jpg)
IP:
|
Eu sunt tare curios cat are acvariul latimea gol si cat o sa o aiba plin cu apa, masurata la mijlocul lungimii.
|
Biotop Malawi || Biotop Amazon
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/03/2012 13:38:08
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
Sa ai noroc de acvariu  , ai lucrat cu atentie si nu cred ca vei avea probleme  .
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
koala
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/03/2012 14:01:59
|
koala
Batran si obosit
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7f6ffaa6bb0b408017b62254211691b5.jpg)
IP:
|
1) Presiunea cea mai mare este jos, pe mijlocul laturilor... deci, eu as pune streifurile alea cu rol de dublare a lipiturii. Si sus, dar si jos!
2) Pana la urma ai facut acvariul de 75 cm inaltime?... sticla tine fara probleme, da' as dormi linistit cu ranforsari suplimentare.
This message was edited 1 time. Last update was at 21/03/2012 14:06:33
|
Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020) |
|
 |
|
|
|