[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis.b
Forum Index » Profile for narcis.b » Messages posted by narcis.b
Se ingroasa randul in spatele lui minnardy
Tuburi de 15W T8 cu lungime de 438mm,poti bricola sa intre lejer 2 tuburi,mai scumpe de la Hagen de exemplu un FloraGlo+AquaGlo sau mai ieftine de la Osram:tot 15W Fluora sau 830+un 865,Variante sunt multe dar in principiu tuburi de 15W cool daylight+warm white
FanCTC wrote:Hai sa ne clarificam.
Eu am impresia ca ne iei la misto sau o faci intentionat.
Acvariu nu inseamna nici amestecatura, nici bors de peste.
Tu ne-ai cerut sfatul, noi ti l-am dat, si nu din stele ci din experienta.O zi buna in continuare.

Nu cred a face nimeni "misto".Tineti cont ca e la primul acvariu si tentatia de a avea "cate doi peste"din toate speciile si cati mai colorati,e oarecum firesc,cred eu ca mai toti am trecut prin acea faza,mai mult sau mai putin.Cu bunavointa lui si ajutorul nostru va gasi o cale de mijloc,va experimenta ...si sigur va trece la next level+bonus:un acvariu mult mai mare si cine stie poate ne va da cu tifla afisand un acvariu de concurs
Ce sa mai zic aristii raman tot artisti!Mai ramane sa se "lege" un pic UG-ul si trimitem la AGA!
As vrea sa carcotesc ceva despre acvariul tau,asa din invidie,da nu gasesc ce!Mie chiar imi place nuanta pe care o da alga pe pietre
Bravo Costi,super frumos hardscape-ul...asteptam sa vedem full plantat si evident cu cireasa de pe tort Ericauloni! De abia astept
Si nu uita :pentru a preantampina un eventual ban(ban= moneda din Egiptul Antic) monteaza un trufas buchet de Rotala Macrandra,zeii te vor privii cu alti ochi ,ai sa vezi
La cantitatea de plante care o ai tu 15 ml de fier ar trebui sa fie mai mult decat suficient!Cred ca e totusi o problema,care imi scapa intrucat am o broblema asemanatoare se "evapora" fierul...Cand aveam acvariul super full plantat punem 15ml/zi ferropol,si "hectarul" de blixe gemea de placere si ma recompensa cu o culoare verde belea,acum cu o cantitate infima de plante pun 5 ml/zi de ferropol si singura blixa pe care o mai am e rosie ca mcrandra .Singura aditie ce a aparut suplimentar fata de ce bagam in acvariu inainte, este EasyCarbo,sa aibe vreo legatura? Asta numai Val poate sa o descurce(Doamne ce bine e sa ai chimisti pe langa tine)!
ada202002 wrote:Am un acvariu de 100l, totul a fost bine si frumos pana acum, de 2-3 zile neoni au "probleme" nu mai stau in grup, s-au separat si pe corp, inclusiv arir\pi si inotatoare , puncte mici albe, ce sa fac? din 6 au probleme 4 pestisori.

Dupa tratamentul termic recomandat de Alber trebuie sa verifici ce a provocat "grisul" la pestisorii tai,factori de stress sau pesti adusi de curand in acvariu!
Chiar as licita la o temperatura de 31C,caci pe la 28 "grisul" se conserva,intre 30 si 32C pe o perioada de 3-4 zile se distruge!Eu am probat tratamentul
Citeste despre Betta Splendens,e supranumit si pestele luptator,daca ai tai sunt maturi poti fi fericit ca ai un peste doar un pic lovit,deobicei se bat pana ce adversarul moare,asta la masculi,si la fel masculul va"bumbaci"femelele de cate ori le intalneste
Cauta articole cu urmatoarele:
1.Ciclul azotului,ciclare acvariu;
2.Mod de intretinere al unui acvariu,schimburi de apa,substratul,filtrul si curatarea lui;
3.Compatibilitati pesti,intre specii si dimensiuni acvariu,mod de hranire al acestora;
Sunt mult prea multe de spus si toate acestea s-au mai discutat de nenumarate ori,asa ca da-i cautare la oricare criteriu de mai sus si vei sti unde ai gresit si ce ai de facut.
Un lucru e cert:labeo nu au ce cauta acolo si nici caraseii,acvariul tau e destinat unor pesti mici...
Dupa ce te documentezi eventuale nelamuriri le poti afla pe forum!
Succes!
Frmoasa evolutia,poate un pic prea liniar middleul ,dar se vedeca merge bine!Succes!
Bine ai venit!Din curiozitate ce dimensiune are Pleco dupa 4 ani?(nu auita sa treci la date personale locatia!)
Daca vrei presiune,respectiv mai multe bule pe secunda,renunti la gelatina,deci doar apa o cana de zahar si un pliculet de drojdie,dar vei avea reactie doar cca o saptamana.Atentie sticla sa nu fie plina mai mult de 60%
Da ,865 este un cool day light,va evidentia mai ales albastrul
Prietene RexHunt, sa sti ca suntem pe aici acvaristi ce am crescut plante sanatoase si frumoase cand nici nu se vorbea de CO2,nu exista T5HO si nici substrat Dennerle sau filtru extern,cu atat mai putin forumuri pe internet sa te poti documenta si consulta cu alti pasionati! Da ar fi ok sa o iei de la capat cu acvariul,poti deschide un nou topic in care sa expui fiecare pas ce vrei sa-l faci si sigur colegii de forum te vor ajuta sa ai un acvariu frumos si sanatos!Acvaristica se face cu rabdare si paiune si sa sti ca da rezultat mai mare dacat tot hardware-ul acvariului modern!
E ok in prima faza sa renunti la Background,sa dezinfectezi acvariul si toate anexele ce intra in contact cu apa.
off topic: colega Dolly este unul din membri care si-a tocit destul de mult unghiile pe taste pentru a ajuta colegi aflati in impas,asa ca mai mult respect te rugam!
Succes in continoare!
Da se cicleaza si fara filtru,daca ai substrat se vor dezvolta bacteriile,sigur mai fargil decat cu un filtru biologic,in schimb iti va trebui o piatra de aerare care sa faca bule mari si asta pentru a se crea un minim de curent.Schimburile de apa vor fi in cantitate mica de apa,si pe cat posibil sa nu deranjezi substratul.
Da,poti opta pt JBL e900,calitate/pret e super ok,dar modifici un pic mediile filtrante,adica se renunta la un sertar de bureti si se inlocuieste cu ceramica de filtrare biologica,cat mai poroasa,ex. Siporax
Crede-l pe Ioan ca stie ce spune!Pe de alta parte debitul de la inceput e chiar un pic mare,iar daca e un pic incetinit bacteriile vor putea "lucra" la randament mai mare.Daca totusi iti doresti sa-l speli,curata doar buretii,adica clatestei de 2-3 ori in apa scoasa din acvariu.
Normal, cui nu iar place,frumoasa si dificila(ca daca ai "noroc "de flori la ea... )
Frumoase buturugile,un pic cam prea exotice,dar coolte ce mai! Sa le vedem aranjate cu plante pe ele,asta e provocarea!Succes
Bravo Costi08!Ce de aquascperi aici unde "face apa spume".Foarte bine sa mai fie si in coltul asta de tara ca ne simteam destul de stingheri!

Forum Index » Profile for narcis.b » Messages posted by narcis.b
Go to: