[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ciclare acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ultkas
Member
[Avatar]

IP:

se poate cicla un acvariu fara filtru sau pompa de aer cu burete? am acvariu de 20l (in care am 1 mascul bettta) si un filtru intern AQUAEL FAN MIKRO
treaba e ca acest filtru face curenti destul de puternici desi e setat la minim...saracul peste se invarteste in acvariu...deci nu prea pot sa folosesc filtrul (dar pestele nu are probleme pentru ca fac schimburi destul de dese de apa si dupa cum se stie betta poate trai cu mai putina oxigenare decat alti pesti)
acum nu am decat o buturuga si un bolovan dar as dori sa il plantez (vazand pe net niste nano plantate destul de dragute)...mie mi-ar conveni sa scap de filtru in favoarea spatiului si a aspectului....acum va intreb pe voi care sunteti experimentati: acvariul se cicleaza fara filtru sau burete bolborositor in care sa se formeze bacterii?
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Curentul de apa se rezolva destul de usor si anume pui un burete pe teava. Poti sa incerci si cu o bucata de furtun/tub cu gauri.

Niciodata nu te certa cu un idiot. Te duce la nivelul lui si te bate prin experienta.
[Yahoo!]
catalin cirstea
Member
[Avatar]

IP:

sau poti folosi cel mai mic filtru extern hang on.
[Email]
yonutzzz_92
Member
[Avatar]

IP:

Poti merge pe un http://www.hailea.com/e-hailea/product1/sl-106.htm

This message was edited 1 time. Last update was at 16/01/2010 22:49:50

Nano 30l
[Email] [Yahoo!]
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Da se cicleaza si fara filtru,daca ai substrat se vor dezvolta bacteriile,sigur mai fargil decat cu un filtru biologic,in schimb iti va trebui o piatra de aerare care sa faca bule mari si asta pentru a se crea un minim de curent.Schimburile de apa vor fi in cantitate mica de apa,si pe cat posibil sa nu deranjezi substratul.
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: