[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu.U
Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
-nu mai folosi chatul tip Irc , deoarece il interzice regulamentul. Totusi e mai bine sa-l primesti de la mine decat de la un Moderator.
-scoate scoicile....
Pietrele din dreapta nu sunt calcaroase?
Bine ai venit printre noi.
Poti sa incepi un topic la "Coltul incepatorului" cu acvariul tau, astfel realizand si un jurnal. In acest mod te putem ajuta cu probleme care vor aparea.
Nu uita ca asteptam poze cu acvariile tale.
Salut si bine ai venit !
Un prim sfat ar fi sa scoti acele scoici pentru ca se dizolva in contact cu apa si iti creste duritatea (KH), ceea ce nu e bine nici pentru plante, dar nici pentru pesti.
Scoicile au treaba apa sarata
Nu patesc nimic. Taie-le linistit
cel mai simplu mod de a scapa de toate microorganismele de pe piatra, este de a usca piatra.
eu sincer as fi preferat acicularisul din dreapta in spate de tot.
In rest, felicitari ! dupa ce blixya va creste va fi un acvariu superb (mai ales dupa o tunsoare cool a tufelor din spate). Momentan se cunoaste transferul plantelor inalte la cele de gazon.
Eu iti astept pozele cu evolutia acvariului, sunt sigur ca va iesi din tipare !

apropo de plante rosii nu e vorba de lumina ! desi are si ea o caracteristica este totusi mult prea mica.
Eu descoperisem secretul, cel putin la mine functiona de minune.
Atentie , ceea ce iti voi scrie nu trebuie practicat de incepatori , deoarece duce foarte repede la un dezechilibru , eventual deciclarea acvariului.
Asadar daca vrei sa te joci cu focul fa asa.

1. O valoarea a no3-ului sub 10 iti va inrosi fortat plantele (vei observa ca si cele verzi se vor inrosi), prin schimburi dese de apa se poate rezolva acest lucru
2. Continua sa mentii celelalte valori ale no2, po4.
3. Mareste cat de putin, dar cu mare atentie valoarea fierului
4. Incearca sa scazi KH neaparat sub 4.
5. GH maxim 6/8.
6. Foarte important este raportul Co2/KH, unde vei avea nevoie de o valoare de peste 50 ppm, preferabil 100.

Ceea ce ti am scris mai sus, este moarte curata, atat pentru pesti cat si pentru plante. Totusi merita experimentat, ca sa obtii asemenea fotografii:
POZA apartine lui . Ale mele nu le mai gasesc !
incearca cu ceva pastile de la JBL la radacina ei, sau chiar si laterita. La mine crestea foarte frumos. Lumina era un osram 965 care batea exact asupra plantei
se pare ca acum planta are tot ce ii trebuie.
un prieten de-al meu avea o masinarie asemanatoare. Nu-ti pot spune sigur ca e cea din poza.
Ideea este ca, el nu era multumit de banii care i-a dat sa cumpere minunatia. Practic avea o sticla de cola sub alta forma si mi-a zis ca nu-si merita banii.
Asa ca dragi colegi, pana cand nu va puteti permite un sistem profi, nu va cheltuiti banii pe alte inventii.
Un sistem complet, mai putin PH-Contoler costa 155.99 euro. Ceea ce nu e departe de pretul care-l prezinti pentru acel produs

http://www.aquaristic.net/en/Technical-Equipment/CO2-fertilization/CO2-system-complete/
incearca sa maresti cantitatea de zahar si drojdie.
ar trebui sa tina 1/2 saptamani
eu am acasa, adica in iasi un 90 x 50 x 45 fara intarituri, cu aceeasi sticla care o detii si tu, doar ca e mai mare in dimensiuni si nu am intaritoare.
poti misca acvariul dupa 7 zile, dar fara miscari bruste
dupa 24 ore cred ca l-ai putea taia. nu vad cu ce ar dauna acest lucru.
alber, treaba cu suflatul in difuzor am facut-o si eu, dar iti pot spune ca mi-au pocnit falcile si nu am reusit nimic. Mai ales ca difuzorul era si nou, deci nu era infundat cu nimic.

edit: mare importanta are cand suflii
1. daca e scos din acvariu merge fara nicio problema
2. daca e in acvariu, se schimba fizica

sa fiu sincer , nici eu nu pot sa inteleg
stai fara nicio grija, neritinele tale nu vor muri de foame. gasesc sigur ceva sa rontaie
Testul no2 de la jbl fie, dar de no3 e total eronat. Iti recomand dupla pentru no3, dar si cu ala te poti lovi de probleme

kH

Duritatea carbonica este duritatea temporara. Masoara capacitatea de amortizare si cea de absorbtie si neutralizare a acizilor fara schimbari majore de pH. Ganditi-va la capacitatea de amortizare ca fiind un burete, cu cat mai mare capacitatea de amortizare cu atat mai mare buretele. Cata amortizare are nevoie acvariul dumneavoastra? Cu cat mai inalta valoarea kH (cu cat mai mare buretele), cu atat mai rezistenta va fi apa din acvariu la schimbarile de pH. kH-ul unui acvariu ar trebui sa fie intr-atat de mare incat sa previna fluctuatii mari ale pH-ului in timp. Daca valoarea kH-ului este sub 4.5 OdH, ar trebui sa dati atentie pH-ului (testare periodica) pana cand ajungeti sa cunoasteti cat de stabil este pH-ul din acvariu. Amortizarea are doua taisuri insa. Latura pozitiva este ca, ciclul nitrogenului din acvariu produce nitrati. Daca nu avem o amortizare buna (kH), pH-ul va scadea in timp. Capacitate de amortizare stabila va mentine stabil si pH-ul. Cea negativa este ca apa dura are aproape intotdeauna o capacitate de amortizare mare si daca pH-ul din acvariu este prea inalt va putea fi scazut mult mai greu. Amortizarea este numita si ‘alcalinitate’ dar nu trebuie confundata cu termenul ‘alcalin’. Acvariile cu un kH scazut necesita o atentie sporita la schimburile de apa pentru a controla nivelul nitratilor astfel incat pH-ul sa nu scada. Ca si in cazul pH-ului, exista metode de a creste sau descreste puterea de amortizare a apei.

gH

Duritatea generala (gH) se refera la concentratia de ioni de calciu si magneziu dizolvati. Si alti ioni pot contribui la duritatea generala dar sunt nesemnificativi si dificil de masurat. Atunci cand se spune ca pestii prefera o apa moale sau dura, se face referire la gH nu la kH. gH nu afecteaza in mod direct pH-ul desi apa dura este de obicei alcalina datorita unor reactii intre gH si kH. Un gH necorespunzator va afecta transferul de nutrienti prin membranele celulei si poate afecta fertilitatea icrelor, functionarea adecvata a organelor interne cum ar fi rinichii si de asemenea si cresterea. De obicei majoritatea pestilor si plantelor se pot adapta la un anumit gH dar reproducerea va fi mai greu de realizat.
se poate cu una home made dintr o sticla de cola

http://www.thekrib.com/Plants/CO2/co2-faiz.html

daca ai putine plante dai mai putin co2, asta daca vrei sa le vezi sanatoase.
totul depinde de tine
daca printr-o ridicare usoara a acvariului nu reusesti sa elimini umezeala, incearca sa montezi un ventilator micut , sau doua, depinde de gravitatea problemei, sa inspire din interiorul acvariului si sa elimine vaporii.
se pot folosi ventilatoarele de pc sau se gasesc in comert (dioda sau general sistem la tine, ventilatoare cu urmatoarele dimensiuni 30x30 sau 40x40 mm)
pentru nimic, totusi asteapta si sfatul batranilor, care au o experienta mai lunga cu aceasta planta.
De exemplu Faraonul si cu Ogarul Batran ti-ar putea date mult mai detaliate. Cum pe Porcu nu l-am vazut de mult timp (apropo stie cineva pe unde e?), poate iti va raspunde celalalt dc Frankenstein
eu unul iti recomand butelia de 2 kg de pe aquaristik.net pentru inceput
dioxidul de carbon e unul din elementele de baza a macronutrientilor, si ar continua

Macroelemente
Carbon(C)
Oxigen(O)
Hidrogen(H)
Azot(N) *
Fosfor(P) *
Potasiu(ca) *
Calciu(Ca)
Sulf(S)
Magneziu(Mg)

Bineinteles pentru o crestere mai sanatoasa a plantelor.

Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
Go to: