[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Jurnal de Timisoara  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

- Lampa de felul acesta si-au facut Lucian, luc7777, Shubi si kirucd (cred ca n-am uitat pe nimeni)... da-le un PM.
- Din ce stiu, singurul care a folosit si tuburi este Lucian (restul, cred ca au numai leduri).
- Dupa mintea mea, este obligatoriu sa folosesti reflectoare, pentru fiecare tub in parte... nu cred ca e de ajuns suprafata aluminiului.
- Nu cred ca vor fi suficiente 3 tuburi, tinand cont ca pasiunea ta sunt bazinele plantate... as pune 4 tuburi, vezi ce spun si colegii.
- Eu as face lampa de 30-35 cm latime (partea de sus, acolo unde vin fixate tuburile).
- Buza aia evazata, poate sa fie inalta de 5-10 cm, ea avand doar rolul de a "dirija" lumina catre bazin si de a nu te incomoda "la ochi".
- As simplifica forma corpului, trecand la ideea de paralelipiped... o cutie "patratoasa", lunga & lata & putin adanca.
- Cotele le poti aproxima daca stai si cauti pe net specificatii de la lampi cu tuburi (unele firme specifica detaliile acestea).
- Inaltimea la care fixezi lampa (distanta fata de apa) o stabilesti abia dupa ce lampa e functionala... astfel incat sa ai o imagine clara a "lucrarii".

Later edit: Am vazut acum si posturile anterioare (eu nu prea urmaresc rubricile de "bazine plantate").

- Canistra aceea mare (Osaga nu stiu cum) poate fi folosita cu succes... recomand sa o umpli doar cu material pentru filtrare biologica (renuntand la bureti, perloane, etc)... o vei curata mult mai rar.
- Pietrele sunt in regula, nu au ce microbi sa-ti bage in acvariu... spala-le cu dusul si cu peria (ca sa elimini murdaria de pe ele) si aia e!
- Vita de vie trebuie pregatita, inainte de a o baga in acvariu: curatata de coaja si de partile putrezite, fiarta in saramura (sau, oparita).
- Daca mai vrei moonlight, iti este suficienta o simpla banda de leduri albastre... se gaseste de cumparat, la toate firmele care comercializeaza leduri. In general, sunt alimentate la 12-24 V (gasesti si transformatoare, tot la cei care-ti vand banda de leduri)... cauta pe Google dupa "banda leduri".

This message was edited 1 time. Last update was at 05/10/2014 17:00:36

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Mersi@koala.

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.

[WWW] [ICQ]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut. Astazi am primit roca vulcanica din Italia, 30 kg.. Am purces la suplimentarea filtrarii bio. Am cumparat de la userul nostru @jhonny doua canistre de inox, legate impreuna, insumand , zice @jhonny, 24 litri. Am scos tot ce era burete prin canistra externa si am umplut si in ea roca vulcanica. Am in total aprox. 30 litri roca vulcanica, iar in cealalta canistra 2 litri Saiporax si 2 litri, nu mai stiu ce firma, tot pentru filtrare bio, nu mecanica. Dupa toate cele indesate debitul cred ca a ramas undeva la 5ool/h, asa aproximez eu din ochi, din 1400l/h cat are canistra. In orice caz se aude cum pompeaza la greu canistra. Daca nu face fata am sa intermediez un filtru extern reglabil. Acum asteptam rezultatele.
[Thumb - DSC_0028.jpg]

[Thumb - DSC_0025.jpg]

[Thumb - DSC_0026.jpg]

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.

[WWW] [ICQ]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Ei, acu' ai ceva filtrare...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
johnny
Senior member
[Avatar]

IP:

Te-ai miscat destu de repede sa le umpli Sa le folosesti cu placere.Debitul a scazut intradevar posibil si din cauza filtrului ,nu este asa puternica pompa filtrului ca cea externa.
[Email]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

@johnny, am asteptat 2 spt. dupa roca ca altfel o umpleam de mult. Mersi inca odata. Deocamdata nu curge niciunde. Am uns garniturile de la capac cu glicerina, cine stie peste cat timp o deschid. Pompa baga la greu pentru ca este mult material. Cred ca nu este calculata pentru atat de mult. Gandeste-te, iese din canistra, intra in rezervoare unde sunt 24 litri de material filtrant ca mai apoi sa o urce la 1,5 metri. Este enorm de mult pentru ea. Unde mai pui ca si in canistra mai am patru sertare pline cu roca. Am sa suplimentez cu o pompa externa. Tu ce pompa ai folosit? Sau cand da coltu' pun una de 2000l/h.

@koala, acum am intradevar filtrare.

This message was edited 1 time. Last update was at 10/10/2014 19:44:05

[WWW] [ICQ]
johnny
Senior member
[Avatar]

IP:

De ce nu ai pus sa intre turul in canistre apoi in filtru ,va merge pompa mai usor.
[Email]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Si eu m-am gandit la schema asta. Maine fac rocada.

This message was edited 1 time. Last update was at 10/10/2014 22:27:08

[WWW] [ICQ]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut. Dupa cum am hotarat voi face un alt set-up. Acum ma interesez ce substrat fertil sa folosesc? Ma gandeam la gama Dennerle: NutriBasis, Deponit mix sau JBL AquaBasis. Petris vreau sa folosesc cuartz negru, de la EviDecor, 2,3 lei/kg tva inclus. Voi ce sfaturi aveti?
Fertilizare as merge pe Vimi, are si micro si macro.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/10/2014 18:03:48

[WWW] [ICQ]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut. Astazi am curatat prin acvariu ce era mort. Dintr-o Rotala macrandra frumoasa a ajuns doar niste bete negre. Efectiv sa topit. Staurogyne repens incepe sa aibe aceasi soarta. Ma puteti ajuta sa idenific cauza care au adus la aceste efecte?
Precizez ca fertilizez cu Vimi all in red, si accelerator.
Parametri sunt urmatorii:

No3 20-25
No2 0
Po4 1,2
Fe 0,6
Kh 6-7
Gh 7
Ph 7-7,2
Multumesc.
[Thumb - DSC_6382.jpg]

[Thumb - DSC_6387.jpg]

[Thumb - DSC_6383.jpg]

[WWW] [ICQ]
stefanp
Moderator

IP:

qwerty wrote:Salut. Dupa cum am hotarat voi face un alt set-up. Acum ma interesez ce substrat fertil sa folosesc? Ma gandeam la gama Dennerle: NutriBasis, Deponit mix sau JBL AquaBasis. Petris vreau sa folosesc cuartz negru, de la EviDecor, 2,3 lei/kg tva inclus. Voi ce sfaturi aveti?
Fertilizare as merge pe Vimi, are si micro si macro.

Uite ca mesajul asta nu l-am vazut...sorry!

Cred ca deja ai ales...dar daca inca nu, cel mai bun dintre cele enumerate de tine e Deponit Mix

Referitor la plante.
Rotala, in general, e o specie sensibila la nitrati prea mari (din ce am citit), deci cred ca nitratii in jurul valorii 10-15 sunt mai mult decat ok (si in general, cam orice plante la 10-15 ppm nitrati sunt ok). Fosfatii sunt ok la valoarea asta (teoretic exista un raport de nitrati:fosfati - 10:1; deci daca vei cobora un pic nitratii, indeplinesti raportul). Fierul e si el ok.
pH-ul e cam mare. Nu mai tin minte daca faci aditie de CO2, dar inclin sa cred ca nu. Asta ar fi o problema.

Iarasi nu mai tin minte ce iluminare ai.
O macrandra chircita aveam si eu la un moment dat cand aveam un bazin cu lumina cam slabuta.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut @stefan.
Lumina este asta
5XT8X36watt
2xGrolux
2AquaStar
1 Daylight
Poate sunt obosite deja, am in plan sa trec la T5. Vreau sa fac o lampa DIY, iar ca reflector folosesc folie, alb lucios Oaracle 651, am gasit aici in forum un topic mai vechi legat de reflectoare.
Aditie de Co2 fac din butelie, aprox 3-4 bps, sa maresc?
Am comandat de la Vimi pastile fertilizante pentru substrat. Am sa le pun sa vad daca se imbunatateste ceva.

[WWW] [ICQ]
stefanp
Moderator

IP:

Deci 180 W la aproxi 370 litri de apa...ce sa zic, la limita pentru macrandra...
Judecand ca sunt si T8 si tu ai 60 cm inaltime, as zice ca lumina-i problema in cazul asta.

Da-i cu T5

This message was edited 1 time. Last update was at 21/10/2014 11:47:29

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut. Dupa cum am mai spus in topicul lui @skija, mi-sa format o pelicula pe luciul apei, culoarea curcubeului, ca si cand picuri motorina in apa. Acum cateva zile disparuse, dar iar a aparut. Nu stiu de la ce sa format. Am incercat cu prosop de hartie, dar fara succes. Ca sa nu ma mai chinui, am taiat un flacon de 0,5 litri, l-am taiat pe margine sub forma de skimmer. Apoi am gaurit dopul cu diametrul stutului de la aspiratorul de substrat si am racordat la robinetul de golire JBL. Am dat drumul la maxim la robinetul de la ghiuveta si am aspirat biofilmul. In 2 minute era oglinda.
[Thumb - IMG_9414.JPG]

[WWW] [ICQ]
Laurentiu A
Member
[Avatar]

IP:

Eu am folosit asta. Super eficient si silentios! Atasezi simplu la canistra si ai rezolvat definitiv cu mizerile de pe suprafata apei.
[Thumb - !7.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 12/11/2014 02:34:35

qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut. Am si asa ceva in bazin. Clean I, dar tot nu am scapat de biofilmul ala ciudat.

P.S. Ciudat. Iar a aparut biofilmul. Trebuie sa caut cauza. Suspecteaz sa fie butelia de Co2. Este aproape goala, poate ceva reziduri de ulei de la instalatia lor de incarcare?

This message was edited 1 time. Last update was at 12/11/2014 09:19:55

[WWW] [ICQ]
BBogdan
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut ,
ai dat mai multa mancare bogata in proteine in ultima vreme pestilor? si de la asta poate aprea.
poate te ajuta Eheim Micro Skimmer ...
l-am vazut in actiune si pot sa spun ca e foarte buna scula si e misto ca e mica, o poti asunde foarte usor.
Bafta!

Utopia Reef 400
My Aquariums
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Am si eu eheim micro skimmer , e super , merita toti banii
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

De cand nu ai mai facut o curatenie ca de sarbatori? Cred ca este cazul s-o faci. La cum arata plantele alea, cu siguranta nu au ce manca, nu au lumina suficienta, probabil si ce s-a acumulat in substrat dauneaza acum. Eu as incerca sa schimb tuburile t8 cu t5, as face o curatenie reala(scos toate plantele si sifonat bine substratu0l, daca imi aduc bine aminte aveai ceva pesti care fac destula mizerie. Pestii ii tii in alt bazin 0 zi, doua, timp in care mai verifici valrile nitriti/ nitrati. Cu schimburi de apa rezolvi si faza cu curatenia Mai sifonezi sa fie curat) si scaderea valorilor mari ale toxinelor. O sa te tii vreo 2 saptamani dupa aia cu masuratori, dar scapi de probleme. Sunt curios daca ai posibilitatea sa masori si nh4 sa vedem daca intradevar e 0 si mai fa un test de nitriti.
[ICQ]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

@narcis, plantele alea chiar au suferit. Adevarul ca si am facut praf bazinul incercand tot felul de fertilizanti, de curios. Acum am ramas pe EasyLife si totul revine la normal. Biofilmul posibil sa fie de la mancare. Doua trei zile nu am sa-i hranesc, sa vad ce se intampla. Cum spui, trebuie sa fac o schimbare radicala. Voi scoate tot afara si startez din nou, pesti voi pune foarte putini, ceva de card si ceva sae, otto si melci de substrat. Am sa folosesc Deponit 9in1 la startup nou. Acum vreau sa finalizez nano-ul apoi ma apuc de el. Mersi de sfaturi tuturor.

[WWW] [ICQ]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: