[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Berea
Forum Index » Profile for Berea » Messages posted by Berea
O sa imi iau un magnet deala de curatat acvarii
Bun, revin maine dupa ce fac acel test.Acum o alta dilema, ieri am facut schimbu de apa cam 30 40% fara sa vreau cand am dat drumu la apa a venit cu jet si a rascolit putin substratul, astazi mi au aparut niste pete mici albe pe interiorul acvariului, sa fie oare din cauza culturi de bacterii sau e doar mizeria de la rascolit?

Ps:Sper ca se intalege din poza ceva.Acel punct alb din capatul lemnului ignoratil e in acvariu nu pe sticla si este acel muci alb ce produce lemnul prima data
Maine am sa apelez la cineva care are un tester ph precis sa vad exact cat am, dar din ce am vazut eu pe la plante etc acest ph e destul de ok,daca nu ma insel
Nu pun micro rasbora, vreau rasbora espey ,neoni, 2 3 ancistrusi , 2 3 coridoras si niste creveti.La ce m am documentat eu as vrea un gh de minim 5 maxim 6 , un ph de 6.5, si cred ca pot avea fauna respectiva,cu riscul ca unii rasbora sa nu se adapteze.Vedem peste o sapt cand introduc pestii,deocamdata cei 3 black molly si cei 4 sae o duc excelent
@scorpionul sunt sigur ca ti a scapat postul #62 ,nu ma certa dar doar asa am gasit la acel magazin tester ph jbl ... si m am grabit, cand se termina iau din acela din 0.2 in 0.2
scorpionul wrote:bravo Mihai, frumos inceput. Poate totusi faci ceva cu termometrul ala

Eu vad doar incalzitorul sau poate e prea tz pt mine
scorpionul wrote:in Sibiu apa e foarte acida. Cred ca ai putea folosi SaltyShrimp - Bee Shrimp Mineral GH/KH+ sau Saltyshrimp aquarium mineral gh/kh+ . Important e sa masori apa pe urma ca sa stii cate minerale pui in ea

Are rost sa maresc si kh ul ? Eu am cautat doar pt gh
Foarte foarte frumos
Facem schimb de conducta? as dori o conducta cu un kh 4-5 si un gh 6
92fox wrote:Salut,
De la ce producator ai luat testele? Sa nu fie cumva expirate caci si eu am patit-o cu niste teste de la Tetra care nu imi indicau deloc si cand am verificat erau expirate. Daca intradevar ai valorile astea mici la GH si KH atunci in functie de ce pesti o sa doresti v-a trebui sa folosesti soluti de remineralizare a apei.
Apa de schimb este direct de la robinet sau prin filtru de osmoza inversa?

De la jbl solutie,si nu sunt expirate.Cel mai probabil trebuie sa cumpar un gh+ am vazut ca se foloseste la acvariile cu creveti.Apa e de la robinet
Si am cumparat teste de KH si GH , KH ul cred ca e sub 2 3 iar GH ul la fel, cred ca am o problema nu ? Stiu ca trebe sa am undeva la 5 6 GH,cand am adaugat solutia nu s a facut intai rosie si pe urma verde, ci direct verde, la fel si la KH s a facut direct galbena , nu s a facut prima data albastra si pe urma galbena,ce solutii sunt?
Eu am inceput ciclarea acum 9 zile, am adaugat cultura de bacterii de la easy, dupa 2 zile am bagat 3 black molly (am citit pe aici ca e recomandat in ciclare caci mai mananca una alta) dupa alte 3 zile am bagat 2 melci neritine zebrate, dupa alte 2 zile am bagat 2 SAE si dupa alte 2 zile inca 2 SAE (la fel si ei foarte buni mancatori de alge) mai ales daca bagi un lemn pt prima oara in acvariu face niste muci albi iar acestor pesti le place sa ciuguleasca de acolo.Dupa 5 zile de cand am bagat acei 3 molly am bagat degetu in cutia de mancare si le am dat doar ce s a lipit pe degetul meu, deci extrem de putina, o sa le mai dau la fel peste 2 zile , vineri schimb 30 40% din apa si sambata am 15 zile de la start, o sa adaug pestii doriti
TomaAna wrote:Helo , donez urgent 1 scalar adult, 1 femela Xipho cu ochii rosii si 2 zebre culoarea standard, predare personala Plaza Romania.

Lasa si o locatie informativa, cu siguranta nu vine cineva de la Timisoara pana la Bucuresti , eu o spun in sensul de a evita zeci de intrebati si raspunsuri din partea ta.O zi buna
Lemon wrote:La ce plante ai acolo, mie mi se pare multa lumina, dar asta poti vedea tu, in timp. Ma refer la aparitia sau nu a algelor.
Plus ca era bine sa fi pus un colant pe spate, sa nu se mai vada matele pe acolo.

Este pus...o sa rezolv cu firele dar in ul tot se va vedea, domnu meseriash de la hornbach mi a spus ca deasta recomanda pt acvarii ca stie ca e bun...si zici ca nici nu am, plante o sa mai adaug
Ce ziceti e cam departe lampa fata de substrat? Sunt exact 50 cm si am 3 neoane de 54w si cam 160-170 litri, neoanele sumt cool warm si flourescent
Buna ziua are cineva asa ceva dar fara aditie de co2 ? As vrea sa mi plantez si eu dar doar cu fertilizanti macro micro si carbo folosesc de la masterline, de 2 sile cate 3.5 ml la 150 litri apa, pana acum bagam 5 si am cuvenit ca e cam mult pt un acvariu inceput de 8 zile si cu ff putine plante.Multumesc

https://www.nevertebrate.ro/pogostemon-helferi-29

Aici am gasit planta
Oky ms
Daca pun un droser de 58w si neonu e de 54 risc sa ard neonul sau sa i scad din durata de viata ? As outea incerca cu un droser de 58w sa vedem daca eceste 2 drosere imp nu le place ceva
Nu e nici un droser cu problema...singure nu se aud, dar cand le bag imp incepe...tocmai ce am refacut toata instalatia la ele cu impamantare cu tot tot, si tot asa se aude
Am facut toate variantele e totul ok, cand adaug inca un droser indiferent care se aude zgomotul,deci doar imp

Forum Index » Profile for Berea » Messages posted by Berea
Go to: