[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sunet ciudat neon  XML
Forum Index » Hardware
Author Message
Berea
Membru de baza

Joined: 10/02/2019 02:09:35
Messages: 385
Location: Sibiu
IP:
Offline

Buna, detin 3 neoane de 54w pe 2 drosere , un droser x 2 neoane si unu x 1 neon, toate bune bag unu in priza ok il bag pe al 2 lea si hop se aude un bazait, scot primul din priza hop nu se mai aude.Concluzie impreuna bazaie ceva la neoane dar separat e ok, care ar outea fi cauza? Multumesc

This message was edited 1 time. Last update was at 14/03/2019 22:25:10

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/11/2011 22:13:12
Messages: 3072
Location: Bucuresti Drumul Taberei
IP:
Offline

vezi ca ai postat la Marine . Poate fi legatura slaba la orice fir sau chiar socluri. Trebuie sa vezi daca droserele sunt pentru neoanele tale. Sunt drosere pentru t5, pentru t8 sau comune, pentru amandoua. Daca toate astea sunt ok mai pot fi cateva probleme: droser neconform, neon semidus, sau curent variabil in retea. Nu exculde si condensul din "capac" . In afara de verificarea firelor, restul din pacate se face prin inlocuire. Si inca un lucru pe care multi nu-l stiu: la pornirea prima data a unui neon, acesta se lasa aprins 15 minute, timpul fiind necesar pentru "rodajul" gazului din el. Si un ultim lucru care imi trece prin cap: fa legatura la pamant! La multe acvarii lipsa acesteia duce la fluctuatii in instalatii sau mai rau : in sonda ph

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Berea
Membru de baza

Joined: 10/02/2019 02:09:35
Messages: 385
Location: Sibiu
IP:
Offline

scorpionul wrote:vezi ca ai postat la Marine . Poate fi legatura slaba la orice fir sau chiar socluri. Trebuie sa vezi daca droserele sunt pentru neoanele tale. Sunt drosere pentru t5, pentru t8 sau comune, pentru amandoua. Daca toate astea sunt ok mai pot fi cateva probleme: droser neconform, neon semidus, sau curent variabil in retea. Nu exculde si condensul din "capac" . In afara de verificarea firelor, restul din pacate se face prin inlocuire. Si inca un lucru pe care multi nu-l stiu: la pornirea prima data a unui neon, acesta se lasa aprins 15 minute, timpul fiind necesar pentru "rodajul" gazului din el. Si un ultim lucru care imi trece prin cap: fa legatura la pamant! La multe acvarii lipsa acesteia duce la fluctuatii in instalatii sau mai rau : in sonda ph


Nu e asa grav ca si marinele au neoane , droserele sunt pt neoanele mele,am facut si impamantarea si tot asa face
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/11/2011 22:13:12
Messages: 3072
Location: Bucuresti Drumul Taberei
IP:
Offline

inlocuieste neonul care te supara cu unul din celelalte. Eventual il pui la droserul cu un neon si vezi ce se intampla

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Berea
Membru de baza

Joined: 10/02/2019 02:09:35
Messages: 385
Location: Sibiu
IP:
Offline

Am facut toate variantele e totul ok, cand adaug inca un droser indiferent care se aude zgomotul,deci doar imp
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/11/2011 22:13:12
Messages: 3072
Location: Bucuresti Drumul Taberei
IP:
Offline

fiecare droser e un circuit separat. Nu ar trebui sa se influenteze unul pe celalalt. Verifica tot ce poti la droserul cu probleme

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Berea
Membru de baza

Joined: 10/02/2019 02:09:35
Messages: 385
Location: Sibiu
IP:
Offline

Nu e nici un droser cu problema...singure nu se aud, dar cand le bag imp incepe...tocmai ce am refacut toata instalatia la ele cu impamantare cu tot tot, si tot asa se aude
Berea
Membru de baza

Joined: 10/02/2019 02:09:35
Messages: 385
Location: Sibiu
IP:
Offline

Daca pun un droser de 58w si neonu e de 54 risc sa ard neonul sau sa i scad din durata de viata ? As outea incerca cu un droser de 58w sa vedem daca eceste 2 drosere imp nu le place ceva
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/11/2011 22:13:12
Messages: 3072
Location: Bucuresti Drumul Taberei
IP:
Offline

droserul e de t5? Trebuie sa scrie pe el. Nu degeaba producatorul specifica acest lucru. Neonul isi ia curent cat ii trebuie. Mai mic sa nu fie, dar mai mare e ok, dar sa fie de t5 sau sa specifice t5-t8

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Berea
Membru de baza

Joined: 10/02/2019 02:09:35
Messages: 385
Location: Sibiu
IP:
Offline

Oky ms
rdciprian
Unripe member

Joined: 11/04/2019 15:37:45
Messages: 1
IP:
Offline

Salutare. Astazi mi-am modificat lampa (4x54w) am exact aceeasi problema. Am doua drossere de 2x54, cand merg singure totul silentios, cand le pornesc pe ambele, un droser bazaie destul de deranjant. Ai gasit motivul pentru care al tau bazaie?
 
Forum Index » Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com