Message |
|
scorpionul wrote:bravo Mihai, frumos inceput. Poate totusi faci ceva cu termometrul ala
Aveam doar 22° in acvariu , si am eu asa un fix ca temp in acvarii trebuie sa inceapa de la 24 ° in sus  . E singurul loc de pe tablia din spate unde intra pana la limita de "minimum water level " . Inca putin si o sa am 24 ° - 25 ° in acvariu si fara incalzitor , atunci am sa il scot.
|
 |
|
92fox wrote:Frumos acvariul! Felicitari!
Vezi ca crevetii aia sakura galbeni si rosi o sa se incruciseze unii cu ceilalti si o sa ai asa zisi "pui hibrizi" care fie vor fii salbatici, transparenti la culoare cu cateva puncte negre pe ei fie incet incet o sa inceapa sa-ti apara si alte culori prin acvariu : negri, albastri sau chiar si rili...
Multumesc de aprecieri , ai dreptate , crevetii s-au incrucisat si am tot felu de culori  , nu prea imi place dar asta e daca nu am stiut de la inceput.
|
 |
|
din pacate pozele cu telefonul isi spun cuvantul
|
 |
|
...
|
 |
|
ceva poze
|
 |
|
La 2 ani de la debutul in aceasta frumoasa pasiune , m-am hotarat sa incerc si un setup olandez.
Acvariu Aquael 60x30x30 ( 54 l brut )
Lampa Odysea 2 x 24 W (momentan merge doar 1 tub )
Filtru Eheim eXperience - 150 - 2406 umplut cu sera Siporax
Co2 butelie de 2 kg
Substrat JBL Volcano , JBL AquaBasis si Dennerle Cristal Quartz Black
Plante : Eleocaris pussila , Pogostemon helferi , Rotala rotundifolia , Ammannia praetermissa , Cabomba aquatica , Staurogyne repens , Pogostemon erectus , Rotala indica
Vietuitoare : 1 melc neritina , 6 creveti Amano , 8 neoni , o multimer de creveti sakura yellow si red .
|
 |
|
Multumesc Humbert si Silviu. M-ati lamurit. Acum am un bazin pe continu si unu pe tempomat. Sa vedem care va evolua mai bine.
|
 |
|
Humbert wrote:ambele variante produc variatii de ph zi vs noapte, deci pare ca smecheria e ca aceste variatii sa fie cat mai mici, lucru care se poate obtine, teoretic, in ambele variante.
eu cred deci ca atat timp cat minimizezi variatiile de ph, ambele metode pot functiona, si predilectia este pt metoda cu program pt ca consuma mai putin CO2.
Multumesc de lamurire. Tu pe ce metoda mergi ?
|
 |
|
ocean wrote:Intrebarea mea ar fi la cate plante ai, la ce volum de apa, la ce incarcatura biologica, esti sigur ca ai nevoie de Co2 ?! Am vazut bazine CU plante(nu olandeze) foarte frumoase fara adaus de Co2 si chiar fara fertilizare. Vad ca exista o tendinta tot mai raspandita ca la "doua fire doua paie" de plante hop cu bioxidul
Problema e ca fara CO2 , gazonul nu cred ca merge bine sau poate nu merge deloc. La mine treaba e simpla , am doar 2 ani de experienta in acesta pasiune , 2 ani e f putin. Daca mai pun la socoteala ca pana acum am folosit tot timpul CO2 si faptul ca sunt destul de ocupat ( nu prea am timp sa experimentez ) , ma vad nevoit sa umblu pe cararea batatorita.
|
 |
|
Am o nelamurire legata de aditia de CO2. Aceasta este legata de timpul de aditie. Sigur ca daca aditionam CO2 e clar ca avem plante. Si daca avem plante e clar ca nu vrem alge. Am observat 2 tendinte. Cea mai des imbratisata , aditie de CO2 dupa un program cateva ore pe zi , cel mai adesea cu 2-3 ore mai mult decat durata de iluminare. Cea mai rar intalnita , cea cu aditia continua 24 din 24.
Care varianta este mai buna ? De 2 ani de cand am inceput si eu acest frumos hobby ,injectez si eu CO2 , dar pana acum am mers pe varianta cu aditie continua. Care sunt avantajele celeilalte variante. Varianta cu temporizare nu aduce fluctuatii prea mari de CO2 si apoi BBA ?
|
 |
|
Ce se poate folosi pe post de balast ? Pietre sau plumbi de pescuit ?
|
 |
|
M-am gandit si la asta . Care sunt efectele apei oxigenate pe BBA ? Alcoolul de exemplu pe BBA , aduce distrugere totala si garantata.
Stie cineva care este eficienta apei oxigenate ? Un versus eventual intre apa oxigenata si alcool , atat in ceea ce priveste agresivitatea fata de plante cat si efectul asupra BBA.
|
 |
|
Vreau sa mut Eleocaris pusila mini ( toata pajistea ) dintr-un bazin in altul. Problema este ca planta este atinsa ici colo de bba. Nu mult doar ici colo, dar na , exista. Sigur ca nu as dorii sa incep noul setup direct cu BBA. Asa ca intrebarea care se pune este urmatoarea : rezista aceasta planta de gazon la tratamentul cu alcool a lu' maritul Faraon ? Daca nu merge cu alcool , cu ce as putea sa o dau , ca sa scape de BBA dar sa nu se distruga ?
|
 |
|
scorpionul wrote:spalare da, decontaminare nu, decat daca ai avut ceva infectii in acvariu de care vrei sa scapi. In rest spalare cu apa calda. Daca ai posibilitatea mutarii acvariului in baie (fara sa-l spargi  ), fa-o ca este mai usoara . Oricum o sa te ia de nas mirosul cand il scoti de acolo si automat te duci cu el la baie.
Infectii nu , decat algele cele de toate zilele  . Cand ma gandeam la decontaminare, ma gandeam mai mult la alge , pestisorii mei sunt sanatosi  .
|
 |
|
Ce parere aveti , este necesara decontaminarea bazinului inainte de restart sau nu ? Cei care decontaminati bazinele in vreun fel , cum o faceti ?
|
 |
|
Nu imi este clar la linia asta de fertilizare , exista N si P in cei 3 produsi ? Sau mai trebuie adaugat inca 2 produsi la ea ?
|
 |
|
Silviu Man wrote:Mai marunt ar fi HC. Mai usor ar fi MC. Depinde de conditii. Ca sa fii sigur de propagare, incearca un dry start.
Multumesc de raspuns. Nu ai citit toata postarea ... dry startul e exclus .... bazinul e on cu pesti plante si toate cele. Se doreste doar schimbarea de pe un gazon pe altul din pure motive estetice.
|
 |
|
Am nevoie de putin ajutor , pregatesc un nou setup si am nevoie de gazon ( am deja eleocharis pusila mini crescut , dar va fi indepartat si inlocuit cu altceva ). Acel altceva vreau sa fie Hemiantus Cuba sau Monte Carlo.
Nu am mai lucrat cu niciuna din aceste doua plante si ma intereseaza care este cu frunza mai marunta . Mai sunt interesat si de un versus intre viteza de crestere si viteza de propagare.
Va multumesc anticipat.
|
 |
|
Apollo wrote:Eu as incerca Ada Amazonia.Dar eu ma gandesc sa fac un olandez.Sunt curios, tu ai fost, esti multumit de jbl aqua basic?
Eu unul cred ca este slab calitativ.
O sa razi de raspuns , nu stiu daca sunt multumit. Adica ma ocup cu acest frumos hoby doar de 2 ani si un pic. Am lucrat cu Aqua Basis doar la 3 set up-uri. Am fost multumit , dar nu am termen de comparatie. Daca nu ai termen de comparatie , stii cum e ... , nu poti fi decat subiectiv din pacate. Tot ce am plantat a mers , exceptand Monte Carlo ( dar aici pot fi mai multe prostii , nu stiu exact de ce nu a mers ... )
|
 |
|
Pe cat posibil as merge pe Dennerle. Ca atare as dori o opinie de versus intre cele doua de la Dennerle, daca stie cineva. La setupul care urmeaza voi merge pe cat posibil doar pe Dennerle , asa ca exclud alte branduri.
|
 |
|