| Message |
|
|
|
Ce fel de nisip ai pus?
|
 |
|
|
|
Apropo de iluminare : vrei sa ai 300 de w pentru 400 de litri?
|
 |
|
|
|
Adrian, standul arata bestial! Si elementele de siguranta sunt, cred, peste necesar. Standul meu pentru Eheim 400 este mult mai simplu.
Insa, avind si sump in el, cred ca ai luat in calcula si o sarcina suplimentara. Felicitari! Acuma sa vedem acvariul pus pe pozitie.
|
 |
|
|
|
Pai de ce nu vorbesti asa, maestre! Acuma e clar, stim cine e ... si cine e ...!
Acuma spune: vrei o identificare vizuala sau topometrica?
|
 |
|
|
Gata, m-am linistit! Ma gindeam sa chem vinatorii de fantome!
Totusi, acvariul are capac! Este totusi posibil sa-l fi scos cu mina sau cu plante
si apoi a luat-o singur la sanatoasa. Nu de putine ori, cind bag mina in apa, vin,
se aseaza pe mina mea si apoi incep sa ma "ciuguleasca".
@Dan : Multumesc! Cu semineul este o alta poveste hazoasa, o spun cu alta ocazie!
PS Scuze pentru confuzie, eu bag mina numai in apa, in vin bag furtunu'
|
 |
|
|
|
Vreau sa mai adaug ceva legat de GSA. Se pare ca relatia GSA-Anubias este de tip antagonist din punct de vedere al continutului apei in fosfati.
Asadar, un nivel scazut de fosfati favorizeaza GSA dar defavorizeaza cresterea si mai ales inflorirea Anubias. Se pare ca nu le putem avea decit
impreuna. Depinde ce ne dorim mai mult.
|
 |
|
|
|
Nu cred ca trebuie sa editezi imaginile, arata foarte bine asa, au o nota de "prins in miscare", mie imi plac.
|
 |
|
|
|
Da, dar nu sta in casa, cel putin nu acum, cind nu este prea frig afara.
M-am gindit si la varianta de a-l fi luat pe picioare, pe papucii de casa ... dar nu avea cum sa ramina intreg.
In plus, era sub fotoliu, in coltul dinspre perete!!!
|
 |
|
|
|
Felicitari, chiar e simplu ... si frumos!
Daca vrei sa iei melci care sa te scape de GSA, Spiral Horn sunt cei mai buni.
Vezi ca sunt si creveti care tolereaza un pH mai ridicat, indeosebi Neocaridinele
cum ar fi Red Sakura, Blue Dream, Red Rili sau Yellow Fire. Eventual o pereche de
Cambarellus Patzcuarensis ! ... pe care eu i-am pierdut tocmai pentru ca nu le-am
asigurat un pH mai ridicat (dupa cum mi-a explicat un coleg cu experienta).
|
 |
|
|
Salut!
Abia m-am intors acasa si prima remarca a sotiei mele a fost : "Hai sa vezi ce am gasit in sufragerie, sub fotoliu!".
Ma duc in sufragerie si gasesc asta :
Pina aici nimic deosebit : un Amano, probabil femela, evadata din acvariu.
Insa ... acvariul se afla la peste 7 metri de locul unde l-a gasit!
... sub acel fotoliu!
Asadar, nu l-am scos accidental cu vreo planta, sau cu apa, sau cu altceva. Ar fi trebuit sa-l gasesc pe dupa comoda pe care sta acvariul sau
in jurul acesteia. Dar ... la 7 metri de acvariu, in alta camera ... Cum oare a rezistat sa sara pina acolo?
Am mai gasit RCS lipiti de peretii acvariilor, in afara lor (la acvariile descoperite), am mai gasit tot RCS pe marginea comodei de la A45, ...
dar un Amano la peste 7 metri de acvariu ... asta e ceva nou!
Incep sa ma intreb ce altceva mai "salasluieste" pe sub mobila din casa!
|
 |
|
|
|
Ma miram de unde ai rezultatul acela ... Testele alea sunt foarte imprecise, ti-ar trebui ceva mai bun.
Eu zic sa te tii de plan si sa astepti. Legat de peste, nu ma pricep la patologie asa ca mai bine asteptam
sa intevina un coleg cu experienta in cresterea lor.
|
 |
|
|
Asadar, votul meu se duce la ...
1/1
5/2
.. si evident 4/3!
Felicitari!
PS Imi cer scuze ca raspund repede da' nu stiu cum se face insa ma prinzi tot timpul cu degetele pe tastatura!
|
 |
|
|
|
De data asta imi cer scuze, nu am inteles mesajul din prima, scuze inca o data!
Inteleg ca ai vrut sa ai continuitate intre calupuri. Rog un admin sa stearga mesajul nepotrivit.
|
 |
|
|
OK, ne spui cind trebuie sa incepem sa votam
|
 |
|
|
|
Adaugarea de bacterii in filtru si in apa ajuta ciclarea, nu o grabeste! Bacteriile din filtru si substrat se vor dezvolta in limita nutrientilor din apa.
Pentru bacterii, nutrientii sunt amoniacul si nitritii, in aceasta ordine, in logica ciclarii. Bacteriile se adauga in acvariu la fel cum se adauga
lactobacilii in lapte pentru a-l fermenta : pentru insamintarea mediului si initierea proceselor. Ciclarea dureaza oricum citeva saptamini, pentru
ca bacteriile care sustin procesul denumit generic ciclare se multiplica mult mai incet decit majoritatea bacteriilor.
Repet, in acest moment acvariul este dezechilibrat si va dura 2-3 saptamini pina sa se echilibreze din nou, din punct de vedere microbiologic si biochimic.
Schimba apa des, in proportii de 25-30% (mai bine mai putina si mai des decit multa deodata si mai rar) si hraneste cu mare atentie pestii. Verifica
des plantele si elimina frunzele afectate sau in descompunere. Poti adauga Filter Medium mai des (o data pe saptamina) pentru ca, daca e sa credem ce
spun producatorii, contine substante care maresc rezistenta pestilor la factori nocivi si sustin integritatea tegumentelor si mucoaselor.
|
 |
|
|
|
Esti sigur de rezultat? NO2 la acest nivel este otrava in apa.
Era mai bine daca mergeai in paralel cu cele doua filtre pina se cicla cel nou.
Acum nu-ti ramin decit schimburi mai mari si mai dese de apa, mincare cit mai putina
si rabdare.
|
 |
|
|
|
La cum arata acvariul ... de ce nu are un titlu potrivit?
|
 |
|
|
|
Puii nu trebie hraniti. Gasesc destula hrana in acvariu. Eventual, poti presara citeva foite de Spirulina, bine maruntite, pe suprafata apei; va ajunge peste tot.
Daca vrei sa iei mincare speciala, sunt mai multi producatori si furnizori (Dennerle, CSF, ...). Gasesti pe net.
Atentie la dozarea carbonului lichid. Eu am lichidat o generatie de RCS cu un astfel de produs.
|
 |
|
|
|
Plante :
In zona din fata :
- Eleocharis Pusilla Mini
- Marsilea Hirsuta
- Micranthemum Monte Carlo
- Hydrocotyle Verticilata
- Pogostemon Helferi
- HC
- Hemianthus glomeratus
Pe laterale, in spatele radacinilor si printre radacini :
- Hydrocotyle Tripartita
- Cryptocoryne Flamingo
- Cryptocorybe Wendtii Compact
- Alternanthera Mini
- Hygrophila Pinnatifida
- Staurogyne Repens
- Rotala Indica
- Sagittaria Subulata Pusilla
Pe radacini :
- Bucephalandra sp. (diverse)
- Anubias (varietati mici)
- Moss (XMas, Fissidens, Flame, Vesicularia)
- Microsorum pteropus
Plante suport pentru ciclare :
- Alternanthera Lila
- Limnophila sp.
- Ludwigia Rubens
- Hygrophyla Polisperma
Pe cit posibil voi comanda variantele "in vitro".
|
 |
|
|
|
Ultima e de generic : Falci!
LE Scriem in acelasi timp. Delay on ...
|
 |
|
|