| Message |
|
|
nimsoc79xxl wrote:Am un acvariu facut de o firma "specializata" (spun ei) , dimensiuni: 1500mm L/380mm l/900mm h sticla de 12mm. Are forma octogonala.
E ceva ce nu pricep in ceea ce spui: ai un acvariu octogonal dar imi dai dimensiuni ca la acvariu cu baza dreptunghiulara. Sa inteleg ca foaia de geam lateral are 380lx900h? Daca este asa si este octogonal, bazinul trebuie sa aibe 627,5l, iar daca e hexagonal la dimensiunile date de tine, volumul e de 337,6l, in nici unul din cazuri nu are 450l cum spui tu. In fine, tu stii ce ai acolo.
Asa cum spuneam in celalalt topic, lasa prostiile deoparte si cumpara dow corning 881 negru sau transparent( in functie de gustul tau), o sa dai pe el 34 ron/tub nu 15-20 cat sunt probabil celelalte si ai garantia adevarata a lipiturii. In cazul tau as chema pe cineva de pe forum sa iti lipeasca acvariul si i-as lasa pe aia cu firma deoparte. Acvariul o sa trebuiasca refacut complet, altfel eu nu as mai avea curaj sa plec de acasa, daca dupa 2 luni mi s-a desfacut deja o laterala. Exista si varianta sa iti cumperi tu siliconul si sa ii pui pe ei sa ti-l curete si sa-l lipeasca la loc.
Mai ridic o problema mare de tot in cazul tau: geamul de 12 este suficient? avand in vedere inaltimea bazinului? Este posibil ca siliconul sa fi cedat sun presiunea apei, avand in vedere inaltimea mare a bazinului, si atunci..........trebuie inlocuit cu unul mult mai gros. Oricum, e o greseala de proiectare la bazin, iar cauzele posibile a dezlipirii sunt mai multe: ori siliconul e prost si nu rezista la o astfel de presiune, ori nu s-a respectat tehnologia de aplicare a lui( curatat, degresat zonele de aplicare), ori te-ai grabit sa pui apa in el si nu s-a uscat complet( impropriu spus uscat), ori toate astea au fost bune dar geamul e prea subtire si el se desface ca o lalea...Recomandarea mea este refacerea completa a bazinului, ramanand in picioare problema grosimii geamului
|
 |
|
|
|
tocmai ca nu cedeaza fiind facuta special pentru presiune. Gandeste-te ce presiune are coca, pepsi si alte asemenea sucuri cand agiti sticla vara. Iei o sticla de coca, pepsi ( in nici un caz de apa plata, eu nu am incercat cu astfel de sticle de apa plata, ca sa nu risc, pentruca nu stiu daca sunt facute la fel ca celelalte de presiune) se gaureste dopul, se baga in el un robinet gen pompa de aer din acvariu, se lipeste cu Picatura, iar in robinet bagi furtunul cu care a venit sistemul tau. Nu e complicat, iti trebuie putina indemanare
|
 |
|
|
|
dupa mine asemenea discutii nici nu ar trebui sa existe. Bagam o groaza de bani in filtre, materiale filtrante, fertilizanti, substrat, lampi si multe multe alte cele, si ne mai punem problema la 50-60 ron dati in plus pe un silicon de calitate. Cu ce te multumeste economia facuta acum, daca sa zicem ca vine un meserias la tine si ti-l lipeste ok, nu ai nici o problema, dar rezista cu cativa ani mai putin decat daca ai folosi dow corning? Cheltuim zeci de milioane pe tot ce trebuie la un acvariu si ne mai uitam la 50-60-70 ron in plus? Nu degeaba dow corning este mai scump decat celelalte. Mai bine pun mai putine plante la inceput, cumpar mai putini pesti, investesc mai putin in amenajarea acvariului, dar in nici un caz nu trebuie facut rabat de la calitatea siliconului. Calitatea se traduce prin pret la o firma care se respecta, si te respecta ca si client. Eu lucrez in vanzari de ani de zile. Am vazut tot felul de produse si am inteles un lucru care trebuie scris cu litere de aur CALITATEA ARE PRETUL EI! Asa ca lasati prostiile deoparte si folositi dow corning. Si sa nu veniti cu argumente gen ca nu aveti 50-60 ron de care nu va puteti lipsi ( maine nu beau bere sau nu mananc in oras si tot scot banii astia) ca sa ii investiti in calitatea siliconului, ca in cazul asta va spun: lasati-va de acvaristica, nu e pentru voi...Puteti sa va suparati pe mine sau nu pentru ce v-am spus, dar nu faceti rabat la calitatea siliconului
|
 |
|
|
|
daca pui o sticla asa de mica, inseamna ca saptamanal vei face bomba
|
 |
|
|
|
uite, eu nu stiu ce reteta ai folosit, dar eu iti dau una pe care am probat-o si merge foarte bine( asta asa ca sa poti face comparatie in metoda de pregatire si compozitie)
Ingrediente necesare:
- 500gr zahar
- 2 plicuri gelatina dr oetker
- 1 plic drojdie uscata dr oetker
- 1 sticla pet 2,5l
Mod de preparare:
1) Gelatina din cele doua plicuri se pune
la inmuiat intr-un vas cu 150ml apa rece.
Se lasa 15 minute.
2) 500gr de zahar se amesteca cu 500ml apa, se pun pe aragaz
la foc mic, amestecandu-se incontinuu pana
zaharul se omogenizeaza.
3) Peste amestecul de apa cu zahar se pune gelatina inmuiata,
la foc mic, amestecandu-se incontinuu pana la primul clocot.
(daca se fierbe, gelatina nu isi mai face treaba)
4) Dupa primul clocot, se ia de pe foc, se lasa putin la racit cat sa puteti
pune in sticla de plastic. Se scoate sticla la rece, pana ce amestecul se raceste, si se poate baga
la frigider. Se lasa pana amestecul se intareste.
5) Dupa ce s-a intarit, se amesteca 150ml apa calduta cu o lingurita
rasa de drojdie dr oetker si se toarna incet in sticla
peste gelatina.
Cam asta e tot. Dupa 2-3 ore incepe sa produca gazul, asta in functie de temperatura din camera.
|
 |
|
|
|
ce nu merge la bomba?
|
 |
|
|
super! inseamna ca suntem 3 : Maria sa Faraonul ( alintat Porcul), dorutheos ( am retinut de unde ii vine numele) si....  batai prelungite de tobe.......eu........pentruca ma cheama ......Bog dan( pentru cei care nu cunosc, Bogdan mai inseamna: daruit de Dumnezeu)
sper sa nu te superi de mica discutie, dar a fost interesanta anagramarea
|
 |
|
|
|
bine ai venit Doru! Si Theos de unde vine? De la TheoDorus Jianul?
|
 |
|
|
|
bine ai venit. Sunt foarte frumoase cele 2 modele dupa care vrei sa te inspiri. Din cunostintele mele, ca sa le mearga bine scalarilor trebuie sa ai un acvariu inalt. Sunt pesti carora le place sa se deplaseze mult pe verticala. Inalt 60-70cm si nu prea lat. Si as cumpara mai multi scalari avand in vedere ca ei se imperecheaza pe viata, sa aiba de unde alege. Asa ca daca ti se pare ok ceea ce iti spun trebuie sa iti faci tu acvariul, pentruca marea majoritate a acvariilor sunt mici ca inaltime. L-as face open top pentruca scalarii nu sar. T5 obligatoriu pentruca T8 nu bate la adancime mare. Astea sunt cateva idei. Sa vedem ce mai spun si colegii care au mai multa experienta in scalari
|
 |
|
|
|
a face un acvariu in dormitor e unul din cele mai benefice lucruri pe care poate sa le aiba cineva. Multi dintre noi, inclusiv eu, ne facem acvariul in sufragerie ca sa ne bucuram de el pe tot timpul zilei. Dar ce este mai frumos decat sa stai in pat si sa adormi cu ochii in acvariu. Concluzie: eu voi avea doua acvarii: unul in sufragerie si unul in dormitor
|
 |
|
|
|
poti face un capac de plasa. Cumperi de la instalatii electrice un tub sau doua din acelea care se fixeaza pe perete si in care se ascund cablurile electrice. Mai cumperi perdea cu ochiurile cat mai mari, si o fixezi pe tuburi. Din tuburi se face un cadru dupa forma acvariului, eventual daca e mare acvariul se mai pune un intaritor tot din tub la mijloc. Lipiturile intre tuburi sa fac cu Picatura. Iti trebuie putina indemanare si toata treaba ar trebui sa te coste in jur de 10-15 ron
|
 |
|
|
|
bag de seama ca tu esti genul 1 poza pe an. Tot e bine. Decat nimic mai bine asa. O mica corectie pentru tine: 120x50x50=300l nu 330l. Cred ca ai avea mai mult succes daca ai pune mai des poze. Bafta!
|
 |
|
|
|
pai aici ai 2 variante
1) poti inlocui bidonul punand furtunul la un pet de 2,5l in care bagi un robinet de la pompa de aer( costa 2 ron)
2) mai complicat este sa imparti toate cantitatile la 5, inmultesti cu 2 si ai obtinut cantitatea pentru 1 l. Numai ca va trebui de fiecare data sa cantaresti cantitatile cand le pui la facut. Avand in vedere ca vei face asta aproximativ odata pe luna, mie mi se pare mai complicat. Sau poate au alti colegi reteta de 1 l. Ideea e ca daca 2,5l ii folosesti cam 1luna, daca faci doar 1l de solutie vei face manevra asta la cel mult 2 saptamani. Tu decizi
|
 |
|
|
|
iti dau o reteta sa te inspiri ca mod de preparare
Reteta co2
Ingrediente necesare:
-500gr zahar
-2 plicuri gelatina dr oetker
-1 plic drojdie uscata dr oetker
-1 sticla pet 2,5l
Mod de preparare:
1. Gelatina din cele doua plicuri se pune
la inmuiat intr-un vas cu 150ml apa rece.
Se lasa 15 minute.
2. 500gr de zahar se amesteca cu 500ml apa, se pune pe foc
la foc mic, amestecandu-se incontinuu pana
zaharul se omogenizeaza.
3. Peste amestecul de apa cu zahar se pune gelatina inmuiata,
la foc mic, amestecandu-se incontinuu pana la primul clocot.
(daca se fierbe, gelatina nu isi mai face treaba)
4. Dupa primul clocot, se ia de pe foc, se lasa putin la racit cat sa puteti
pune in sticla de plastic. Se scoate sticla la rece pana amestecul se raceste si se poate baga
la frigider. Se lasa pana amestecul se intareste.
5. Dupa ce s-a intarit, se amesteca 150ml apa calduta cu o lingurita
rasa de drojdie dr oetker si se toarna incet in sticla
peste gelatina.
Cam asta e tot. Dupa 2-3 ore incepe sa produca gazul, asta in functie de temperatura din camera.
|
 |
|
|
uite aici la Dragos cateva poze http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/17511.page asta asa ca idee pentru tine
|
 |
|
|
silicon dow corning nu am gasit decat aici: http://www.pepika.ro/21-Acvaristica/506~Executie-acvarii/5523-Silicon-pentru-acvarii-Dow-Corning-881-310-ml-negru.html
daca vrei fund dublu te sfatuiesc sa apelezi la cineva cu experienta. Poti sa ii scrii lui Porcu direct pe PM daca vrei, el ta ajuta oricum.
Si acum sfatul de aur: NU TE GRABI CU COMENZILE, geamuri, etc pana nu iti elimini toate semnele de intrebare. GANDESTE DE 10 ORI SI DA COMANDA O DATA. Pot apare probleme la care nici nu te gandesti
|
 |
|
|
|
in primul rand sa folosesti un silicon de calitate este conditie de rezistenta in timp si nu numai. Iti recomand dow corning 881, e mai scump cu 10 ron la tub, dar merita. Ca estetica eu as merge pe varianta aleasa de tine. Dar daca pui fund dublu se schimba problema. Si inca un aspect privind latimea: ca imagine datorita efectului de lupa se vede cam 2/3 din latimea pe care o ai. De aceea daca exista posibilitatea, ca spatiu in primul rand si apoi ca toate celelalte...lumina,etc, eu as merge pe 60 l.
|
 |
|
|
|
la fel si pentru lateralele mici
|
 |
|
|
daca vrei sa faci asa, sfatul meu este sa micsorezi fundul, nu sa ii maresti fetele. De cele mai multe ori ai probleme cand ii faci/cumperi capacul, sau cumperi lampa pentru open top( ele sunt create pentru 1200, nu pentru 1223). Si mai mult, uite-te la lungimea tuburilor de neon, la care se adauga soclurile inainte de a decide lungimea acvariului. Detalii despre lungime gasesti aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2163.page
|
 |
|
|
|
nu pot deschide pozele
|
 |
|
|