[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Scalari & co  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
sk_bruce
Member

IP:

Sa incep cu inceputul.

Acum 5 ani am renuntat la acvaristica. Lipsa acuta de timp. Dar de cateva luni, un sir de evenimente au culminat cu inceperea noului plan: Biotop Amazonian. Scalari, Neoni... Toracata si ancistrusi. (Stiu persoane care au pesti la prima generatie Amazoniana. Prinsi de ei insusi in Amazon)

Am cateva modele:
http://www.youtube.com/watch?v=P2md9tSFTBo
http://www.youtube.com/watch?v=FmXK40eIuVk (min 2)

As putea romaniza acele acvarii. Adica ce ar trebuiis sa comand in Romania si ce ar trebuii sa fie homemade. Daca pot face ceva homemade la calitatea celor din comert voi face eu. Daca cele din comert sunt net calitativ superioare (eheim, tertra, etc) si mult mai rezistente, nu voi face rabat la calitate. Din vechile mele acvarii mia mai ramas un filtru UV si un filtru extern de 300l/H.

Sa o iau cu inceputul. Doresc sa am 5-6 scalari, eventual sa tin 2 perechi daca nu se calca pe bataturi. 10-20 neoni (cat sa fie un banc) si 1 pereche de toracata. Eventual si o pereche de ancistrus.

1. Dimensiuni acvariu?
2. Sa il cumpar (ce sa cumpar?) sau sa il fac (cat de mare, vezi intrebarea 1 )
3. Capac
4. Soclu
5. Lumina - Observ o lumina cu tenta galbui maronie. E de la culoarea apei? Sau de la lumina. Sau o combinatie?
6. Filtru
7. Plante
8. Fundal
9. Elemente de decor (pietre, lemne, radacini)

Timp de realizare: 3 luni.
Buget: 1000E

Multumesc!

Intr-o balta neagra / Patru ochi luceste... / Ce sa fie oare? / Cred ca e doi peste.
[Yahoo!] [MSN] [ICQ]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

bine ai venit. Sunt foarte frumoase cele 2 modele dupa care vrei sa te inspiri. Din cunostintele mele, ca sa le mearga bine scalarilor trebuie sa ai un acvariu inalt. Sunt pesti carora le place sa se deplaseze mult pe verticala. Inalt 60-70cm si nu prea lat. Si as cumpara mai multi scalari avand in vedere ca ei se imperecheaza pe viata, sa aiba de unde alege. Asa ca daca ti se pare ok ceea ce iti spun trebuie sa iti faci tu acvariul, pentruca marea majoritate a acvariilor sunt mici ca inaltime. L-as face open top pentruca scalarii nu sar. T5 obligatoriu pentruca T8 nu bate la adancime mare. Astea sunt cateva idei. Sa vedem ce mai spun si colegii care au mai multa experienta in scalari

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Taz
Membru de baza

IP:

salut . Acel acvariu este usor de facut si arata super , mai ales cu bugetul tau nu-i problema .
1. Acvariul cat mai mare , in special lungime si inaltime pt scalari , un 200x60x60 ar fi perfect ,
2. Daca nu ai mai facut acvarii ,mai bine fa-l la comanda
3.Capac homemade , fac diferiti colegi acvaristi foarte faine
5.Lumina poate sa fie cu tenta galbuie sau folosesti turba in filtru + lemne si iti coloreaza apa galben , de la tanin
6. Extern , cele mai bune sunt Eheim , umplut doar cu sticla sinterizata ( Siporax , Substrat Pro . Sintomec , Micromec , Matrix etc)
7.Plante plutitoare , Pistia , Eichornia , Limnobium etc , eventual ceva Echinodorusi mari .
8. Autocolant negru , simplu si frumos
9.Diverse lemne , se pot folosi vita de vie , stejar , salcie etc sau lemne din petshop , pietre rotunde necalcaroase .
Cu scalarii iti recomand din proprie experienta , sa iei un grup mai mare 8-10buc pui , iar pe masura ce cresc dai din iei si iti opresti doar ce iti place , eventual 2 perechi .Iar ca tetra , merg bine neonii rosii , rummynose etc grup de minim 20-30buc , iar corydoras grup de minim 8-10buc ,
[Email] [Yahoo!]
BGD46
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Acvariul "model"(youtube) are dimensiunile: 160/62/55h

La bugetul tau se poate realiza usor asa ceva. Lemne de genul ala gasesti la Hornbach, pietre.....la rau....etc
Recomand un substrat mai fin decat in filmuletele puse de tine. Ceva de genul 2-3 mm, ca sa-l poti curata mai usor.
Lumina poate sa fie facuta cu spoturi si poti sa-l lasi open.
Cred ca o sa ai nevoie de un filtru extern mai mare decat ce ai in momentul asta acasa.
sk_bruce
Member

IP:

Multumesc pentru sfaturi.

Studiind mai departe pe internet, am observat cateva lucruri care inainte de a le vedea filmate si folosite mi se pareau inacceptabile.

#1. Nisip/pietris marunt ca substrat.
Q: Cum se sifoneaza?
A: (Probabil) Nu se sifoneaza decat superficial cu un furtun, ce e sub stratul superficial se lasa in descompunere pentru plante. Probabil ca va functiona la un acvariu nu prea populat si cu volum mare (500l++).

#2. Frunze de stejar pe substrat.
Q: Cum se sifoneaza?
A: Nu stiu. Probabil ca la fel, superficial.
Cel care le folosea spunea ca frunzele de stejar contin bacterii benefice. E adevarat?
Daca e adevarat, nu poate fi un biotop amazonian, din moment ce stejarul nu creste in emisfera sudica... Oare poate fi inlocuit cu alte frunze?

Intr-o balta neagra / Patru ochi luceste... / Ce sa fie oare? / Cred ca e doi peste.
[Yahoo!] [MSN] [ICQ]
tonyve
Junior member
[Avatar]

IP:

salut frunzele de stejar trebuie sa fie uscate si oparite.Nu merita sa te complici cei de la jbl au frunze super am folosit si eu

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: