| Message |
|
|
|
Am o vorba de cand eram mic: Asta e tara tuturor IMPosibilitatilor.
|
 |
|
|
|
WOai ce prostie,urasc faza cand vin fericit acasa cu un produs,indiferent care,ma apuc,il instalez si abia astept sa ii dau drumul,si urmeaza CATASTROFA !!! In tara asta,la dreaqu' se mai numeste "garantie" o chestie care ORICUM nu se repara ???
Ar trebui sa se numeasca:" Abureala de Tigan". Pentru ca de fapt,pe ea nu scrie ce credem NOI ca scrie,ci:" Cumparati produsul pe riscul vostru,ca pe noi oricum ne doare la basca de ce defect are,ne intereseaza doar sa il vindem.In caz ca va ganditi sa veniti cu el inapoi la noi,mai bine luati-va gandu' ca mai dati si bani pe taxi/benzina degeaba si va omorati si gura de pomana."
E bine totusi ca ai reusit sa il faci,si ca sfat personal,nu renunta la buretii pt filtrare mecanica,totusi incearca sa bagi cumva zeolitul.Eventual,in caz de adaugarea unui intern cu flow destul de bun,pui burete pe sorb cum spuneai.Altfel,ti se vor colmata extrem de repede materialele filtrante.
|
 |
|
|
Felicitari pt acvariu,lucratura a iesit foarte PRO
P.S.: Zi-i tu ca ceramica aia hexagonala nu e SUPER ?! 
|
 |
|
|
I-auzi,si mai important ca actele pe casa !! Pune-le bine,pune-le bine ! 
|
 |
|
|
Si totusi,dupa 10 ani :
http://www.nevertebrate.ro/Scoica-Anodonta
http://www.nevertebrate.ro/Sinanodonta-woodiana
L.E.: Chiar vbeam cu sotia acum vreo 2 luni ca in acvariul mare sa punem cateva scoici...Pana la urma,Ashavodaz,tu ce ai mai facut,ce ai mai aflat ? Acum intreb si eu: Scoici sau Nescoici ?
L.E.2 : Citii niste reviewuri despre woodiana,se pare ca au facut larve ce s-au dezvoltat pe branhiile pestilor....
|
 |
|
|
|
pai nu prea ne lamurisi...ne dadusi doar 1 diagnostic,fara sa spui daca ai adaugat ceva fiinte noi in acvariu,ce apa ai pus in ultimul timp si cum,etc...
Vezi cu site-ul asta,bifeaza mai jos ceva simptome si vezi butonul de PERFORM DIAGNOSTIC,poate te ajuta
|
 |
|
|
|
Cam Tarziu vin si eu,dar na...
Cvasciuc Mihai Daniel Jumatate ucrainian din partea tatalui
24 de ani varsator oltean
Rocker inrait,post hardcorist,death metalist,tot ce se poate
Urasc multe,imi plac putine.
URasc tutunul,nu-mi place berea si nici cafeaua.Imi plac dulciurile,sunt dependent de ciocolata si femei
1 sotie,1 baiat(1 an si 7 luni),+4 amante stabile.Actuala sotie e fosta amanta.Deh...Primul la 3 din ele...
|
 |
|
|
|
asta e motivul pt care nu recomand acvaristilor incepatori,specii precum viviparii.Se plictisesc imediat,renuntand la a mai avea grija de pesti,inevitabil a renunta la acvaristica.Pt mine,speciile Tetra sunt "sfinte"
|
 |
|
|
|
prea tare articolul,imi place caa fost descris asa cum trebuie,prin simplitatea si totusi complexitatea lui de acvarist.Cel mai mult imi place ca a dat cu "dislike" piata asiatica,unde toti inmultescde dragul momentului...si doar atat.
|
 |
|
|
|
Toate cichlidele sunt agresive in perioada de imperechere/depunere/etc. Teoretic ai putea sa pui ancistrusi fara probleme,dar cel mai sigur asteapta sa mai creasca puii
|
 |
|
|
WOAI CAT DE TARE !Culoarea decorului e geniala,si lumina slaba rarefiata ma farmeca la maxim  superbitate
|
 |
|
|
Prima veste foarte rea:
M-a sunat bunica-miu in timp ce eram la munca si mi-a zis ca de dinainte cu o seara,nu a mai vazut unul dintre"serpisori",desi l-a cautat peste tot,chiar si in creanga.Spunea ca mai vede doar 1.Cand am auzit,stiindu-le comportamentul,automat i-am zis din prima,putin la gluma sa nu isi faca griji:"aaaa, pai cu siguranta e in filtru extern".
Am ajuns acasa abia a2a zi seara,deci dupa 48 de ore de la disparitia pestelui,deschid capacul filtrului extern,si intr-adevar,cel mai subtire kuhli dintre cei 2,era inauntrul filtrului,din pacate mort,dar din fericire(daca se poate zice asa) netocat de rotorul filtrului,se pare ca acest aqua pro e gandit foarte bine,inul si outul sunt separate prin nu stiu ce "schema" de rotor, astfel ca nicio bucata din kuhli nu era in interiorul acvariului,sau cum au patit altii cu filtrele interne in trecut,unde am citit ca unul i-a intrat in filtrul intern,i-a fost tocat,absolut tocat,si dupa ce a incercat sa adune bucati din peste de prin acvariu,se pare ca incercarea i-a fost zadarnica,caci apa s-a destabilizat,si bacteriile au inceput sa ii devasteze pestimea.In fine,cand am bagat filtrul,m-am gandit ca se poate strecura printre gratiile acelui sorb de in,dar m-am gandit si ca sunt mult prea dese ca sa isi faca loc,insa din nou KUHLi m-au convins ca se strecoara PESTE TOT cu prima ocazie.ASta e si motivul pt care am renuntat la ei,in trecut unul din ei mi-a murit mie incercand sa se strecoare pe langa intern nemaiputand sa iasa.Stiu ca trebuia sa cumpar un burete cu care sa acoparIn-ul,insa credeam ca probabilitatea de a se baga in teava este extrem de mica si nu o sa reuseasca.Macar acesta care a mai ramas e de 2-3 ori mai gros,deci nici daca ar incerca nu ar reusi; oricum,ca metoda preventiva,o sa pun un burete pe sorb cat mai curand posibil.
O alta veste aiurea e ca temperatura apei din camera este foarte ridicata,zilnic fac schimburi de apa cu apa de la frigider,insa doar de maxim 1 grad,pt a nu le da soc termic.Stiu ca nu este recomandabila faza cu frigiderul,dar pana la o viitoare instalatie cu elice,schimburile de apa sunt tot ceea ce pot face.
Ramane valabila intrebarea cu circuitul apei din interiorul filtrului extern in caz ca imi puteti raspunde,insa am mai schimbat putin ordinea materialelor filtrante,iar in loc de500-700mlde ceramica fina am adaugat 1 l de ceramica hexagonala poroasa.Am cumparat in sfarsit un postament si pentru acvariul cel mare,l-am gasit intr-un magazin de import mobila din Germania,din lemn foarte masiv,era la 450 ron si am negociat destul de dur,instiintand patronul ca stiu cum se face cu mobila prin Germania,fapt pt care mi-a facut reducere de 100 ron,cumparand postamentul(o masa cu rama lata de 10cm de lemn masiv in mijloc avand o lamela destul de groasa de ceramica,dar foarte grea ea fiind inconjurata de acea rama de lemn masiv,masa se apropie pe undeva de 70-80kg,cred ca doar marmura de design din interior are undeva pe la 30-40 de kg) cu 350 ron si 10 lei pt transport acasa  Urmeaza montarea decorului 3D(daca o sa il mai montez,pana la urma mi-am dat seama ca imi place acvariul mai aerisit),dupa care ciclarea 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
DAn P se refera la faptul ca africanii au nevoie de lungime,pe cand el are inaltimea mai mult decat jumate din lungime.Un asemenea bazin nu s-ar preta deloc africanilor,POATE decat daca ar fi sa zicem o singura specie,6-7 dar asta ca experiment temporar,insa CU SIGURANTA nu le place deloc lungimea,inaltimea nefolosind-o.In asemenea acvariu recomand ciclide africane pitice sau americane pitice.Sau ceva random
|
 |
|
|
Descrie vietatile  Pot fi melci de substrat(cel mai probabil) sau mici viermisori albi,datorati mancarii excesive.
P.S.: Din nou o poza la care nu ma pot abtine sa nu dau comment
P.S.2: Pacat ca parul nu e brunet  ....just sayin'
|
 |
|
|
Facui si o "poza" la cum functioneaza sistemul
E rea,dar atat pot eu,am vazut si mai rele,am facut si mai bune schite.Daca aveti rabdare,accept ajutorul vostru
Intrebarea mea : APA coboara pana jos,sau doar iese imediat pe OUT ce intra pe IN ?
|
 |
|
|
|
Intrebare: Daca am scos "galetutele" pt material filtrant din filtrul extern,exista riscul ca apa ce intra in extern sa nu coboare pana jos de tot,astfel pe OUT sa iasa apa imediat intrata in filtru? Ma tem de chestia asta,pt ca in acele casolete,era de-a lungul lor un spatiu care strabatea tot filtrul de sus pana jos la fiecare imbinare a lor.Totusi,acel culoar ce coboara de sus in jos in interiorul filtrului,este exact sub butonul de amorsare,pt a se umple mai rapid cu apa.Deci pana la urma,acel"Culoar" are de-aface cu IN-ul si OUT-ul filtrului atunci cand merge facand astfel circulatia apei pe intreg filtrul,sau are rol doar de amorsare ? Eu daca am scos casoletele,am pus saculetii cu materiale filtrante unul peste altul,si imi e teama ca apa nu strabate toate materialele filtrante inainte de a iesi,chiar daca debitul este unul puternic.Ma tem sa nu circule aceeasi apa,materialele filtrante fiind mai mult un fel de bariera,iar apa ce intra sa fie evacuata imediat,ea facandu-si putin spatiu in 2-3 cm dintre capac si materiale filtrante, fara a strabate saculetii.(stiu ca ma repetai,dar vrusei sa ma fac inteles.)
|
 |
|
|
Prea tare update-ul.
P.S.: Sa nu renunti la cioate 
|
 |
|
|
|
Pentru unu de asta,merita sa tii un sarat