[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Prin posta trimit doar in limita timpului disponibil si doar daca vremea o permite.
Nu am timp sa ma deplasez la autocare. Asta daca as sti de unde pleaca.
Am scris asta pentru a fi inteles de toti cei care solicita plante, chiar si prin pm.
Si dura un sfert de ora pana incarcai un amarat de joc. Si daca nici nu mergea si trebuia sa reincarci...
Hai sa nu mai poluam. Am o musca pe caciula, ca io am cam inceput.
Sa mai zic si eu?
Nu stiu ce sa admir mai intai, frumusetea acvariului sau a pozei?
Sau pe amandoua?
Felicitari maxime
Glumesc, cum naiba sa nu glumesc, ca doar n-am 14 ani. De HC 85 ati auzit? Mai stiti cum lucra si ce se facea cu el?
Scuze de oftopic
Vad ca te-a prins bine de tot. Arata din ce in ce mai bine. Curat, ingrijit, proaspat.
Vezi ce inseamna lumina, fertilizare, CO2?
Parca ar merge niste Blyxa acolo?
Bine ai venit, Maria.
Hai mai repede cu bazinul cel mare
Bine ai venit si stai pe aproape.
Salutare.
Nu ne cunoastem, dar nu pot sa nu-ti spun bine ai revenit.
Neonus wrote:am fost unul din primii useri ai acestui forum

02:00:00
Pe vremea aia existau calculatoare?
Si internet?
Io cred ca este o eroare
La iluminare n-ai ce face, trebe sa improvizezi. Tu parca ai acvariu de 60 de litri, din cate tin minte. Macar un 40 de W sa ai acolo.
Fertilizare ieftina si la indemana, ar fiJBL. Ferropol si Ferropol 24.
CO2 pentru inceput iti recomand bomba. Apoi, in functie de finante si de cat de tare te ia capul incepi sa-ti iei si parti din instalatia de CO2.
Nu stiu ce neoane gasesti tu la voi. Vezi de la Phillips 830, 865. Poate gasesti. Daca nu, ia de pe net Osram Fluora. Marbo media le spune celor care le vand.
M-as risca si as inlocui Elodea (sau ce-o fi aia) din stanga cu niscaiva Hetherantera zosterifolia. Si in fata ei as pune o tufa de Blyxa
Iar coltul din dreapta spate ramane asa, golas?
In afara de a taia planta de la nivelul substratului, sau putin sub substrat?
Este normal. Plamtele rezista o periada, apoi incep sa clacheze.
Ai doua variante
Prima ar fi sa te dotezi cu tot ce trebuie pentru a putea creste plante din categoria moderate. Asta pe o scara in cinci trepte. Very easy, Easy, Moderate, Hard, Very hard. Asta inseamna lumina, fertilizare, CO2. Si apoipoti trece de "moderate"
Sau varianta doi, ramai doar pe plante Very easy sau Easy. Dar si aici posibil sa te razboiesti cu alge.
Aici la Hardinnes, vei vedea cam care sunt plantele din fiecare categorie.
and_alx wrote:gaseam cate o planta plutind si o bagam la loc,

Odata de doua ori, merge, dar daca se intampla des, nu-i bine. Asta inseamna ca plantei nu-i merge destul de bine incat sa dezvolte radacini. In afara de asta, fiecare replantare presupune o actiune mecanica asupra tulpinii, rezultand deteriorarea acesteia la baza.
and_alx wrote:gaseam frunze de la anumite plante aratand de parca erau mancate de omizi

Asta poate fi carenta de ceva. Nu prea stiu ce anume, dar oricum un alt semn ca planta nu este ok.
and_alx wrote:gaseam frunze din plante plutind pe apa ca si cum ar fi fost rupte de catre cineva

La fel, planta sufera. Se rup frunzele de la tulpina, cu tot cu petiol.
and_alx wrote:cateva puncte verzi pe geam(cred ca sunt alge)

Se desprind usor sau cu mare greutate? Daca se desprind usor, ->GDA, daca racai un pic la ele, ->GSA
and_alx wrote:Am citit ca viviparii mai mananca si frunze, ca pot fi melci sau viermi care fac acelasi lucru

and_alx wrote:O fi ancistrusul de vina

Nu este ancistrusul si nici melcii. Desigur, pot avea o parte din vina, dar intr-un acvariu cu plante sanatoase nu s-ar cunoaste.
Problema la tine este alta. De fapt sunt altele
Lumina, fertilizare, CO2. Fetilizare am inteles, ai pus ceva apa de ploaie de la Tetra. As merge minim pe JBL. Lumina? Cata, ce tuburi? Si CO2-ai sau nu?
Adaug si niscaiva Ceratopteris
Spor la treaba si tie si bine ai venit
Hai cu un acvariu, ceva, nu ne mai fierbe
Baga un mesaj duminica dimineata, sa n-o uit acasa
Asta daca nu vrei sa treci maine prin Berceni
Pai iti faci un cont pay pall, apoi unul pe ebay si cam gata.
Uite si aici un topic in care s-a discutat putin treaba asta
Revin cu ceva plante.
Blyxa japonica, intr-o cantitate indestulatoare
Riccia-putina
Ludwigia repens-vreo 3-4 fire
Si cateva fire bune cred ca de Echinodorus. Dar sa mor daca stiu ce neam este. Se poate vedea aici; chiar langa filtru
Uite aici un extern mic, numa bun pentru ce vrei tu. Parca pe ebay sunt vreo treizeci si ceva de dolari. Plus transportul vreo douazecisicinci...
Pai si daca ai numa 1-2 creveti, ce te mai agiti?
Mda, uitasem ca tu te-ai luat de piept cu mai multe ostiri odata. Mie imi ramasese gandul doar la ciano

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: