and_alx wrote:gaseam cate o planta plutind si o bagam la loc,
Odata de doua ori, merge, dar daca se intampla des, nu-i bine. Asta inseamna ca plantei nu-i merge destul de bine incat sa dezvolte radacini. In afara de asta, fiecare replantare presupune o actiune mecanica asupra tulpinii, rezultand deteriorarea acesteia la baza.
and_alx wrote:gaseam frunze de la anumite plante aratand de parca erau mancate de omizi
Asta poate fi carenta de ceva. Nu prea stiu ce anume, dar oricum un alt semn ca planta nu este ok.
and_alx wrote:gaseam frunze din plante plutind pe apa ca si cum ar fi fost rupte de catre cineva
La fel, planta sufera. Se rup frunzele de la tulpina, cu tot cu petiol.
and_alx wrote:cateva puncte verzi pe geam(cred ca sunt alge)
Se desprind usor sau cu mare greutate? Daca se desprind usor, ->GDA, daca racai un pic la ele, ->GSA
and_alx wrote:Am citit ca viviparii mai mananca si frunze, ca pot fi melci sau viermi care fac acelasi lucru
and_alx wrote:O fi ancistrusul de vina
Nu este ancistrusul si nici melcii. Desigur, pot avea o parte din vina, dar intr-un acvariu cu plante sanatoase nu s-ar cunoaste.
Problema la tine este alta. De fapt sunt altele
Lumina, fertilizare, CO2. Fetilizare am inteles, ai pus ceva apa de ploaie de la Tetra. As merge minim pe JBL. Lumina? Cata, ce tuburi? Si CO2-ai sau nu?