| Message |
|
|
|
Filter Medium este de la Easy Life.
Legat de filtrare, fara sa pretind ca ma pricep foarte bine, doar din observatiile mele, consider ca un filtru setat pe filtrare mecanica impreuna cu celelalte nu va face
mare diferenta. Daca sunt legate in parale, apa va trece prin toate IN-urile, asa ca doar o mica parte va fi debitata de cel mecanic. Alta este situatia in care prefiltrarea si
filtrarea de baza sunt legate in serie. Asadar, ma gindesc ca logic ar fi o prefiltrare, decit un filtru mecanic dedicat, in acelasi bazin in care apa se mai duce pe alte doua
IN-uri. Nu se poate face o separare neta niciodata.
LE ... am corectat o prostie : "daca filtrele sunt legate in paralel, apa va trece prin toate IN-urile". Nu "in serie" cum am scris din prima. Scuze.
Da' Adrian a inteles ce voiam sa spun.
|
 |
|
|
|
Poti sa-l pui linga unul dintre spraybar-uri, ca sa nu intre in conflict cu flow-rile celor doua. Insa eu nu as mai adauga nimic deocamdata.
Ai suficienta filtrare, iti trebuie rabdare ca sa se reechilibreze acvariul. As folosi in schimb Filter Medium pentru suspensiile fine care inca
mai "misca"prin apa.
|
 |
|
|
Day 49:
Change up to 30 % of the water.
Check the technique (is the pump running, does the switch on/off clock work, is the CO2 running).
Add fertilizer; We stil recommend only ½ a dose.
Depending on which kinds of plants you have in your aquarium, it is time for the first actual cutting (see more about trimming here). Generally, we recommend that you postpone the first cutting until the plant is big and has developed a good root net. Use frequent and less extensive cuttings to maintain the balance in the aquarium. The re-planting of stem plants is important in order to achieve the best result. Remember to remove cut off material with a net, which typically floats in the surface and shades as well as releases nourishment.
Ziua 49 :
Am schimbat 30% din apa si am adaugat fertilizanti. CO2 merge la 10-11 b/min. Programul de lumina este de 10 ore pe zi, fara pauza.
Inca nu se pot tunde plantele, asa ca am aminat aceasta manopera. Apa se mentine limpede, nu sunt probleme evidente cu algele. In rest, nimic deosebit.
Si inca doua care mi-au placut : din seria "mama si copilul" :

|
 |
|
|
|
Poti sa treci la schimburi de 10 litri la doua zile. De la valoarea asta, in A45, eu schimbam 30% la fiecare trei zile.
Observa cu atentie ce se intimpla in acvariu si cred ca poti sa mergi cu schema asta inca o saptamina-doua.
|
 |
|
|
|
Foarte tare! Ai senzatia ca aproape se vad stomatele frunzelor.
Cel mai interesant mi se par reflexiile bulelor de oxigen. Oare
cum ar arata cu ceva mai multa lumina proiectata pe ele?
|
 |
|
|
|
Foarte frumos, Alex! Detaliile rocilor si radacinilor sunt superbe.
De aproape, ai senzatia ca esti intr-o jungla sud-americana.
Parce te astepti sa zarsti un cap de olmec rasarind dintre radacini.
|
 |
|
|
|
Cit schimbi acum? 10 litri pe zi sau la doua zile?
|
 |
|
|
|
Pentru 240-250 de litri, e700 este mult prea mic. Poate un e1501 sau mai curind un termofiltru de la Eheim, umplut la refuz cu Matrix sau ceva din aceeasi clasa de material filtrant.
|
 |
|
|
|
Ce filtru extern ai?
|
 |
|
|
Eu ti-as sugera sa te hotarasti asupra acvariului si astfel sa cistigi timp ca sa poti modifica standul corespunzator.
Nu cred ca mesterii s-au apucat, cu multa rivna, sa-ti produca standul inca.
|
 |
|
|
Plici e OK, mai ales cind Imgur incepe sa dea eroare.
|
 |
|
|
incepator wrote:
Taz wrote:La Hornbach , Zoomania , Animax ai fost? Au acvarii eheim , juwell etc
Da, am fost.
M-am gindit si eu sa-i sugerez o astfel de solutie dar acolo gasesti mai cu seama acvarii utilate, cu filtre interne,
cu lumina subdimensionata ... astfel incit platesti echipamente pe care nu le folosesti mai tirziu, din care pastrezi
cel mult termometrul si, daca ai noroc, gasesti neoane de schimb sau reflectoare care sa se potriveasca.
|
 |
|
|
Eu zic ca mai bine astepti sau cauti altceva decit sa platesti dublu pentru acelasi lucru.
Incearca si asa, daca nu ai rabdare sa iei un Eheim :
https://www.aquadec.ro/content/calculator-acvariu
|
 |
|
|
|
Cind tunzi plantele stem (probabil stii) poti face si o replantare a portiunilor detasate.
Dupa cum vad eu in poze, poti face o tunsoare in trepte si sa obtii un fundal bogat,
ceva oarecum in stil olandez. Cele de liga feriga ar sta mai bine putin mai in spate
(de ex. Pogostemon, daca am indentificat-o corect).
|
 |
|
|
Salut!
Esti modest, acvariul arata foarte bine. O evolutie surprinzatoare fara CO2 (chiar nu adaugi nimic, nici carbon lichid?).
Singurul lucru de care are nevoie este o tunsoare, ca sa delimitezi mai bine zonele plantate si sa indesesti putin Ludwigia si restul plantelor de fundal.
De asemenea, mie mi-ar place ca Microsorum si moss-ul sa fie mai ... descoperite si astfel, puse in valoare.
In rest ... 
|
 |
|
|
|
1200 de lei ?!
Am inteles bine?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Vezi ca sunt incalzitoare mici de la Diversa si sunt OK, eu am doua si merg bine.
|
 |
|
|
Foarte faine, Gabi. E o placere sa le privesti.
Cit despre ban ... n-ai vazut ce bus incapator are?
Ne putem muta acolo cu acvarii cu tot!
|
 |
|
|
Salut!
Cum nu ma pricep la lipit sticla ... iti urez succes si te astept la "cotitura" cu partea artistica! 
|
 |
|
|