[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Intrebare: In general,Geophagusii,avand in vedere ca sunt "eartheateri" sunt in siguranta in substrat cuartos negru de granulatie 1-3 mm ? As vrea sa cumpar niste Brasiliensis sp red si chiar daca spune despre ei ca nu sunt atat de"eartheateri"precum rudele lor brasiliensis,tot vreau sa fiu sigur ca se simt bine,ca nu vor avea probleme,sau mai stiu eu,exemplarele tinere sa scurme substratul si sa se inece,cum patesc de obicei carasii...
Deci prin urmare,prin teorie filtrele care au "tavitele" "mufate" direct una peste alta creand o conducta creeaza circuitul apei de jos in sus ?
Zic (din nou)ca un Sun Sun 404B ar fi numai bun Are 2000 l/h ca debit.Mi se pare atragatoare ideea
Da,dar asezarea din poza nu are absolut nici o relevanta pt mine...Deoarece dupa bureti,eu as pune ceramica ,nicidecum carbon care are suprafata DELOC poroasa.Cum naibii de suprafetele poroase la ei sunt la extremitati,iar in mijloc sunt cele mai putin poroase,cu suprafete MINIME de pastrat bacterii ? Chimia apei o inteleg,insa nu inteleg de ce pozitioneaza in halul acesta materialele ? De exemplu,in poza cu Aqua Pro 1200 ce il mai am,buretii imi aratau pusi a fi tot jos,insa eu mi-am gasit Kuhli-ul mort ce a intrat pe IN pe buretele imediat ce da in IN.Adica apa ce intra pe IN la mine da in bureti,apoi in ceramica,apoi in restul luat de sus in jos
image

image

SI pentru ca tot nu m-am convins de unele chestii,(exceptand faptul ca in locul bilelor de plastic ar fi siporax/ceramica)vreau sa stiu si eu de ce sunt buretii jos,in loc sa fie sus?! Vreau sa stiu si eu circuitul apei intr-un Sun Sun cat si a altor filtre si sunt sigur ca nu sunt si nu voi fi singurul care se va intreba vreodata DE CE ASA si nu ASA ? Pt mine,logica sta asa: Apa intra pe IN in filtru,da in Buretii care ar trebui sa stea SUS,apoi ar da in Siporax,apoi in zeolit sau carbon sau orice alt material filtrant mai fin.De ce cei din tutoriale pun buretii jos,daca apa intra pe sus? Exista cumva posibilitatea ca apa ce intra pe sus sa cada pe o parte a peretelui lateral si sa revina pe mijloc prin partea de jos a filtrului urcand spre Out ?
Sper din suflet sa mai existe.asa ceva nu face orice roman,si ma bucur sa vad asa ceva si pe la noi
Mi se par cam drastice masuratorile,zici ca sunt facute de stefanp no pawn intended Lasand gluma la o parte,facui niste calcule aleatorii,si lucrurile ce lipsesc cel mai mult de acolo sunt varietatile de filtre, nu tu aqua el turbo 500/1000 nu tu sun sun 404, nu tu mai multe.Sfaturile ce le dau insa sunt f bune,cam drastice si masuratorile pt schimbul de apa,insa sunt facute dupa procentajul de suprapopulare al acvariului,deci nu trebuie luat in seama decat ce e pana in 45% din totalul apei.Ca sa faceti un "test" cat mai corect, pregatiti-va sa aveti filtre cat mai de firma,vazui ca cele de la Eheim sunt toate acolo

Later Edit: Ca sa va faceti o idee despre ceea ce va zic,uitati aici un exemplu :

Equipments:

Tank (LxDxH): 120 x 50 x 55 cm (330.0L)
Filters: Sunsun HW304-B, Sunsun HW303-B, Aqua El Fan Filter Plus Fan-3

Selected species: 5 x Heros Notatus

Recommendations/Warnings/Suggestions/Notes:

Warning: Your selected species may eventually require 192% of your aquarium space. You may need to deal with territorial aggressions later on. Try removing some of (Heros notatus) or get a larger tank.

Recommended temperature range: 22 - 29 C. [Display in Farenheit]
Recommended pH range: 5.5 - 7.5.
Recommended hardness range: 1 - 15 dH.

Warning: You should add more aquarium filtration capacity.

Your aquarium filtration capacity for above selected species is 92%.
Recommended water change schedule: 69% per week. (You might want to split this water change schedule to two separate 44% per week)
Your aquarium stocking level is 184%.
Your tank is overstocked. Unless you are an experienced aquarist who can meet the maintenance/biological needs of this aquarium, lower stocking levels are recommended.

Observati ca dupa 2 filtre externe destul de maricele si unul intern destul de bunicel, ei spun ca 5 heros notatus sunt prea multi pt un 330 doar ei singuri.Ce sa mai zic de ceva sanitari,sau un synodontis acolo ? Cu problema agresiunii din timpul depunerilor,da,sunt de acord.Dar cred ca 5 heros notatus ar duce-o chiar bine in 330 l
@stefanp : Ia-ti niste pesti mai activi,nu asa blajini ca scalarii,altfel o sa te tenteze maxim sa iti plantezi si acvariul cu scalarii
Update:
-Astazi s-au mai adaugat 2 serpisori Kuhli destul de maricei/lungi Sunt de culoare crem inchis,spre maro.Sunt de aproximativ 6 luni in acvariul de la petshop,ramanand LEGENDARI datorita puterii lor de supravietuire,iar eu m-am hotarat in sfarsit sa ii iau.Au fost colegi de acvariu cu ceilalti 2 dungati care i-am luat atunci,iar acum regasirea dintre cei 3 fu dulce,caci cel dungat imediat incepu sa se frece de unul dintre cei nou veniti,asa cum fac bala shark la inmultire.Se instalara imediat,facandu-si toti 3 loc sub radacina pe care e stapan synodontis-ul.
-Populatie actuala:
1 synodontis puiut,cam lenes dar siret,cu niste mustati enorme
1 botia (presupus histrionica posibil kubotai)
3 cory albino
3 rummy nose tetra
2 filigera
3 tetra pinguin
1 neon negru care datorita aparentelor,sta in grup cu pinguinii
3 kuhli nazdravani (1 dungat, 2 simplii)
2-3 ancistrusi de 2 cm(a adus sotia de la tara 3,dar vad doar 2 prin acvariu,e posibil ca unu sa fie dat disparut)

Alte mici noutati: Apa din cel de 330 a inceput sa se mai limpezeasca,astept cu nerabdare adaugarea synodontis-ului in el,si aducerea treptata a pestilor de la tara,urmand achizitionarea altora.
Am mai achizitionat 1 solutie de la Tetra Crystal Water(scrie doar in franceza) pt limpezirea apei,transformarea particulelor mici in particule mai mari,pt a fi indepartate de filtru si 1 sticluta de Esklarin de la Tropical cu aloe vera care are rolul de a neutraliza substantele "rele" si a acomoda pestii cu apa de la robinet,protejeaza mucoasele,ii scapa de stres si alte reclame ce scrie pe eticheta .
Astazi la schimbul de apa,adaugai niste Aqua Safe de la Tetra si niste Crystal Water(sper ca nu isi dau cap in cap amandoua,deocamdata totul bine).
-Facui un nou "aranjament" cu radacinile/crengile mele si cele de la user-ul skija,iar cei mai incantati de el sunt cory cu ancistrusii si botia-ul care cauta si cauta si cauta populatia de melci probabil,care a decimat-o complet in urma cu cateva saptamani
Ape limpezi si pestisori sanatosi
wow,ce acvariu aerisit.Cred ca lumina il face sa arate asa
Superb
Scuze ca nu iti raspund la intrebare,in mare motiv ca nu stiu,dar sti cat de importanti sunt melcii de substrat,nu ?
Ba eu cred ca am inteles,dar ca de obicei,tu nu vrei sa ma intelegi ZIsei ca nu era divortat,caci si lui ii placea ca FEMEIA sa vina la el sa se cuibareasca langa el,precum o face pestele.SI da,pestele e FEMELA,deci mi-ar placea si mie sa am un peste care sa imi faca asa ceva.Eu zic sa lasi atitudinea de moldoveanca cu care te lauzi mai usor si sa te concentrezi mai mult in a fi om.Sau femeie.
Sau pur si simplu sa nu bage vivipari,caci risca sa il aibe suprapopulat in cateva luni,si sa se sature de acvaristica in alte cateva luni.Ia ceva pesti tetra,astia ii recomand eu mereu.
Ce-ai frate? Cum sa fii divortat ? Asta vrem cu totii,sa ni se dezlantuie instinctele de barbati.Daca era femeie,iti placea ca de fiecare data venea si se cuibarea langa tine.Eu zic ca ai un peste grozav,cu un caracter deosebit.As vrea sa am si eu unul caruia sa nu ii fie teama de mine
De sus in jos.Si deci cam asta raspunde la tot
ah,pai asa am si facut,insa am pus si un burete in interior deasupra materialelor filtrante.Intrebarea mea se rezuma la faptul ca vreau sa stiu in ce parte a filtrului sunt particulele mai mari ? pe partea de sus,sau pe partea de jos ? ca sa stiu cum pozitionez materialele filtrante,caci eu am pus de jos in sus: Turba/lava vulcanica/carbon/zeolit/inele ceramice si vreau sa stiu daca trebuie cumva invers caci altii pun inelele ceramice/siporaxul jos si materialele mai putin poroase sus
Am o intrebare:
-Unde se pozitioneaza buretii ca mediile filtrante sa nu se colmateze prea repede ? In sertarul de jos,sau in sertarul de sus? Am vazut fel si fel de teorii...Conteaza filtrul ?
pt inceput poate sa bage si o pereche.in 2 luni o sa aibe acvariul plin )))
hehe ma bucur sa vad un membru care desi e nou pe forum,stie ce face Imi place sa vad ca oamenii intra pe forum si pt hobby,nu doar cand au nevoie disperata de ajutor
Mult succes cu noul proiect.Sper sa dureze o viata

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: