iar avusei impresia ca e unul de 120 lungime Voiam sa zic ca fix asa arata si al meu,si intariturile sunt la fel ! Bai e de belea acvariul tau.Numai bine,ape limpezi si pestisori sanatosi
fuck.Deci prima data coboara fortat prin tavite respectiv prin materialele filtrante,apoi urca prin "teava"creata de tavite,si iese pe Out practic prin teava. Bun.Repet ca sa fiu sigur ca inteleg bine.Initial asa si credeam ca o face,insa m-am ametit rau de tot.Inseamna ca si Aqua pro are acelasi sistem,din cauza faptului ca are aceleasi chestii ca si sun sun.Inseamna ca nu mai schimb materialele filtrante din aqua pro si raman cu aceeasi idee ce o aveam si la sun sun.Inseamna ca cei care pun buretii jos,o fac practic degeaba,caci murdaria cea mai mare intra mai intai in prima tavita,respectiv cea de sus.
frate,recomand aquariumprest.ro iei de acolo zeolit,lava vulcanica,carbon,turba,inele ceramice,sau tot ce iti vine in cap,caci au niste preturi mai mult decat decente.Scrie acolo despre fiecare in parte ce si cum face foarte detaliat.iei cate 1000ml din fiecare,iar pe viitor te decizi ce iti place mai mult.cel putin eu asa am facut Spun ca au preturi decente,caci daca comanzi cate 1 saculet din fiecare,sa zicem unul costand 30 ron,iar tu iei inele ceramice,zeolit,lava vulcanica si turba,comanda finala va fi de 120 ron,iar transportul e gratuit peste ce depaseste 100 ron Ceea ce mi se pare extraordinar,caci stiu exact pe ce dau banii.FIecare are cate o cutie separata,in cutie fiind saculet cu ochiuri micute,ce le poti folosi in viitor la diferite chestii A,si sa nu uit: Din filtru(in caz ca iti vin) dai la o parte in special bilele de plastic si inelele ceramice(caci sunt foarte fine,fiind mai degeaba) lasand in caz ca doresti carbonul.De obicei,filtrele astea au in ele,cele 3 cheite "magice" ale filtrarii Daca dai comanda de eheim,nu vei da la o parte decat bilele de plastic,caci celelalte 2 materiale filtrante sunt bune,caci ei au niste produse bune odata cu filtrul
L.E.2 : pana la urma asupra a ce te-ai hotarat ?
Multumesc mult pentru raspuns, Nimeni.Se pare ca trebuie sa rearanjez materialele punand ceramica jos si restul mai putin poroase sus.Ciudateniile naibii cu circuitele astea
@Sebidamian: Ca sa iti raspund la nelamurirea in legatura cu nelamuririle mele....Nelamurirea mea era legata de ordinea CORECTA a materialelor filtrante,cum ar fi mai eficient de pus.In materie de buget,un Sun SUn ar fi exceptional.Ca fiabilitate,in niciun caz nu se poate asemana nici macar compara cu un Eheim si nici macar Jbl.Eu totusi privesc lucrurile asa: Am vazut mai multi oameni satisfacuti de SUn Sun la care nu aveau nicio asteptare,decat de Jbl,care odata cu trecerea timpului,ramaneau dezamagiti,deoarece debitul scadea,randament dadeau dar nu cel promis,etc.La sun sun intr-adevar,plasticul ala e de speriat am inteles,totusi sunt oameni care il folosesc de 2-3 ani si inca sunt multumiti.Daca pleci perioade mai lungi de acasa si nu ai timp mereu de a umbla in filtru,un debit mai puternic iti asigura totodata mai putine umblari in filtru.Eu de aceea am optat pt un Sun SUn 404B,caci are 2000l/h DAR cu un consum de 66wati.Consumul este enorm,in comparatie cu un Jbl care are doar 6-7 w dar la un debit pe jumatate.Acum,ca dau mai putin pe filtru si mai mult pe factura de curent,tot acolo ajung,insa ma incanta faptul ca am loc destul pt enorm de multa ceramica si restul goangelor mele,pe cand un Jbl nu ma lasa sa "ma respect"cu atata spatiu decat cu un buget dublat.Iar de Eheim nu aduc vorba,ca am salariu de 1000 ron,am sotie si copil,platesc chirie ,facturi si etc.Si totusi am 4 acvarii.Si ca sa nu creeada cineva ca denigrez firmele de prestigiu,sa sti ca Jbl este firma mea preferata,am pana si termometru de la ei,iar mancarea ce le-o dau la pesti este DOAR de la Jbl.Am peste 20 de borcanele din toate felurile.Marti imi ajunge filtrul SUnsun,asa ca urati-mi perioada lunga de folosire,caci asta e si motivul pt care am luat un Sun Sun si nu Jbl : Nu vreau sa umblu des in el.
offf imi pare rau pt pestisorii tai ,din pacate cu betta nu am experienta.DIn cate stiu,cand excrementele devin lichide/albicioase e semn de dropsy,o boala destul de grava care totusi eu am reusit sa o tratez la un carasel de-al meu.Asteptam sfaturi de la cei mai experimentati.Totusi ma bucur ca ai filtrare si tot ce trebuie la el Sa nu renunti.
Sunt de fapt 4 3 sunt de la skija
L.E.: Vad in acvariul meu ceva ce nu o sa mai vad in altul: Synodontis-ul,botia si cu 1 dintre ramirezi cot la cot in cautarea hranei pe fundul acvariului.Ramirez-ul e mai sfios,dar syndontis-ul il atinge din cand in cand cu mustatile pe botia ,iar botia raspunde urmandu-l lipiti unul de altul.E incredibila acvaristica asta !
Ma razgandii,mai las putin synodontis-ul aici si il mut odata cu pleco cand voi lua.
Acvariul arata mai bine in realitate decat in poze Teava e murdara pe interior de la turba din filtru,iar petele ce apar in unele poze sunt de la bulele de oxigen
Plecai la petshop cu borcanul in mana cu gandul sa iau niscai pleco (1 albino si 1 negru cu puncte albe) micuti,cam 5-6 cm caci intrai cand terminai munca in magazin si vazui ca adusera pesti BUCURIE MARE!!! In gandul meu era:"acum e de mine,pana nu se imbolnavesc toti,tre sa iau si eu cativa".Cum spuneam,ma dusei acasa si aveam in cap atat pe drumul dus cat si intors cum vor arata cand vor creste mai maricei Ei bine,ajuns acolo,aflu ca pestii nou sositi nu au preturi,deci....trebuie sa ma rezum doar la pestii ce au pret...Insistai eu pe-acolo si pana la urma o facui sa sune pe patron,dar intreba doar de cateva rase,asa ca plecai acasa cu 2 ramirezi puiuti de 3 cm si 2 red nose tetra,ca sa completez la cei 3 avuti deja.Luai ramirezi pana la urma pt ca stiu ca sunt pretentiosi,si aia zise ca abia luni seara pun preturi la toti,si ma gandii ca pana luni mor toti ) Macar pleco sunt mai rezistenti Initial crezui ca luai mascul si femela,dar avand in vedere micile conflicte ce incepura a avea loc intre ei,cred ca amandoi sunt masculi,fir-ar! Pt cei care au/au avut ramirezi,stiti cumva daca si femelele riposteaza la masculi cand sunt atacate atunci cand sunt pui ?
Astazi imi iau synodontis-ul acasa in bazinul cel mare
hehe frate,am prins si eu super oferta,plus ca scoate in evidenta coloritul pestilor(in bazinele plantate ))) ) Dupa buget coane Fanica,dupa buget si renumeratie Plus ca mie imi place :-?? Eu ma refeream daca le dauneaza sanatatii nu fashion-ului,dar oricum,mersi de raspuns,chiar nu stiam ca nu exista substrat negru.Dar daca tot veni vorba,pare logic