Message |
|
Nu e in regula sa pui electrovalva la bomba de co2. Lasi pur si simplu sa intre co2 in bazin non stop. Daca apa e valurita bine la suprafata pestii nu vor avea probleme peste noapte.
La aditia de co2 de la bomba e greu sa reglezi debitul , oricum este variabil , functie de temperatura din camera , de concentratia solutiei ...
Necesarul de co2 depinde mult de masa de plante , lumina , program de iluminare .
|
 |
|
skija wrote:Daca ii place tare se face si rosie- maronie
O tenta roscat maronie o au frunzele noi. Ideea e ca eu am 2 tuburi de neon , unul JBL de 9000k si un Dennerle de 6000 k . Asta in ideea sa se vada pietrele frumos .  . M ar bate gindu sa iau un tub JBL de plante si sa l combin cu Dennrle ul actual, sa vad daca exista vreo diferenta in dezvoltarea plantelor .JBL ul are 4000k , deci lumina nu e asa de galbena fata de tubul pentru plante Dennerle - am vazut pe specificatii ca ala are 3000 k .
|
 |
|
Multumesc Alex.
E prima oara cind tin planta asta. Mi se pare de efect si sper sa arate bine in contextul asta.
|
 |
|
Eu as merge pe un eccopro 200. Are robineti de reglaj, se amorseaza usor, e silentios. Pui un burete pe in si renunti complet la filtrul intern. Singura problema sa zic asa la modelul asta este ca trebuie unsa garnitura cind îl desfaci sa l cureti. Dar asta nu ti ia mai mult dr 2 minute.
|
 |
|
Mie mi au trecut prin mina pina acum 4 canistre Eheim. Cu nici una din ele nu am avut probleme.
|
 |
|
Un topic de urmarit.
|
 |
|
Mersi.
O poza de azi. Mare lucru nu e in evolutia bazinului , am umplut de Pinnatifida pe linga lemne - va dura putin pina vor creste si se vor vedea . Am tuns moss ul si tripartite si ma lupt in continuare cu ceva BBA.
[/img]
|
 |
|
'Avantajul pauzei de pranz pentru mine consta si in faptul ca pot sa ma uit la acvariu si dimineata inainte sa plec la munca si seara dupa ce ajung acasa.
'
E singurul motiv dupa mine petru care merita pauza de prinz.
|
 |
|
Am testat ambele variante , cu si fara pauza. Concluzia mea este ca nu se justifica pauza de prinz . Un program de 8 ore de iluminare fara pauza este suficient pentru o buna dezvoltare a plantelor .
|
 |
|
Foarte frumos proiectul. Felicitari !
Poate ne dai si ceva feedback despre difuzorul inline de la jbl.
|
 |
|
Mai mai mult decit pe tine iti apreciez nevasta ca accepta un proiect de anvergura asta .  Bafta cu noul bazin !
|
 |
|
Arata bine bazinul .
|
 |
|
Mai mult ca sigur este cryptocoryna wendtii brown.
|
 |
|
Multumesc Mister Batman de apreciere.
Dragos o sa studiez foarte serios problema daca o fi sa ma arunc la asa ceva. Îmi plac mult pestii marini da sa tii un acvariu marin o simt ca si responsabilitate ca si cum ai creste un copil.  .
Ma uit pe jurnale marine da nu ma sint pregatit inca pentru o provocare de genu asta.
|
 |
|
Exista o sectiune unde posteaza colegii care detin acvarii cu cichlide. E bine sa arunci un ochi si sa vezi cam ce bazine detin fiecare , ce filtrare, ce specii de pesti combina :
http://www.acvariu.ro/forum/forums/show/40.page
|
 |
|
Nu stiu daca o sa o iau chiar acu pe urmele lui nenea Batman ...
Pun si un close up cu un crevete - nu prea l am prins in focus ....
|
 |
|
Nu mi a zis nimeni ca se pune si apa .....
Una peste alta de citeva zile ma bintuie niste ginduri malefice - studiez jurnale de saraturi la greu  .... noroc ca nu am timp de asa ceva acum ca as fi in stare sa mi fac un nano sarat .
|
 |
|
Sigur molly maninca creveti- nu merg in aceiasi combinatie .
Totusi ce ai vazut tu putea fi "carcasa"unui crevete napirlit , iar molly sa ciuguleasca de pe ea.
|
 |
|
Si eu tot cu lama de cutter l-am desfacut.
|
 |
|
Bun venit !
|
 |
|