[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabi C
Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Nu e in regula sa pui electrovalva la bomba de co2. Lasi pur si simplu sa intre co2 in bazin non stop. Daca apa e valurita bine la suprafata pestii nu vor avea probleme peste noapte.
La aditia de co2 de la bomba e greu sa reglezi debitul , oricum este variabil , functie de temperatura din camera , de concentratia solutiei ...
Necesarul de co2 depinde mult de masa de plante , lumina , program de iluminare .
skija wrote:Daca ii place tare se face si rosie- maronie

O tenta roscat maronie o au frunzele noi. Ideea e ca eu am 2 tuburi de neon , unul JBL de 9000k si un Dennerle de 6000 k . Asta in ideea sa se vada pietrele frumos . . M ar bate gindu sa iau un tub JBL de plante si sa l combin cu Dennrle ul actual, sa vad daca exista vreo diferenta in dezvoltarea plantelor .JBL ul are 4000k , deci lumina nu e asa de galbena fata de tubul pentru plante Dennerle - am vazut pe specificatii ca ala are 3000 k .
Multumesc Alex.
E prima oara cind tin planta asta. Mi se pare de efect si sper sa arate bine in contextul asta.
Eu as merge pe un eccopro 200. Are robineti de reglaj, se amorseaza usor, e silentios. Pui un burete pe in si renunti complet la filtrul intern. Singura problema sa zic asa la modelul asta este ca trebuie unsa garnitura cind îl desfaci sa l cureti. Dar asta nu ti ia mai mult dr 2 minute.
Mie mi au trecut prin mina pina acum 4 canistre Eheim. Cu nici una din ele nu am avut probleme.
Un topic de urmarit.
Mersi.
O poza de azi. Mare lucru nu e in evolutia bazinului , am umplut de Pinnatifida pe linga lemne - va dura putin pina vor creste si se vor vedea . Am tuns moss ul si tripartite si ma lupt in continuare cu ceva BBA.

[/img]image
'Avantajul pauzei de pranz pentru mine consta si in faptul ca pot sa ma uit la acvariu si dimineata inainte sa plec la munca si seara dupa ce ajung acasa.
'

E singurul motiv dupa mine petru care merita pauza de prinz.
Am testat ambele variante , cu si fara pauza. Concluzia mea este ca nu se justifica pauza de prinz . Un program de 8 ore de iluminare fara pauza este suficient pentru o buna dezvoltare a plantelor .
Foarte frumos proiectul. Felicitari !
Poate ne dai si ceva feedback despre difuzorul inline de la jbl.
Mai mai mult decit pe tine iti apreciez nevasta ca accepta un proiect de anvergura asta . Bafta cu noul bazin !
Arata bine bazinul .
Mai mult ca sigur este cryptocoryna wendtii brown.
Multumesc Mister Batman de apreciere.
Dragos o sa studiez foarte serios problema daca o fi sa ma arunc la asa ceva. Îmi plac mult pestii marini da sa tii un acvariu marin o simt ca si responsabilitate ca si cum ai creste un copil. .
Ma uit pe jurnale marine da nu ma sint pregatit inca pentru o provocare de genu asta.
Exista o sectiune unde posteaza colegii care detin acvarii cu cichlide. E bine sa arunci un ochi si sa vezi cam ce bazine detin fiecare , ce filtrare, ce specii de pesti combina :

http://www.acvariu.ro/forum/forums/show/40.page

Nu stiu daca o sa o iau chiar acu pe urmele lui nenea Batman ...

Pun si un close up cu un crevete - nu prea l am prins in focus ....

kirucd wrote:Apa cand bagi in acvariu?!

Nu mi a zis nimeni ca se pune si apa .....

Una peste alta de citeva zile ma bintuie niste ginduri malefice - studiez jurnale de saraturi la greu .... noroc ca nu am timp de asa ceva acum ca as fi in stare sa mi fac un nano sarat .
Sigur molly maninca creveti- nu merg in aceiasi combinatie .
Totusi ce ai vazut tu putea fi "carcasa"unui crevete napirlit , iar molly sa ciuguleasca de pe ea.
Si eu tot cu lama de cutter l-am desfacut.
Bun venit !

Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Go to: