| Message |
|
|
Stati asa sa ma bag si eu ca musca'n lapte. Dar flotorul de la wc , de ce are capacitatea sa opreasca apa care intra direct de la retea?????
Si eu am inundat vecinu de vreo 10 ori in cei 3 ani acvaristica marina
|
 |
|
|
|
Ceva de genu’ asta tre’ sa mearga. Flaconul cu dopul galben este cel de la farmacie, pt probe.... Are avantajul ca este si mic.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Pe cuvantul meu, ma macina rau invidia pe voi, gradinarii.
Nu-mi pare rau ca am trecut la marine, reef-urile au un farmec unic, dar sa mor daca nu jinduiesc dupa niste verdeata si un scape cat de cat corect si corespunzator
Si eu cand am trecut la marine am avut un sentiment de stagnare. Dupa ce construiesti scapul din piatra, astepti ani de zile sa-l umpli cu corali. Pe cand, gradinarii astia , la 4-6 luni dau reset total, ceea ce-i misto, zic eu.
|
 |
|
|
|
Nu-ti lua testele de la JBL. Nu sunt chiar asa precise. Mergi pe mana celor de la Salifert
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:
ionut_dt wrote:asa ca cel mult ma puteti vedea in chiloti cand imi schimb nadragii 
Mamaaaa, nemilosule ??????
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
La aceasta filtrare prin SUMP, tre' sa fi atent si la ce model de overflow folosesti. Daca vrei sa nu se auda nimic si sa dormi linistit, ca sa nu inunzi casa, cel mai recomandat este overflowul BEAN ANIMAL.
Tu zici ca ai vazut pe internet ceva sumpuri construite, dar nu te-ai lamurit. K.
Pai, in mare, la acvariile cu apa dulce , filtrarea tre sa fie mecanica si biologica. chimica in cazuri aparte. Pt o filtrare mecanica lasi loc de vreo 10cm la prima camera , unde pui bureti si perlon. Sticla(peretele despartitor) NU tre' sa o lipesti pana jos. O lasi mai mica cu 4-5 cm, ca sa treaca apa pe acolo. Apoi , in camear doi, pui materialul bio. Iar in ultima camera, pui pompa de recilculare. Peretele dintre camerele doi si trei o sa-l faci mai mic cu 5-6 cm fata de primul perete, insa o sa fie lipit JOS.
Ti-am desenata mai jos o schita, sper sa te ajute.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
scorpionul wrote:in fine asociez si eu numele cu pseudonimul si persoana life. Cred ca la intalnirile astea ar trebui sa avem ecusoane cu pseudonimele, ca tare as vrea sa mai cunosc si alti membri ai forumului si nu numai. Felicitari pentru prezenta si castig!
Asa gandeam si eu sambata
Ma uitam in stanga-dreapt si nu ma baga nimeni in seama. Am plecat plangand
|
 |
|
|
La mine , dupa ce a mancat aiptasiile, a sarit din bazin
Apoi am cumparat un crevete pepermit . Si nici ca am mai vazut aiptasie in bazin
|
 |
|
|
|
Parerea mea e'ca acvaristica este cam ca mecanica auto. Toti avem masini , dar putin stim sa le reparam cand au probleme.
Asa si in cazul unui acvariu. E usor sa-ti cumperi un bazin de X litri. Pui apa in el, apoi niste pesti.... Dar daca nu intelegi domeniul, nu razbesti.
Din punctul meu de vedere, singura varianta de acvariu(si cand zic acvariu , ma refer la tot spatiul necesar unui acvariu)este un acvariu de tip AIO (all in one) la 1000x400x500h sau mai mic in L, din care o parte o sa fie spaiul unde stau pestii, iar in lateral faci filtrarea.
O sa atasez niste poze cu un reef al unui coleg de-al nostru
|
 |
|
|
mihai florescu wrote:Stand
Stand=dulap, chestia aia pe asezi acvariu
|
 |
|
|
|
Pune o poza cu standul.
Teoretic, daca-i din pal, cel mai simplu e sa dublezi peretii. Banuiesc ca are si un perete despartitor montat pe centru!?!
|
 |
|
|
|
Tu-i mama ei de .... treaba
Pai daca zici ca ai gasit de cumparat lemne PENTRU acvariu, de ce mai intrebi daca sunt bune????
Normal ca-s bune.
|
 |
|
|
Gata, am scapat de acvariu. A ajuns la unchiu care mi-a facut cado' acum vreo 20 si ceva de ani primii pesti
Cum de sump nu a avut nevoi, ma simnt obligat sa-l DONEZ. Asa ca cine-l vrea poate sa vina sa-l ridice de la domiciul meu. Nu l-am masurat cat are , dar intra in standul de teva care avea 60x60cm.
Lampa mai este de vanzare, sau la schimb. Cine este interesat de ea poate sa faca orice oferta ii trece prin minte
|
 |
|
|
|
Cel mai bun pt afanarea nisipului este valenciennea puellaris, sau ceva din specia lor. Eu am avut, si-ti pot spune ca toata ziua rascolea nisipul.
|
 |
|
|
|
Nu exista “ fara zgomot” la o teava
Singura varianta este overflow BEAN ANIMAL , ori intern, ori extern
|
 |
|
|
Primul geam de langa pompa nu-si are rostul. Nivelul apei in camera pompei o da al doilea geam. Doar daca vrei sa inghesui acolo o bucata de burete. Oricum , la cum ai pus mediife filtrante, apa ajunge la pompa curata. 
|
 |
|
|