[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Marti
Forum Index » Profile for Marti » Messages posted by Marti

Daca legi la releul ala si un incalzitor pentru iarna, n-ar trebui sa obtinem un controller de temperatura care sa incalzeasca si apa, nu diar s-o raceasca?
koala wrote:@Marti: Plange lampa aia dupa tine ... ai avansat cu bazinul, in ce stare esti?

Pai...sa ne spuna @Dan , el este maestrul

Din cate stiu eu nu s-a dat comanda de sticla inca.
Mihai,

ma intereseaza si pe mine detalii despre controlul temperaturii poate ne zici si noua cum se face.
De ce nu faci un capac din plexi gaurit si transparent?
Eu asa ma gandesc sa fac daca n-o sa iasa prea scump (probabil mai incolo, dupa ce o sa termin cheltuielile majore cu startarea).
Fac.un plexi transparent care va imita, ca dimensiune a ochiurilor, plasa ai verde de care se tot vorbeste.. Am intrebat azi la fab lab si mi-au zis ca un plexi gros de 5mm n-ar trebui sa flambeze la o suprafata de 50x50 cm.
koala wrote:Am considerat ca montarea prizei pe peretele din spate imi "compromite" polita existenta acolo... polita pe care pot sa mai pun cate ceva.

Later edit: Am modificat admisia de aer la skimmer, conform clipului acesta:

Super faza asta, chiar ma gandeam sa fac o modificare skimmerului pentru a putea monta un co2 scrubber. Filmuletu asta ma ajuta mult.
Salut!

@koala: siliconul vreau sa-l pun pe exteriorul acvariului si cu ajutorul lui sa lipesc si cutia overflow-ului de acvariu. Dar, daca pe culoare deschisa, se va observa lipitura cutiei overflow-ului de acvariu voi renunta la idee si voi merge pe negru simplu.

N-am mai scris de ceva vreme...
Intre timp nu s-a mai intamplat mare lucru, doar mi-am luat pompa de valuri koralia nano 1600 si un salimetru JBL.
Eu vreau ca sticla din spate a acvariului s-o acopar integral cu silicon pentru a masca cutia overflow-ului. Pentru asta am ca optiune acoperirea integrala cu silicon negru, numa' ca varianta asta neagra nu prea ma incanta, eu vrand o culoare mai deschisa, un albastru deschis.
In ideea gasirii unei variante de a colora sticla in alta culoare decat negru, am cautat variante pe net si am vazut ca siliconul poate fi colorat cu vopsea acrilica. Ce parere aveti? Sa incerc varianta asta? Credeti ca abilitatile siliconului vor fi afectate de vopseaua acrilica?
koala wrote:Raportez, cu supunere si umilinta
...
- am preluat deja controlul tavernei .

Kalispera!

Ataaaaaat!
Sebastian Costin wrote:bazinul e frumos, sticla la fel.
Hai, mai ai de lucru si la reflexii

Azi a fost canicula in capitala (imi cer scuze de offtopic da' nu m-am putut abtine).

In alta ordine de idei, sticla aia chiar este transparenta si arata intr-un mare fel.
Partea de sus a capacului vreao s-o fac "rabatabila", sa-i pun balamale cu partea din spate pentru a avea acces facil la overflow. la fel si partea din stanga sus al ansamblului, vreau sa-i fac balamale tot pentru acces in zona overflowului.

De partea din spate ma bate gandu' sa ma agatz cu lampa.

Un mic update:

- dimensiunile bazinului s-au modificat, astfel: de la 45 x 45 x 35 (h) au devenit 50 x 50 x 40 (h) . Am mai tras de mobila prin casa si am mai obtinut 5 cm
- saptamana asta se da comanda de geamuri (din cate stiu);
- overflow-ul o sa fie de tip bean animal, cu teava de 20 mm;
- am ajuns la concluzia ca sumpul trebuie sa aiba circuitul apei fix invers, adica de la dreapta (unde va fi in-ul dinspre bazin), spre stanga (unde va fi out-ul spre bazin) pentru a masca mai bine teava de la pompa de recirculare (o sa refac schita sumpului si o s-o pun aci);
- pentru bazin, in partea de sus, cochetez cu ideea de a face un "capac" cu ochiuri mari din plexi (in genul ochiurilor de la plasa aia verde care se gaseste prin brico).

Pana una-alta, am facut o schita si cu un ansamblu de mobilier pe care o supun atentiei voastre
image

OK baieti, am inteles cum este cu gaurile si dimensionarea acestora.
Va arat acum varianta modificata a sumpului
image

Intrebari:

1. Eu, pentru acvariul asta, cu dimensiunile 45 x 45 x 35(h) cm, planuiam sa cumpar: 1 pompa recirculare eheim compact 1002, si 1 sau 2 hydor koralia 1600 (sau echivalent). Dar daca, sa zicme, ca dimensiunile acvariului vor fi de 50 x 50 x 40 cm, lista de cumparaturi va putea ramane aceeasi?

2. cand dau comanda de sticla, trebuie sa las cate 1 mm toleranta pentru silicon sau nu este necesar?

Multumesc!

Marti
Salut!
N-am de gand sa fac dsb. Doar ca, nestiind, voiam sa acord o importanta mai mare decat ar fi fost normal refugiumului.
Asa ca o sa scurtez refugiumul si o sa fac camera destinata matrixului ceva mai mare.

Pana una-alta, va arat o schita a cutiei overflow-ului
image

Pana la urma fac un bean-animal. Gaurile sunt de 22mm, pentru conectori de 20 mm. Ce parere aveti?
Daca nu este nicio problema o sa fac refugiumul mai mic. Eu ma chinuiam sa-l fac cat mai mare cu putinta.
Salut!

Am redesenat sumpu'

image

Ce parere aveti?
Pe mine personal ma ingrijoreaza un pic camera skimmerului pentru ca nu imi dau seama daca au loc tevile de la overflow acolo, pe langa cupa de colectare a skimmerului. CUpa de colectare are un diametru maxim de 16 cm iar dimensiunea camerei, asa cum am proiectat eu, are 18 x 18 cm.

Numa' bine,

Marti
koala wrote: semantica de reef

foarte tare asta

Astazi am fost la conex electronic si mi-am luat sursa, releul si senzor de nivel. jur ca nu ma mai duc acolo decat daca sunt EXTREM de calm si bine dispus.
@ Dragos. multumesc! o sa iti dau dimensiunile cat de curand.
Salut!

@Gabriel:
- o sa ma uit mai in amanunt in linkul trimis de tine...deocamdata n-am gasit grficul pentru pompa care ma intereseaza;
- multam pentru lamuririle aduse referitor la calculul volumului de apa care se intoarca in sump la pana de curent.

@Gengiskhan: multzam pentru ponturi. Fa si tu o poza la matrixu ala si trimite-mi si mie pe telefon ca nush cand o sa ajung pe la tine.
@All: o sa modific designul sumpului si o sa renunt la prima camera daca trebe sa tot spal la perlon...o sa revin maine cu varianta nr. 2 de sump si cu o schema a acvariului.

Stie cineva pe unde pot sa-mi fac un pieptan de plexi?
Salut Gabriel,

Acum imi dau seama ca detritusul ala trebuie sa fie tinut in prima camera cumva...Daca pun vata de perlon, asta trebuie spalata/inlocuita la 2-3 zile, corect?

Daca renunt la camera aia de decantare si pun acolo skimmerul, este vreo problema?

O sa renunt la bubble trap-ul ala daca zici ca este inutil.

Multumesc!

Marinel
Salut Koala,

Multumesc de pont da' mi-am luat fix pompa din imaginea ta pentru sistemul ATO. Ma mai gandesc la pompa de recirculare...momentan am pus ochii pe: http://www.pepika.ro/21-Acvaristica/385-Echipamente-pentru-acvaristica/283~Pompe-de-apa-si-accesorii/3720-Pompa-de-recirculare-Eheim-Compact-1002.html da' mai astept pareri.
Salut!

Iata prima varianta a sumpului:

Dimensiuni: 42 x 42 x 40(H) cm. Dupa ce voi reface calculele asupra volumului estimat a se intoarce in sump in cazul unei pene de curent este posibil ca inaltimea sa sufere modificari (adica s-ar putea sa creasca ).

Circuitul apei l-am gandit a fi:

1. in camera pentru decantare o sa intre teava full sifon si open sifon si va avea rolul de a decanta eventualul detritus ce ajunge din display;
2. a doua camera este cea a skimmerului (se va umple pe sus);
3. a treia camera este pentru gfo si matrix (in cutii asa cum a folosit pciprian la nanoul sau si cum foloseste gengiskhan acum) - aici circuitul apei va fi de jos in sus;
4. refugium cu live rock si macroalge se va umple de sus, din camera 3;
5. bubble trap;
6. camera pompei de recirculare pompa de recirculare ma gandesc la asta;
7. rezervor ato.

Cele mai inalte camere sunt camera de decantare si cea a skimmerului (28 cm). Strefurile de sticla care nu sunt lipite de baza, sunt la o inaltime de 3 cm fata de aceasta.
Iata si schita:
image

Astept idei si sugestii.

Numa' bine1

Marinel

Forum Index » Profile for Marti » Messages posted by Marti
Go to: