[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Marti
Forum Index » Profile for Marti » Messages posted by Marti
kirucd wrote:Numai ca bucata aia de roca de la Tunze trebuie fixata in asa fel incat sa circule apa prin lateralele
ei, dupa cum se vede si in poza daca o pui pe geam ramane spatiu in laterale prin care sa intre apa,
deci nu trebuie sa o ingropi.

O zi buna,
Dragos

Pai da, si nu numai ca nu trebuie sa fie ingropata ci, asa cum spunea si Koala, trebuie sa poata fi usor de dat la o parte pentru a asigura mentenanta pompei.
Marti wrote:
kirucd wrote:Nu ai cum sa le ascunzi "dupa" background nu vor mai functiona. Trebuie sa traga apa
pe lateral si sa o scoata in fata. Varianta data de Koala e singura viabila.

O seara placuta,
Dragos

D'asta mi-era teama....

Cred ca o sa construiesc cu piatra pe langa, astfel incat sa ne se vaza pompele in toata splendoarea lor

Uite, la asa ceva ma gandeam....dar diy http://www.tynwaldpetcentre.com/store/product/3115/Tunze-Rock-for-Stream-2-Pumps-6200.250/

Ma gandesc ca ar putea fi viabil.
kirucd wrote:Nu ai cum sa le ascunzi "dupa" background nu vor mai functiona. Trebuie sa traga apa
pe lateral si sa o scoata in fata. Varianta data de Koala e singura viabila.

O seara placuta,
Dragos

D'asta mi-era teama....

Cred ca o sa construiesc cu piatra pe langa, astfel incat sa ne se vaza pompele in toata splendoarea lor
Aham, asta e simplu da' io vreau sa ascund pompele pe dupa background , astfel incat sa nu fie vizibile sau sa fie cat mai putin vizibile.
koala wrote:Asta a ramas schita finala?

image

- care-s cei 2 pereti pe care vrei sa construiesti backgroundul?
- tu ai sump + BeanAnimal, asa ca pompele trebuie puse in display... nu inteleg dilema aia cu fantele din background.
- eu am avut o pompa koralia nano la vechiul bazin (30x030x30), asa ca mi se pare putin pentru bazinul tau.
- la bazinul actual (40x40x40) am un AquaMedic de 5000 l/h... cam asa ceva cred ca iti trebuie si tie (ca putere).

Da, schita a ramas asta. Peretii cu background: spatele si peretele din stanga (cum te uiti la acvariu).

Problema cu fantele din background: daca pun pompele cumva in background, prin ele trebuie sa treaca apa, nu? Intrebarea mea este: cum ajunge apa la pompele incastrate in background?

Probabil ca o sa imi mai cumpar o pompa.

Salut!

N-am mai scris aici din octombrie si asta nu pentru ca nu vreau sa impartasesc experienta mea cu voi ci pentru ca nu s-a mai intamplat nimic cu proiectul asta intre timp.
Zilele trecute am vorbit cu Dan (pepika) si mi-a confirmat ca a emis comanda pentru sticla si ca ar trebui ca saptamana asta sa o avem si sa lipim acvariul. Totusi, uitandu-ma la vremea de afara si la prognoza, este posibil sa apara iar intarzieri.

In urma discutiilor cu Dan si Koala, dupa ce am vazut cum arata backgroundul facut de Koala pentru al mare al lui, tind sa-mi fac si io background din piatra+ciment pe doua laturi. In situatia in care voi face background, ce solutii am pentru a integra pompa / pompele de valuri in respectivul background? Nu stiu cum sa fac sa bag pompele acolo si ele sa poata fi alimentate cu apa in permanenta . Trebe sa las niste fante in background pentru alimentarea pompei?

Pentru bazinul asta (50x50x40 cm) imi ajunge o koralia nano ca si pompa de valuri sau ar fi bine sa-mi mai iau inca una?

In alta ordine de idei, sper ca zilele astea sa-mi pun instalatia de osmoza pe pozitie...sa vaz ce avant am.
Koala, iti tin pumnii.
Chiar dupa ce scapi de caras, bazinul tau de 36 de litri tot o sa fie supraaglomerat, eu as scapa si gourami. Dupa aia m-as uita atent si la beta ala care, in mod normal capseaza aripioarele guppy-lor. Cauta si tu pe net despre cum se populeaza un acvariu bazandu-te pe marimea pestilor la maturitatea lor, compatibilitatea intre specii etc.

Spor!
Se scot la vanzare urmatoarele:

Incalzitor substrat - jbl Pro temp basis 250 - 50 lei, detalii aici

Pachet format din:
1. Butelie CO2 Stingo Somet - BZ de 3 litri, cumparata de noua in 2009 de la Pepika, mai are multi ani pana la revizie, arata si functioneaza ireprosabil (vine cu documentele necesare), detalii aici;
2. Electrovalva Aquamedic, detalii aici;
3. Reductor de presiune Dupla cu doua ceasuri si reglaj fin.

Precizari referitoare la pachetul CO2:
1. nu se da pe bucati;
2. Cumparatorul pachetuluui va primi ca si bonus urmatoarele: furtun CO2, valva de sens, injector Aquatic Nature Tornado (care poate fi folosit doar la interior), pompa de apa Aquatic Nature Evo (care va trebui folosita cu injectorul mai sus amintit), priza programabila de folosit impreuna cu electrovalva.
3. Sistemul a functionat la mine pana in primavara cand am desfiintat plantatul.

Pret pachet CO2: 500 lei

Detalii numai pe PM
vezi ca la HOB poti reduce clipocitul prin umplerea acvariului putin peste buza filtrului (eu asa am facut) sau prin "montarea" unui burete pe iesirea HOB-ului si pana la suprafata apei astfel incat caderea sa nu se mai...intample
Pune gura filtrului sa sufle de la 1 cm de sub apa iar jetul sa bata un pic spre suprafata apei. In felul asta vei avea agitatie la suprafata iar pana scade apa 1 cm sau mai mult si iti iese teava la suprafata, te prinzi si refaci nivelul. La mine a functionat practica asta la plantat.
io as scurta tubul ala si l-as mufa la cald in celalt de deasupra astfel incat sa bata paralele cu suprafata
Total offtopic, si este ultimul off pe tema asta: Astazi se fac fix 7 luni de cand am deschis topicul cu proiectul meu

Ce misto arata!

Sa le stapanesti sanatos!

Ma ofticati voi, astia care v-ati termenat proiectele, io astept de 3 luni jumate sa mi se lipeasca acvariul ...macar va urmaresc si io aci proiectele si imi mai clatesc ochii.

Salut!

Vreau sa suspend lampa deasupra acvariului de o bar de inox (care va fi fixata de partea din spate a standului). Halul in care pot / vreau sa suspend lampa imi pune ceva probleme. Intentia mea este sa folosesc cablu d-ala otelit ca sa pot regla facil (sper) inaltimea lampii fata de luciul apei, numa' ca nu stiu din ce consta un astfel de sistem de prindere. Aveti idei/pareri? De unde pot cumpara componentele unui astfel de sistem? Orice info este bine venita.

Marti
Multzam pentru modelele expuse, domnilor

Trebe sa m-apuc sa pun si io filtru pe pozitie....nu ca as avea acvariul gata da' trebe sa mai fac ceva cu proiectul asta...
La scurgee cu ce te-ai legat?
Salut Iulian,

Multumesc pentru raspuns. Io, in instructiunile primite n-am vazut detaliile astea.

Cand am spus filtru ma gandeam, de fapt, tot la instlatia de osmoza in sine...da' m-am exprimat io aiurea folosind odata termenul instalatie de osmoza si a doua oara filtru.

Numa' bine!

Marinel
Salut!
Intrebari legate de instalatia de osmoza:
1. Voi cum v-ati montat instalatia de osmoza? V-ati legat cumva de sub chiuveta? Scurgerea apei reziduale cum o faceti, in chiuveta / cada?
2. Dupa ce ati facut apa, scurgeti cumva filtrul sau il lasati cu apa in el?

Multumesc!

Marinel
Mie, acum, mi se pare o usoara simetrie intre cele doua grupuri de bolovani. M gandesc ca poate ar fi bine sa renunti la unul din cei doi bolovani mari.

Forum Index » Profile for Marti » Messages posted by Marti
Go to: