Message |
|
|
 |
|
Ce intelegi prin"Filtru W&D ?
|
 |
|
Clar! De ce nu? Daca-ncap :test:
|
 |
|
Nu cumva s-o fi obisnuit molinezul sa-si caute hrana la suprafata apei? Chiar arata bolnav?
|
 |
|
Tweety7 wrote:Am cumparat Nitrivec si Aquatan pentru ciclare mai rapida.
Bacteriile acelea se fixeaza pe toate suprafetele din acvariu, dar pentru asta trebuie sa lasi apa neschimbata cateva zile, ca sa nu le arunci si pe ele o data cu apa veche.
Tweety7 wrote: In week-end mergem la un petshop in Bucuresti de unde vreau sa luam un un hranitor (fiindca am observat ca pestisorii mei nu prea se omoara sa consume mancarea ce pica pe fundul acvariului si ajunge destul de repede acolo)
Nu cred ca te va ajuta hranitorul sa rezolvi problema asta, ba dimpotriva, daca nu-l alegi atent se poate sa cumperi unul care le da prea mult, din cauza ca nu se poate seta sa le dea foarte putin. Cere-i vanzatorului sa-ti arate cum se poate regla sa dozeze cat mai putin, si nu-l cumpara daca dozeaza prea mult. Mai bine le dai tu cand esti acasa, si nu le plange de mila, ca nu mor de foame daca nu mananca 12 ore.
Tweety7 wrote: Multumesc mult ca mi-ai luat in seama postarea (observ ca nu-s multi doritori sa ajute incepatorii pe-aici - ca vizualizari au fost destule, dar postari f putine)
Ei na, te ajutau si ei, dar o fi fost fr-un meci la TV, si au sperat fiecare ca te ajuta ceilalti.
Tweety7 wrote: Cum altfel le mai pot diversifica meniul?
Nu-l mai diversifica. Lasa-l asa, ca fulgii sunt o hrana care contine tot ce au ei nevoie, mai putin vitamine, care se prajesc si se distrug la uscarea fulgilor pe valturile incinse. Cumpara vitamine pentru acvarii, pune 2 picaturi intr-un pahar cu apa, inmoaie fulgii in apa aceea si da-i la pesti o data sau de doua ori pe saptamana.In restul zilelor poti sa le dai fulgii asa cum sunt. Cu hrana congelata sau vie poti duce paraziti in acvariu si se pot inbolnavii pestii. Si nu le da mai mult decat mananca in cateva minute. Mai multi pesti mor pentru ca primesc prea multa, decat prea putina mancare. Se strica apa daca le dai mai mult decat mananca.
|
 |
|
Alege-ti pesti carora le poti oferi conditii bune de viata. Pentru asta treebuie sa afli de ce conditii are nevoie fiecare. Nu subaprecia criteriul asta si fii atent la ciclare ca-i importanta.
|
 |
|
Daca raspunzi la intrebari sa descrii un pic, daca ai, filtrul, incalzitorul, termometrul, pompa de aer, daca ai substrat pentru plante si daca-i din nisip sau altceva. Sa nu le dai multa hrana ca se strica apa pentru ca inca n-ai destule bacterii care s-o curete. Sa pui vreo 10 L de apa sa stea la declorinat cel putin 5-10 ore, ca sa ai pentru schimb. Dac-o lasi sa cada de la inaltime, din dus, cu stropi marunti, iese clorul mai repede. Atentie la vase in care au fost detergenti, trebuie spalate foarte bine cu apa calda!Pana cresc bacteriile, deci vreo luna si ceva, trebuie sa schimbi apa mai des, asa cam un sfert din volumul acvariului la 3-4 zile. Daca vrei poti sa cumperi bacterii din magazin, ca sa nu dureze prea mult ciclarea. Cumpara-ti un test pentru concentratia de nitrit (NO2) sa-l ai acasa, ca vei avea nevoie de el, dar nu pe fasii de hartie, ca e foarte inprecis, ci cu picaturi, deci lichid.
|
 |
|
@Tweety7 era mare diferenta de temperatura intre apa din acvariu si cea din punga? Cam cate grade? Pestele bolnav era sanatos in acvariul din care l-ai primit? Daca se opreste din inot poate sa stea in pozitie normala? Trebuie sa depuna efort excesiv ca sa coboare in apa mai adanca?
Nu-ti face probleme in ce priveste dimensiunile lor. Cand vei vedea ca sunt prea multi si nu mai poti tine apa curata pentru ca le trebuie prea multa hrana, sau ti se par inghesuiti, poti sa mai dai din ei sau sa-i pui in acvariu mai mare. Obisnuieste-te mai intai cu ei, c-ai sa mai aflii tu pe parcurs ce trebuie facut ca sa fie bine.
|
 |
|
Tropical Fish Hobbyist ofera pana maine dimineata la ora 7 posibilitatea abonarii pe 1 an pentru 1$ ( !!! )la revista digitala care se primeste prin e-mail, in limba engleza. Plata se poate face prin card "Visa", "Master Card", "American Expres".
http://www.qfie.com/TFH/clsTFHNewOrd2.asp?strAspReason=102&PubCode=TFH&trackcode=EDAY
|
 |
|
Nu, dar ar fi posibil.
|
 |
|
jsac wrote: cum ai facut sa mearga linku ?
Trebuie sa pui linck-ul ori intre ....., ori singur, adica fara la inceput.
|
 |
|
Sunt eu naiv, daca ma compar cu voi, dar e meritul meu ca l-am facut "s-o intoarca" pentru ca la urma urmei iertand poti castiga un prieten in loc sa-ti faci un dusman razbunandu-te. (Asta n-are de-a face cu religia ci cu omenia!)
|
 |
|
|
 |
|
Nu aprob in intregime atitudinea lui @jsac, dar nici a celor care se dau sfinti, dar il iau la suturi chiar si cand are dreptate, demonstrand prin asta ca nu-s cu nimic mai buni decat el.

|
 |
|
Cred ca este mult coloid in apa. De la prea multa hrana? Esti sigur ca nu-i PH-ul mai acid? Sub 6? Daca ai apa buna mai schimba vreo 2-3 zile cate 20% si pregateste-ti niste bactopur sa ai pentru orice eventualitate, dar sa nu-l folosesti decat daca esti sigur ca trebuie, si ar fi bine dac-ai putea trata pestii in alt acvariu, fara nisip si plante, ca altfel distrugi bacteriile din filtrul bio. Pregateste si niste bicarbonat de sodiu alimentar sa-l ai la indemana. Ai ID-ul meu de messenger pe pm, incearca sa ma contactezi ca sa-mi mai dai niste amanunte si sa fiu in tema cu schimbarile care apar.
|
 |
|
Ai schimbat apa de curand, adica ieri, inainte de a se tulbura apa?
Ajunge aer in rotorul filtrului si-l inprastie prin apa?
Nu functioneaza filtrul biologic (canistra) normal?
Opreste orice curent de apa in acvariu si vezi daca nu cumva sunt vii bulele alea marunte de aer.
|
 |
|
Lasa-l pur si simplu in pace pana-si revine.
|
 |
|
Adica exact in perioada in care se formeaza nitritul?
|
 |
|
1.Filtrul este potrivit, chiar ceva cam mare, debitul depinde de felul in care echipezi filtrul cu suportul pentru bacterii si de natura suportului, (acest filtru nu are destinatia sa adune particule aflate in suspensie ci sa transforme amoniu, amaoniac si nitrit in nitrat) asa ca se rcomanda echiparea cu siporax, efiheim sau biomax. Aceste materiale lasa apa sa treaca nestanjenita prin ele, ceea ce face ca debitul filtrului sa trebuiasca chiar sa fie redus, ca sa nu treaca apa cu viteza prea mare prin material, aceasta diminuand eficienta bacteriilor si viteze de prelucrare a amoniului in nitrat. Eu am constatat ca este suficienta o viteza de trecere a apei prin suport de cam 10-15L pe minut, la acest volum al filtrului. Daca judecam logic, orice modificare a conditiilor optime vietii bacteriilor duce la reducerea eficientei lor, asa ca filtrul ar trebuii echipat doar cu suportul pentru bacterii, protejata intrarea cu un burete de cca. 8 x 8 x 15cm fixat la capatul absorbant al furtunului, contra patrunderii particulelor din apa, si lasat sa-si faca treaba pana se defecteaza pompa din cauza uzurii. In instalatia mea se afla filtre biologice care n-au mai fost oprite de cca. 6-8 ani, timp in care n-a fost necesara nici macar curatarea furtunelor. Filtrul se poate izola fonic, acesta neavand influenta negativa asupra functionarii sale normale.
2.In pietrisul cu diametru mai mare se si pot depune mai multe reziduuri, care vor fi mai greu de scos decat din pietris mai marunt. Substratul pentru. plante nu are efect nociv daca intra in contact cu apa.
3.Doar daca se ingradeste prea mult spatiul pentru inot de care au nevoie pestii. Atentie la potrivirea cerintelor plantelor la proprietatile apei necesare pestilor.
4.Daca sunt resturi de hrana, imediat ce nu mai mananca pestii. Daca sunt alte reziduuri, cand strica aspectul curat al acvariului.
5.Exista informatii amanuntite pe acest forum, eu nu mai sunt in tema cu acest subiect, dar lumina albastra este cu siguranta o alegere nepotrivita cu cerintele plantelor. Probabil ca poate fi de ajutor functia de cautare "Search".
6.Felul in care este pusa intrebarea ma face sa cred ca nu stii suficient ce inseamna ciclarea filtrului biologic. Cand vei stii ce este ciclarea, adica cel mai important lucru de stiut in acvaristica de apa dulce, vei cunoaste si raspunsul la aceasta intrebare.
Un sfat pritenesc: nu pune pesti in acvariul neciclat, si nu subaprecia rolul ciclarii filtrului biologic.
|
 |
|
Nu-i bine sa actionezi in nestiinta de cauza, si daunator sa te bazezi pe sfaturile primite in magazinele de acvariristica! Parazitii din branchii au actionat secundar in urma slabirii sanatatii pestilor din alta cauza. Discusii traiesc in mod normal fara sa sufere din cauza acestor paraziti chiar daca-i au toata viata.
|
 |
|