[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
poate fi folosit un singur filtru W&D la 2 acvarii ?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Floorinache
Junior member
[Avatar]

IP:

scuze ca postez de doua ori acelasi subiect dar nu am primit nici un sfat/raspuns si arde tare ....
rog un moderator sa stearga topicul de la Atelier DIY

se poate folosi un singur filtru extern la 2 acvarii ?
spatiul pe care il am in rastel sub acvarii nu este destul de mare pentru 2 filtre W&D separate si as vrea sa folosesc unul mai mare pentru doua acvarii in loc de 2 canistre Fluval sau Eheim care au capacitate mai mica de filtrare
image[/url]

****Nimic nu e mai scump decat un lucru primit gratis******
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ma tem ca n-o sa primesti raspuns nici aici, nimeni n-a mai facut asa ceva si decit sa bage sfaturi aiurea prefera sa taca, pentru asa ceva e nevoie de multa indeminare, simt tehnic si nimeni nu vrea sa aiba pe constiinta o inundatie. Eu as folosi doua canistre Eheim.

Poze: smilie ... Poze cu plante
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Intr-o vreme aveam in plan asa ceva, dar cu putine modificari: la acvariul de sus sa fac o gaura de preaplin si printr-o teava de PVC sa il conectez la cel de jos. Teava prin care iese apa din filtru sa o montez la acvariul de sus, iar teava prin care intra apa in filtru la acvariul de jos. Astfel circuitul apei ar fi acvariu sus -> acvariu jos -> filtru -> acvariu sus etc.
Am renuntat insa la idee deoarece necesita o teava cu un diametru mult mai mare decat ma gandisem eu initial pentru a suporta debitul de apa si acvariilde fiind in camera in care dorm intervenea si zgomotul produs de caderea apei prin teava (asemanator cu zgomotul produs de apa de la wc...)

Ideea ta va avea si alte inconveniente: va fi foarte greu sa echilibrezi nivelul de apa din filtru, la fel cum va fi foarte dificil sa faci ca debitul de pe cele 4 furtune (tur - retur acvariu de sus, tur - retur acvariul de jos) sa fie la fel. Risti altfel sa te trezesti ca pompa va trage mai multa apa din acvariul de sus, iar surplusul de apa sa il introduca in acvariul de jos, rezultand o frumoasa inundatie...
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Poate e de ajutor filtru' lu' siliconu`: link

Poze: smilie ... Poze cu plante
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce intelegi prin"Filtru W&D ?
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

image
Floorinache
Junior member
[Avatar]

IP:

Va multumesc mult pentru sfaturi
Am studiat riscurile pe care trebuie sa mi le asum urmare a explicatiilor Dlui Carja Ioan precum si topicul lansat de siliconu' si trimis catre mine de Porcu' .
voi alege, asa cum v-ati astepta probabil, solutia propusa de Porcu' - 2 canistre Eheim

Inca o data multumesc pentru grija fata de linistea familiei.In caz de inundatie ar fi trebuit sa schim planurile de concediu

****Nimic nu e mai scump decat un lucru primit gratis******
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: