Message |
|
Ca sa ramanem in ton, "Lolita"? :-)
|
 |
|
Am uitat sa-ti scriu ca reziduurile nu trebuie sa stea mult in apa, si nici in vreun filtru, ca tot in apa acvariului sunt si acolo, ci trebuie sifonate cu un furtun, dar numai daca-s multe. Asta se intampla doar daca ai foarte multi pesti, sau daca le dai prea multa mancare si ramane nemancata, sau daca ajunge hrana unde nu ajung pestii la ea, si se strica acolo. Nu cred ca va fi cazul la acvariul tau, ca acolo se descompun resturile si tot in filtrul rapid (mecanic) ajung, fara sa strice apa prea mult. Bine-nteles c-ar fi cu atat mai bine cu cat scoti resturile mai devreme, dar cine sta toata ziua cu furtunul la toaleta pestilor?
|
 |
|
Simplu, fixezi un burete pe unde intra apa in filtrul bio.
|
 |
|
Stai linistita, nu rade nimeni. Dar despre filtrare trebuie sa afli ca ai nevoie de un filtru care aduna particule aflate in suspensie in apa, si unul biologic, care elimina amoniac si nitrit. Vezi ciclarea!
|
 |
|
Salut, astea dispar de obicei cand iluminezi acvriul normal. Vezi sa controlezi concentratia de nitrit si sa schimbi apa cand devine prea mare, ca nu mai sunt destule bacterii in filtru ca sa-l transforme in nitrat.
|
 |
|
Buna ziua, ma mir ca nu ti-a raspuns nimeni pana la ora asta. Bineinteles ca-i praf fin rezultat din nisip. Oricum va trebuii sa filtrezi apa mecanic, asa ca ar trebuii s-o faci cat mai degraba, dar fereste-te sa-l dai jos cu ceva care l-ar face sa zgarie sticla. Eu l-as lasa sa desprinda un curent de apa cea mai mare parte, si pe urma ce ramane ar trebuii desprins cu o pensula, pentru ca poate fi abraziv si matueste sticla la o eventuala spalare cu burete.
|
 |
|
Eeeei, si tu acuma,...ai vrea sa-nmultesti tot ce-ti pica-n acvariu? Alea inca-s minore! Asteapta sa creasca, sa se maturizeze, si pe urma mai vorbim daca te-ai hotarat sa tii pesti sau insecte.
|
 |
|
O viitoare libelula. Vezi ca nu-i prea selectiva in ce priveste hrana. Ce mananca tot ce-i cade-n gheare. Scoate-o urgent din acvariu.
|
 |
|
O chestie trebuie sa n-o uiti, ca hrana care-o pui in apa se altereaza ca o bucata de carne cruda lasata vara la soare. Tu poti sa arunci carnea si sa aerisesti, auriul trebuie sa suporte ce ramane in apa.
|
 |
|
Daca ai motive sa banuiesti ca pot apar substante daunatoare in apa, trebuie s-o pregatesti inainte de a o introduce in acvariu, adica s-o filtrezi incet prin carbune intr-un recipient cu volum corespunzator.
|
 |
|
Eu n-as paria ca face carbunele apa clara. La viteza cu care trece apa pe langa el,...n-are cum sa se depuna ceva in porii lui. Mai degraba se depun suspensiile pe tot restul materialului filtrant, asa ca nu ti-as recomanda sa te bazezi mult pe ipoteza ca face el apa clara. Eu n-am carbune in nici una din 12 canistre si nu-i simt lipsa. Tot ce poate face e sa diminueze urmarile prezentei accidentale a clorului in acvariu. Daca pui asa mare pret pe limpezimea apei mai bine ia-ti o lampa cu ultraviolete. Prin carbune trebuie sa treaca apa la picatura ca sa se poata depune ceva in el, ori in canistra ai un curent de apa nu tocmai lin.
|
 |
|
Asta se poate sa fie asa pentru ca nu-l schimbi asa de des incat sa ramana eficient, si s-ar putea ca cel din canistra sa fie asa de incarcat incat sa nu mai adsoarba nimic. Ajuns in aceast stadiu chiar elibereaza o parte din substantele adsorbite, mai repede si in cantitati mari. Controlul dificil al eficientei carbunelui este unul din motivele pentru care se recomanda doar cu reticenta folosirea sa. Ar fi contraproductiv sa adaugi, indiferent cum, minerale si microelemente in apa pentru plante, daca le filtrezi mai apoi prin carbune.
|
 |
|
Master Card am folosit pentru plata, dar,...la ce-ti foloseste sa afli cu ce card poti sa platesti, daca oricum nu se mai fac abonamente? Oferta era limitata in timp la o singura zi, si ziua respectiva a fost canva,...demult. Sau,...se mai poate abona si acum?
|
 |
|
Uiti ca nu toti avem apa ta?
|
 |
|
nicolaepaun2008 wrote:Eu pun apa direct de la robinet si nu este nici o problema.Cantitatea de clor este prea mica,ca sa dauneze in bazin,pus ca acest tip de filtrare inlatura si elementele chimice necesare plantelor si nevertebratelor din acvariu pentru o crestere sanatoasa. Inlaturarea acestor elemente reprezinta o problema in acvariile plantate
Nu si la acest debit! Ca sa scoti ceva din apa prin adsorbtie cu carbune activ trebuie sa treaca apa prin el la picatura, cam genul 1l/2ore, nu 20l/ora.
|
 |
|
Pardon, daca trece clor prin carbune fara sa fie oxidat. Numai membrane am in gand 
|
 |
|
ASTA-I DESENUL
E scris asa:
[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/albums/userpics/13088/normal_Immagine.bmp]ASTA-I DESENUL[%url], dar cu bara oblica in ultimul [url] in loc de [%url]
Eu ziceam de 1l de carbune la un debit de 500l/24 ore. Ce vrei sa faci tu este 0,5l carbune la 40lx24ore=960l/24 ore. Incearca, dar nu da vina pe mine daca-ti topeste membrana.
|
 |
|
Mda. nu-i chiar bine sa folosesti orice carbune. Cel pentru acvaristica nu contine reziduuri daunatoare pentru pesti, ramase-n el din fabricatie.
In urma cu cativa ani mai exista carbune pentru acvarii care acidula apa daca nu era spalat bine inainte de folosire. E mai bine sa urmaresti ce face dupa ce incepi sa-l folosesti.
|
 |
|
1l de carbune la un flux de 500l in 24 de ore.
|
 |
|
Daca filtrul este eficient, da. Daca trece apa prea repede prin el pentru ca-i prea putin carbune, sau de calitate proasta, n-o sa oxideze tot clorul.
Un exemplu bun pentru cantitatea necesara o da filtrul cu carbune activ plasat inaintea unui filtru RO (Revers Osmosis), la care se pun cam 500ml prin care trec zilnic ca. 500 de litrii de apa.
In apa din Romania se pune mai mult clor si mai des decat in tarile in care sunt produse filtrele RO.
Am avut cazuri repetate in care a trecut clor prin carbune si a distrus membrana, asa ca ar fi bine sa folosesti un litru de carbune activ pentru uz acvaristic la 500 de litri de apa.
Clorul nu se depune in carbune ci este oxidat de acesta, asa ca nu se consuma.
|
 |
|