[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Rundas
Forum Index » Profile for Rundas » Messages posted by Rundas
adrian09 wrote:da ... asta de ce nu are filet si piulita de stringere ...si au am un sun sun 602 si am la robinet,pe amnbele parti piulite..cea care se monteaza pe filtru si piulita pentru cuplarea furtunului

Are si acesta din cate vad eu dar sunt stranse la maxim si nu-ti dai seama
Ete si in Romanica noastr? http://www.happypets.ro/6741-hobby-adaptor-furtun-acvariu-1216-1622.html
Eu l-am indesat bine de tot, la maxim si la prefiltru si la un robinet Eheim. Nu are moarte.
Adaptoare cred ca are Cristi de unde a luat prefiltrul.
Furtunele de 12 bagate pe 16 prin înc?lzire nu au nicio sansa sa iasa. Dup? ce se racesc de muleaza de le mai scoti cu caterul
Le am asa de doua luni si nu au nici pe dreq.
Doar ca trebuia s? fie infipte mai mult.
alexx88 wrote:Update-uri:
1. Materialul filtrant pentru e901 este structura pusa de Silviu Man, adica am mai comandat Seachem Matrix si Siporax.
2. Am comandat si un Sunsun HW-603A (http://www.tucradio-acvariu.ro/index.php?route=product/product&filter_name=hw-603&product_id=233), vad ca are conectori 16/22, JBL-ul are 12/16. Scuzati intrebarea, poate cretina, dar cand se trece 12/16, inseamna ca si iesirea si intrarea au doua posibilitati (12 sau 16) sau 12 este pe intrare si 16 este pe iesire? Incerc sa imi dau seama daca mai am nevoie de reductie, 16-le fiind comun si la Sunsun si la JBL.

Acvariul continua sa cicleze, amoniacul a crescut usor de la ~0.5ppm la 1ppm. Probabil ca a inceput sa se descompuna pestele. Voi fi plecat de joi la pranz pana marti seara. Tinand cont ca bucatile de peste sunt acolo de sambata seara, sa le schimb inainte de plecare sau le las asa in acvariu? Par inca destul de "proaspete"

Referitor la furtun: 12 este diametrul interior iar 16 este cel exterior.

Vezi in postul meu anterior, sub poza, ca ti-am scris ce si cum.
Silviu Man wrote:Pai daca ai 1 caras la 60 de litri de apa, ar trebui sa mearga.
Daca ai filtrarea mecanica buna, filtrul ar trebui sa faca fata.
Oricum, atentie cu hranirea carasilor, ca astia maninca cit le dai

Nu stiu sincer ce sa fac. Filtrare mecanica am acel prefiltru Sunsun. Da-l naibi ca e aur ala la filtare mecanica. Mie de cea bio imi este sincer.
Bun. Deci am acest filtru cu 3 l de mediu filtrant biologic (ar mai incapea un litru) si un acvariu de 180 l brut.

Se fac doua luni de la start-up. Am acvariu, filtru, buturuga, lampa UV, doua plante speriate dar nu am pesti!!
Ma rog... cei 4 cory si doi cracanati de ancitrus nu se pun, ca-i vad din 3 in 3 zile

Intrebarea suprema: fac fata la inca 2-3 carasi sau trebuie sa intru la cheltuiala majora si sa schimb filtrul?
Tot pe aici pe forum am citit o recomandare: sa se tina fulgii intr-un pahar cu apa cateva minute, inainte de a fi introdusi in acvariu. Astfel nu vor mai pluti iar carasii ii vor hali din zbor, in timp ce se scufunda. In plus, a?a va scapa ?i ceva hrana pe substrat, pentru eventuali cory.
Am sunat la EVIDECOR. 2,4 lei/kg. Problema este ca sunt undeva pe langa Timisoara. Un sac de 25 duce la 60 lei

Ia vezi si aici: http://www.aquariumprest.ro/pietris-nisip/pietris-negru-black-crystal-sand-10kg.html
Eu am niste pietris ordinar din Hornbach (cica 3-5 mm). La sifonare se duce dreq tot feng shuiul din cauza ca nu am rabdarea necesara sa stau sa-l bibilesc
Cum vrea el sa se aseze asa il las.
Inca nu am ajuns la faza cu "aspectul comercial"

PS: Ce spune Humbert mi se pare chiar foarte foarte logic.
Alexx88 ecuatia este simpla: daca ai creveti ia prefiltru Eheim. Nu ai creveti ia prefiltru Sunsun. Eu am ca si Liv combinatia Sunsun+JBL. Merge de minune. Il voi schimba si eu cu IN pe sus ca la Liv Mi se pare mai logic asa
Eu il curat saptamanal pe domnul prefiltru. Deh... sunt mai la inceput si sunt mai entuziast Cu siguranta ca voi ajunge sa-l curat si eu la doua-trei saptamani. Sau poate ca nu, avand in vedere ca voi avea carasei. Mai vedem noi.

Daca iei prefiltrul Eheim, cand il scoti sa-l cureti tine ceva sub el. Un pet taiat, minciocul... ceva de genul acesta, deoarece cand il vei ridica va iesi mizeria din el pana-l scoti afara si se va imprastia in acvariu. Aici, avantaj sunsun

O alta diferenta ar fi capacitatea celor doua prefiltre. Acum... tu alegi ce si cum.
EDIT: Asa arata la mine
image
EDIT: IMPORTANT! Mi-am adus aminte!! Daca iei Sunsun, ai nevoie de reductie. Daca nu iei reductie, poti face ca mine, treaba muncitoreasca: incalzesti apa si lasi un minut capatul furtunului in ea. Apoi il poti baga pe 16 de numa numa
Liv wrote:Vezi ca probabil vine doar cu bureti si inele ceramice - ar fi scris daca era dotat si cu material filtrant. Cauta macar Siporax sau Eheim Substrate Pro - intra vreo 3 litri (in E900 la mine). Si vezi cum il montezi ca in primele 6 luni o sa cureti furtunele des (in primele 2 luni saptaminal).

Nu stiu cum e la E901, dar la E900 tot mai am din cind in cind probleme cu aranjatul sertarelor in filtru. Inainte sa il montezi in pozitia de functionare desfa-l si fa-l la loc de 2-3 ori. Cind il desfaci mai tirziu iti va prinde bine glicerina (simpla nu boraxata) - o gasesti la o farmacie - sa ungi garnitura de la capac.
Dupa ce il montezi le lasi sa mearga in paralel 2 -3 saptamini (preferabil 3) dupa care poti sa scoti filtrul intern. Un prefiltru separat (are doar bureti si e cca. 80 lei) te va scuti sa desfaci filtrul la fiecare saptamini ca sa speli buretii de la prefiltrul din JBL.

Materialele filtrante (inclusiv buretii) se clatesc (nu se spala) intotdeauna numai in apa scoasa din acvariu.

Parerea generala e ca Eheim sint mai bune decit JBL.

Oricum cel mai mult conteaza volumul de material filtrant care pot sa il bagi in ele.

Vine cu jumatate de sertar de micromec. Am mai adaugat eu 2 l de siporax. Eheim Substrate Pro este mult prea scump pentru mine.
Eu il am de cca o luna si jumatate si nu am curatat furtunele pana acum. Se vede ceva ceva pe ele dar le mai las.
Cum spune si Silviu, nu am nici cea mai mica problema cu aranjatul sertarelor.
Sunt mai bune Eheim dar intre modelul ales de el si acest JBL, Eheim este pistol cu apa.
http://www.pro-aquarium.ro/magazin/apa-dulce/filtru-extern-acvariu-jbl-crystalprofi-e901/?gclid=Cj0KEQjwofHHBRDS0Pnhpef89ucBEiQASEp6LJluX_Wd9bqH8eDiT0lux3za5eNAfNAXc2bCFTG0J4EaAkeS8P8HAQ

Cel mai bun pret. Eu l-am luat sub, pe la 379 lei. A fost o oferta pe la EMAG.

Ai trei sertare in care sa pui medii de filtrare, fata de unul singur la modelul tau de EHEIM ales. Are si prefiltru (desi aici si daca ar fi fost EHEIM 3e 1200 tot ii puneam un prefiltru Sunsun inainte). Iti garantez eu ca-l bate la fund acel model de JBL.
Dom' Silviu...
image
1. În locul acelui filtru, chit ca este Eheim, eu as merge pe un JBL e901 sau 1501. Eu am e901 ?i sunt extrem de multumit.
2. Daca mai ai bonul, returneaza pietrele artificiale.
sir1andrew wrote:...Vreau sa va intreb ce parere aveti despre acesta.
https://animax.ro/filtru-intern-acvariu-tetratec-300l.html
Stiu ca e filtru intern, l-am vazut in petshop si pare interesant. Sunt curios daca l-a folosit cineva. Am dat search si pe forum dar nu am gasit sa se vorbeasca de el.

Foarte bun. Ia doua. La dimensiunile piscinei tale nici nu se va simti prezenta lor.
Eu l-as lua pe acesta: http://www.tucradio-acvariu.ro/index.php?route=product/product&product_id=79

Raportul calitate pret este ok. Are si skimmer. Debit de 600 l (teoretic ). Vad ca are doua compartimente de filtrare... pana mea.

Edit: Ai material bio deja, de ce sa mai iei si siporax?
Antecume wrote:Cele 2 pietre poroase sunt sigur calcaroase.
Toarna o picatura de otet pe ele (dupa ce le scoti din acvariu ), daca se aude un sfarait, nu le mai baga in acvariu. O sa-ti creasca duritatea apei din acvariu.
Si nu vrei asta.

Cele doua pietre nu sunt naturale. Sunt din polyresin
stefanp wrote:
sonic11 wrote:Daca o sa am timp si chef in viitorul apropiat o sa fac in test pe trei mrdii de filtrare, ada bio rio, piatra ponce no name si siporax sa vedem care si cum sta treaba

Parerea mea este co n-o sa fie diferente prea mari

Salut cu drag aceasta idee, numa' sa fie un test facut calumea si in conditii absolut identice pentru fiecare.
Ma rog, daca o sa te hotarasti sa faci asa ceva, sunt sigur ca vei deschide un topic si vom dezbate problemele.

@hausere: E banu' tau, acvariu' tau, go for it!

Nu va mai chinuiti. este plin netul de X vs Y

Un exemplu:
adrian09 wrote:nimic,nici o parere?

Am eu o intrebare: mi se pare mie sau nu ai pus socluri care au protectie la apa?

Forum Index » Profile for Rundas » Messages posted by Rundas
Go to: